FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.07.2020 klo 04:07:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 25 [26] 27 28
 
Kirjoittaja Aihe: JyPK  (Luettu 163339 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paskat elämänvalinnat


Vastaus #625 : 12.01.2020 klo 00:23:04

[...] Joku JyPK:n setämies tarjosi minulle termarista kahvit, ventovieraalle ihmiselle. Jäi hyvä mieli.

[...]

Näin se mullakin alkoi. :D
savo100

Poissa Poissa


Vastaus #626 : 12.01.2020 klo 11:05:26

Viikonlopun reissun kunniaksi myös kuopiolaista naisjalkapalloa Jyväskylässä. KuPS pelasi ensimmäisen että toisen puoliajan mielestäni 4-3-3 ryhmityksellä.  Välillä tosin tuntui että oli 442. 

Kaikkia pelaajia en tunnistanut mutta jota kuinkin näin
                    Rautiainen MV
Mönkkönen  Lehkonen   Toppinen   Hartikainen
                 
       Lemettinen          Natasa Ruuskanen  Neea Berg

    "nopea junnu"    Rochi     "isompi junnu"

Eli tämä ryhmitys oli nuorempi,  yli puolet pelaajista mielestäni 20 vuotta tai alle. Kahta hyökkääjä-junnua en tunnistanut.  Ihan mainitsen iät kun täällä sanottiin Kupsin joukkue olevan selvästi vanhempi.

Toisella puoliajalla ryhmitys oli jotenkuin seuraava vaihtojen jälkeen

                        Immonen
Hartikainen    "junnu"      Lehkonen   Toppinen
      Korte     Kauppila    Berg/Lemettinen (vaihto jossain vaiheessa)
     "nopea junnu" Rochi       Kotka  /Törrönen

Mielestäni noin 60 min kohdalla kentälle tuli uusi pelaaja Törrönen (nopea) ja Kotka vaihto ehkä puolustukseen. Törrösestä että Kaelyn Kortesta tullee olemaan iloa joukkueelle.

KuPS oli parempi ja puuttui jostain syystä vielä aika liuta pelaajia.  Vahvoista ainakin Kröger ja Begolli.  Ja sitten näkemätön kortti ruotsalainen.
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #627 : 12.01.2020 klo 11:22:14

Begolli oli mukana, mutta ei pelannut, ilmeisesti jotain pientä loukkaantumista. Anklesta puhuttiin kentän reunalla. Tai sitten se oli uncle ja Begolli on ihan kunnossa.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #628 : 12.01.2020 klo 12:14:50

Kiitoksia kaikille raporteista.

JyPKin trendinä ollut jo pari vuotta se, että parhaat pelaajat lähtee ja tilalle nostetaan lähinnä junnuja. Kertonee siitä, että resurssit on niukahkot. (Ja mielellään auttaisin niiden suhteen vähintään kausarin verran, mutta miksi se ei ole vielä myynnissä?)

Haastavaa kautta odotan ja ylempään loppusarjaan selviytyminen tuntuisi tässä vaiheessa suunnilleen mestaruudelta. JyPKin onni on, että junnutyö vaikuttaisi olevan hyvissä kantimissa, toki askel B-tyttöjen parhaimmistosta liigatasolle voi olla iso. Mutta se antaa tiettyä selkänojaa ja toivottavasti junnut onnistuvat kehittymään ja nostamaan tasoaan vastaamaan liigan haasteisiin.

Hieman oli myös huolestuttavaa kuulla, että eilen nähtiin dogmaattista alakerrasta pimputtelua. Toivottavasti tämä nykyinen valmentaja ei ole liian banalaista koulukuntaa. Tilanteet pitäisi oppia tunnistamaan ja joskus on viisasta avata pitemmälläkin.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2020 klo 12:18:56 kirjoittanut Elmo »
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #629 : 12.01.2020 klo 12:56:30

JyPKillä junnutyö hyvissä kantimissa muutamaan muuhun naisten liigan joukkueeseen verrattuna. Näinhän se menee, että jos ei ole lompakossa pinkkaa, niin sitten pitää luottaa omaan junnutoimintaan. Ylempi loppusarja tullee olemaan tiukassa, jos ei ulkomailta tule muutamaa täsmävahvistusta. Itse arvostus näissä oman junnutyön kasvatteihin luottavissa seuroissa ja siksi toivon JyPKin pitävän paikkansa naisten liigassa.
season

Poissa Poissa


Vastaus #630 : 12.01.2020 klo 13:42:04

Liiga kuten muutkin pääsarjat on kilpaurheilua jossa tavoitellaan menestystä. Ne jotka luottaa omiin junnuihin johtuu ainoastaan siitä että seurassa ei ole tehty kilpaurheilun kannalta tärkeitä panostuksia jolla pelaajien hankkiminen olisi mahdollista.

Totta kai kaikki haluaa voittaa tai parantaa sen mahdollisuuksia.

Aika naivia edes ajatella muuta.

Nuoret b juniorit pitäisi antaa kasvaa omassa sarjassa, se olisi seurassa arvostettavaa myös.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paskat elämänvalinnat


Vastaus #631 : 15.01.2020 klo 18:51:19

JyPK:n T18-joukkueesta ja SM-karsinnan alusta kaksi sivunen juttu JaVi:ssa #2-3 /2020 (sivut 6-7).
Lisäksi sivulla 2 lyhyt Naisten Suomen Cup-ennakko.
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #632 : 18.01.2020 klo 21:29:40

Suomen cupin peli JyPK-Ilves 3-3.

JyPK tutusti (joukkueen toinen ottelu) muodossa 4-1-4-1:

                     Voutilainen
Salminen   Tiainen    Forsten   Rinkinen
                           Jaakkola
Manninen   Salmijärvi    Miettinen    Ritvanen
                         Tähtinen

Lopussa vaihto Sydänmaa Voutilaisen tilalle.

Ilves viime kauden valmentajan vaihdoksesta huolimatta tutulla 4-3-3 ryhmityksellä:

Saarilahti              Varkoi          Olmala
          Tuomaala              Rasinen
                        Enkkilä
Kelly    Rytkönen   Forss   Bergius
                       Kaivola

Roosa Tuominen (viime kauden paras maalintekijä) poissa ja Sanni Ojanen (kapteeni/ johtava toppari) vaihdossa koko pelin. Varkoi vaihdettiin puoliajalla Kantaseen ja Saarilahti Silja Tuomiseen.

*

Hyvin tasainen ottelu, jossa kummallakin oli mahdollisuudet voittaa. JyPK oli enemmän niskan päällä ja lähempänä voittoa, johtikin jo 3-1, mutta Kantasen yksilösuoritus (pallon riisto, ohitus, ohitus, ohitus ja loistava nosto maalivahdin yli) toi Ilveksen maalin päähän ja siitä seurannut hetkellinen lamaannus kostautui JyPK:n puolustuspään pahana virheenä. Kun JyPK ei saanut rankkariakaan maaliin, jaettiin pisteet joukkueiden kesken. JyPK oli pelin jälkeen varmasti pettynyt, kun taas Ilves iloitsi ryöstetystä pisteestä.

JyPK oli selvästi ottanut oppia KuPS harjoitusottelusta. Kaikki osa-alueet toimivat edellistä peliä paremmin, vaikka Ilveksen peli olikin jopa valmiimpaa kuin KuPS:n edellisenä viikonloppuna.

JyPK:n puolustusryhmitys liikkui hyvin ja tällä kertaa ylempi linjakin lähti peittämään toppareiden syöttösuuntia ja merkkaamaan Enkkilää Ilves-ryhmityksen keskikentän pohjalta. Samoin laitapakille pelattaessa prässi iski nopeasti kiinni. JyPK:n hyvin liikkunut ryhmitys pakottikin Ilveksen pelaamaan useaan otteeseen suoraan toppareilta pitkän pallon melko osoitteettomasti jonnekin sinne kymppipaikan seutuville, josta sen sitten JyPK puolustus korjasi omille.

Ilveksen kannalta olisi ollut kierrättämisen jälkeen kannattavampaa laittaa pallo linjan läpi maata pitkin laidan taskuun tai pitkänä laitaan. Erityisesti Ilveksen vasemman laidan hyökkääjät olivat nopeampia kuin JyPK:n puolustus. Aluksi näitä tilanteita muutama tulikin, mutta sitten syystä tai toisesta joukkue lakkasi näitä palloja nakkelemasta ja pallot luovutettiin JyPK:lle melko sopuisilla kaaripalloilla keskelle.

Hyökkäyssuuntaan JyPK:n avaaminen oli monipuolistunut ja laitapelaaminen parantunut aiemmasta merkittävästi ja pelissä nähtiin muutamakin erinomaisella syöttöpelillä rakennettu murtautuminen laidasta. Jos näitä ei oltu harjoiteltu, oli pelitilanteiden tulkinta kyllä pelaajilta parasta A-luokkaa. Kun lisäksi myös laitapuolustajien panos saatiin hyökkäyksiin mukaan, oli ylivoimien luomista, pelaajien liikkeitä ja laitapelaamista ylipäätään tänään parhaimmillaan todella ilo katsella.

Ihan ilman risuja en silti JyPK:n laitoja päästä. Murtautumista haettaessa liikkui Salminen useasti palloa vastaan, mikä sinänsä on oikeassa tilanteessa oikea liike, mutta näissä tilanteissa Tiainen oli jo liikkunut tai liikkumassa tilaan ja pelaajat päätyivät pahimmillaan pelaamaan samaa kenttäaluetta niin, ettei heistä ollut toisilleen mitään iloa, yksi syöttösuunta puuttui kokonaan ja vastustaja pystyi nostamaan yhden lisäpelaajan prässiin mukaan, kun laitalinkki liikkui keskikentän keskustaan. Muutenkin Salmisen hartioilla pitäisi pelitaktiikan suosia enemmän pelaajan liikettä pystyyn, jossa Salminen taas on parhaimmillaan erinomainen. Selkä maalille päin pelaaminen ei ole tuollaiselle noin 37 kiloiselle pelaajalle se kaikkein paras tehtävä.

Myös laitapelaajien (sekä Rinkinen että Salminen) liikkeen ajoituksessa ja pelitilanteiden tulkinnassa oli parannettavaa. Kannattaa muistaa, että hyökkääjän liike alkaa ennen syöttöä. Tänään oli usein toisin päin ja juuri siitä syystä oli Rinkinen nopeista jaloistaan huolimatta myöhässä tai kokonaan ulkona, kun syöttö tuli. Useita syöttöjä jäi myös antamatta, kun laidoilla ei tehty elettäkään juosta vastustajan selustaan. Ei se aloitteiden tekeminen niin raskasta ole, ettei sitä voisi tehdä välillä vähän ”turhaankin”. Kyse on pienestä yksityiskohdasta, jolla on valtava merkitys. Aloitteen tekeminen puolta sekuntia aiemmin antaa tilanteeseen viiden metrin etumatkan. Vaikea sanoa, mikä muu kuin pelitilanteiden tulkinta kiikastaa, koska Rinkisen maalissa hän lähti liikkeelle juuri oikeaan aikaan ja sai syötön selustaan hyvään liikkeeseen. Miksi vasta silloin, mutta ei aiemmissa tilanteissa. En tiedä.

JyPK:n pelaaminen oli kertaluokkaa parempaa kuin KuPS pelissä ja on todella harmittavaa, että johto suli liialliseen hyvän olon tunteeseen. Keskittyminen herpaantui ja kentällä oltiin kaksi minuuttia aivan liian kilttejä ja varomattomia. Vastustaja rokotti. Mutta mikäli peli pystytään pitämään tuon tasoisena läpi kauden, ilman noita herpaantumisia, ei putoamispeikkoa pitäisi olla.

Ilveksen materiaali riittää top viiteen, kunhan kaikki ykköset saadaan kentälle. Joukkuepelaamisen on kuitenkin parannuttava tämänpäiväisestä. Pelin avaaminen ontui isoja pätkiä, pelinrakentaminen oli pahimmillaan kankeaa ja hyökkääminen nojasi välillä melkoisiin sinne päin heitettyihin ilmapalloihin. Hyvät ylemmät keskikentät ja nopeat hyökkääjät (vielä kun Roosa Tuominenkin palaa rosteriin) antavat kyllä erinomaiset eväät pelata palloa matalana linjan läpi tai laitojen kautta, ilman että pelivälineestä luovutaan osoitteettomalla kaaripallolla. Toki tähän pelinavaamiseen luulisi auttavan myös jalalla hyvän Ojasen paluu toppariksi.

Kaikkiaan kannatti peli käydä katsomassa, ei naisjalkapallona vaan jalkapallona. Ja koska ihmisiä varmasti kiinnostaa, kerron senkin, että kahvin maksoin tällä kertaa itse. KuPS pelissä kahvit tarjonnutta setämiestä ei näkynyt. En voinut maksaa kahvivelkaani henkilökohtaisesti, joten pulitin kahvimyynnin kassaan yhden ylimääräisen kahvin, jota kukaan ei juonut. Jäi silti hyvä mieli.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2020 klo 21:31:58 kirjoittanut Nuorenanätti »
SoS

Poissa Poissa


Vastaus #633 : 18.01.2020 klo 21:42:29

Niin, peliä en nähnyt, olin yli 250 km päässä. Kumpikaan joukkue ei enää herätä sen suurempaa mielenkiintoa tai tunnereaktiota, joskus aikaisemmin oli toisin.

Mutta että Suomen Cupissa ottelu voi päättyä tasan? No, voihan se päättyä esim. FA Cupissakin Englannissa, mutta siellä sitten uusintaottelu.

Lainaus käyttäjältä: Nuorenanätti
jaettiin pisteet joukkueiden kesken.
- upeaa up-meininkiä!

PS. Etkö ole enää nuori ja/tai nätti? Kaikkihan on katsojan silmässä, myös se malka ja ties mitä. Ja kuka on nuori ja mihin asti? 
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #634 : 19.01.2020 klo 00:30:26

Hieno raportti ja voin allekirjoittaa tekstit.

PS, oltiin samaan aikaan kahvijonossa. :D
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #635 : 19.01.2020 klo 10:50:56

Kiitoksia taas raportista. Se oli ihan mukavan rohkaiseva. Itse vähemmän yllättäen olin taas töissä..

..jos jollain on tarjolla työpaikka, jossa viikonloput on vapaat niin 2000 bruttona ja keskustellaan..
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #636 : 19.01.2020 klo 11:37:05


Ilveksen materiaali riittää top viiteen, kunhan kaikki ykköset saadaan kentälle. Joukkuepelaamisen on kuitenkin parannuttava tämänpäiväisestä. Pelin avaaminen ontui isoja pätkiä, pelinrakentaminen oli pahimmillaan kankeaa ja hyökkääminen nojasi välillä melkoisiin sinne päin heitettyihin ilmapalloihin.


Väärä topic, mutta toivottavasti Ipan nykyvalmennus malttaa jatkaa Lepistöltä kesken jäänyttä futiksen peruspelaamisen opettamista "liigatason" Ilves-junnuille.  Tilannehan oli kuuleman mukaan vuosi sitten ollut suorastaan hämmentävä, kun mm. pelin rakentamisen perusteista ei suurella osalla ollut kuvan pala juurikin tuon "kovien pelien" opettaman kukkupalloilun takia.

season

Poissa Poissa


Vastaus #637 : 19.01.2020 klo 11:50:00

Lepistö sai lähteä koska ei saanut ymmärtääkseni pelaajista irti potentiaalia, eli ei osannut valmentaa. Ilveksen peli parani loppua kohden.

Viiden joukkoon pääseminen olisi mestaruus, yläloppusarjaan pääseminenkin olisi kova suoritus.
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #638 : 19.01.2020 klo 11:59:44

Lepistö sai lähteä koska ei saanut ymmärtääkseni pelaajista irti potentiaalia, eli ei osannut valmentaa. Ilveksen peli parani loppua kohden.

Viiden joukkoon pääseminen olisi mestaruus, yläloppusarjaan pääseminenkin olisi kova suoritus.
Lepistö on tietääkseni kiertänyt kaikissa Tampereen seudun liiton sarjoissa pelaavissa naisten joukkueissa valmentamassa, eikä vieläkään ole oppinut valmentamaan 🤔. Herralla taitaa kaiketi olla koulutusta valmennukseen, mutta mistä kiikastaa?
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #639 : 19.01.2020 klo 15:28:30

Lepistö on tietääkseni kiertänyt kaikissa Tampereen seudun liiton sarjoissa pelaavissa naisten joukkueissa valmentamassa, eikä vieläkään ole oppinut valmentamaan 🤔. Herralla taitaa kaiketi olla koulutusta valmennukseen, mutta mistä kiikastaa?
Viime kausi oli valmennukselta täysi floppi sitä tuskin kukaan kieltää. Sen jälkeen kun liiton videonikkarista tehtiin toinen vastuuvalkku, lopputuloksen voisi arvata. Kun nostat liiton verkkareissa 'pätevän' valkun todellisen vastuuvalkun rinnalle niin soppa on valmis.
Tulevallakin kaudella tullaan näissä Miettisen klaanin joukkueissa näkemään 'jalkapalloa' jossa 90% syötöistä tapahtuu omalla kenttäpuoliskolla. Näin mennään seuraavat 2-3 kautta kunnes taas keksitään jalkapallo uudella tavalla uudelleen.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2020 klo 09:04:10 kirjoittanut pallojalassa »
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #640 : 19.01.2020 klo 16:37:53


Tulevallakin kaudella tullaan näissä Miettisen klaanin joukkueissa näkemään 'jalkapalloa' jossa 90% syötöistä tapahtuu omalla kenttäpuoliskolla. Näin mennään seuraavat 2-3 kautta kunnes taas keksitään jalkapallo uudella tavalla uudelleen.
Eteenpäin ollaan siis menossa (EOM), ja niin...
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paskat elämänvalinnat


Vastaus #641 : 19.01.2020 klo 17:21:21

[...]

..jos jollain on tarjolla työpaikka, jossa viikonloput on vapaat niin 2000 bruttona ja keskustellaan..

Pienemmällä summalla pitäisi aloittaa ja työt olisi nimenomaan viikonloppuisin sekä arki-iltaisin.
(Ymmärrät, mitä tarkoitan.)
Crespon paitsio

Poissa Poissa


Vastaus #642 : 19.01.2020 klo 20:57:02

Vastataan, kun katsojana viimein ollaan.

Jokainen valmennuspesti päättyy joskus. Ei siinä ihmeellisempää.

Useammassa seurassa ja joukkueessa saanut olla mukana. Hyvä niin, rikastuttavia kokemuksia vaikka paljon viekin. Turha siitä mitään johtopäätöksiä tehdä.

Ylöjärvellä lopetin valmennustehtävät omasta aloitteestani. Sen hetkinen elämäntilanne ei mitenkään sopinut laadukkaaseen tekemiseen. Asuminen ja opiskelut Helsingissä, työt ja harrastukset Ylöjärvellä. Kaikkea kestää hetken, mutta tuo söi liikaa sisältä.
Y-Ilves on rehellisyyden nimissä erittäin hieno seura. Aidolla asialla, realistisesti toimien. Ainakin omana aikana ihmiset puhalsivat yhteen hiileen ja kaikki turha omien etujen tavoittelu loisti poissaolollaan. Lähes kaikki pelaajat siitä joukkueesta pelaavat vieläkin, ei se hirveän huonosti siis ole mennyt.

TJK:n pesti päättyi oma-alotteisesti taloudellisista syistä. Vielä odotellaan.. Vähäiset pelaajat tuossa joukkueessa olivat todella kovia niin taidoiltaan, kuin sydämeltään. Pelaajien kanssa en muista koko kaudella olleen yhtäkään erimielisyyttä, kerrassaan mahtava joukkue. Kuitenkin, tuskin tuosta kaudesta olisi selvitty ilman Y-Ilveksen apuja. Nyt, kun näkee pelaajia niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Jalkapallon parhaita puolia.

TPV:ssä tehtävät päättyivät joukkueen toimesta. Kirjaimellisesti muutaman pelaajan toimesta aloitettu muutos meni johdolle läpi, kun pelaajat olivat korvaamattomia. Tätä ennen joukkue oli voittanut paljon pelejä ja noussut. Mikään ei viitannut tahdin hidastumisen, mutta sellaista sattuu. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun jalkapallomaailmassa eivät kemiat kohtaa. Hauskat pari kautta ne oli. Ihan erilainen joukkue, kuin mikään muu valmentamani. Ehkä olin itsekkin oppinut tuohon mennessä nauramaan itselleni.

Ja Ilves.. aiheen ollessa vielä aika tuoreahko, en sitä liikaa tässä avaa. Aika usein oikeassa oleva "pallojalassa" heitti juuri aikamoisen häränsilmän.  Tottakai omat tavoitteet olivat korkeammalla. Jopa harmitti, kun ei uskallettu puhua menestymisestä. Maltillinen tavoite toki sopi nuorelle joukkueelle todella hyvin. Oikeastaan kaikki mitä voisin asiasta sanoa, kuulostaa jonkun mielestä selittelyltä. Konkreettisia syitä on kuitenkin monia pelaajiston niukkuudesta valmentajan vääriin valintoihin ja kaikkea siltä väliltä. Turha siis pahoittaa omaa mieltä ja lähteä sille tielle. Soppa alkoi kiehua ensimmäisen TPS- harjoitusottelun jälkeen ja PK- matsi cupissa sai sopan kiehumaan yli. Kausi tämän jälkeen oli pitkä. Tästä huolimatta en koe, että pelaajien kanssa olisi ollut mitään ongelmia. Päinvastoin, hienoja tyyppejä ja persoonia. Toivottavasti uskaltavat olla rohkeita elämässään ja lähteä, kun siivissä alkaa kutina tuntumaan. Mielenkiintoinen sanavalinta tuo potentiaali. Palaverissa, kun nostin halun repiä pelaajista enemmän irti niin sain vastaukseksi että tuo on sanahelinää.

Oma lähestyminen tehtävään oli varmasti väärä ja hidasti tuloksia. Haluna oli pelata aggressiivista ja vahvasti hyökkäämään pyrkivää futista. En kuitenkaan sallinut tuon tapahtuvan millä vaan tyylillä. Pelaajiston ikärakenne houkutti opettamaan taitoon perustuvaa lyhytsyöttöpeliä.  

Ikinä en ole sellaisia juttuja kokenut, mitä tuo kausi toi tullessaan. Nyt tietää senkin olevan mahdollista, eli kokemusta rikkaampana ja erittäin helpottuneena sai tuon lopettaa. Joka tapauksessa tälle alkavalle kaudelle valmennus olisi vaihtunut. Luulen,että tuo joukkue on saanut kärsiä valmentajan vaihdoksista ihan tarpeeksi ja siksi korrektiuteen vedoten voin vastata asiaan liittyviin kysymyksiin yksityisesti, mutta en täällä enkä varsinkaan nimimerkille. Antaa Ilveksen mennä eteenpäin ilman mustamaalaamista. Sen hienot Ilves pelaajat todellakin ansaitsevat.

Miten tämä liittyy JyPK:iin? Hieno yleisö ja hyvää toimintaa joukkueessa. Kaikki toiminut aina hienosti, kun tuolla vierailtu. Ja ne sedät, ihanan ärsyttäviä, iso kunnioitus teille!

ML
« Viimeksi muokattu: 20.01.2020 klo 00:54:58 kirjoittanut Crespon paitsio »
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #643 : 19.01.2020 klo 21:39:24

Voisiko joku ystävällinen moderaattori siirtää tämän Ilvestä koskevan osuuden vaikka Ilveksen tai edes yleisemmän Naisten liigan otsikon alle? Eipä siinä, every publicity is good publicity, ja JyPK kiittää lukijoista, mutta jotenkin Ylöjärven Ilveksen taannoiset valmentajanvaihdokset sopivat otsikkoon yhtä hyvin kuin Mariah Carey Tuska-festivaaleille.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #644 : 20.01.2020 klo 09:57:55


Voisiko joku ystävällinen moderaattori siirtää tämän Ilvestä koskevan osuuden vaikka Ilveksen tai edes yleisemmän Naisten liigan otsikon alle?


Joo, tarkoitus oli herätellä ajatuksia junnuraakileiden liigaan tuomisen ongelmista ja siihen liittyen tulosurheilu vs. pelaajakehitys -dilemmasta laajemminkin.  Valitettavasti tämä avaus näyttää kuitenkin synnyttäneen lähinnä primitiivireaktioita asian vierestä, mistä sorppa.  Jatkot muualla.

Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #645 : 21.01.2020 klo 11:58:48

(Ja mielellään auttaisin niiden suhteen vähintään kausarin verran, mutta miksi se ei ole vielä myynnissä?)
Nyt on myynnissä: https://www.jypkliiga.fi/kausikortti

Oli tosin niin kiusallisen halpa (49 e), että piti ostaa kaksi vaikka en tiedä mitä sillä toisella teen.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #646 : 12.06.2020 klo 10:40:02https://www.jypkliiga.fi/single-post/2020/06/11/Ohjeistus-Harjulle-kotiotteluihin

https://www.jypkliiga.fi/single-post/2020/06/12/Pitk%C3%A4-odotus-p%C3%A4%C3%A4ttyy-lauantaina

Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #647 : 14.06.2020 klo 00:51:20

PK-35 Vantaa – JyPK 3-0


PK-35 Vantaa 4-2-3-1
                  Koso
         Severus-Bröjer-Forsblom
            Jaakonsaari-Saarinen
Vlasoff-Toivonen-Kilpinen-Appelqvist
                     Oikarinen


Jypk 4-1-4-1
                   Voutilainen
Lilja- Forsten-Seppälä-Rinkinen
                     Mankki
Saarenpää-Rein-Miettinen- Ritvanen
                    Nurmi

JyPK:n Maalilta puuttui Tähtinen, keskikentältä Jaakkola. Selostaja ei edes maininnut kaikkein merkittävintä poissaoloa. Missä oli tai on keskikentän selkäranka, lihas, äly ja henki Tiina Tiainen? Cupissa juuri nämä neidit vaikuttivat olevan joukkueen kolme tärkeintä pelaajaa. Poissa olivat myös Laaksonen, Taavitsainen ja Sydänmaa.

Muutenkin kokoonpano jätti hiukan kysymyksiä. Cupissa pelannut lupaava toppari Outi Salmijärvi oli penkitetty ja keskuspuolustajaksi pudotettu puolustava keskikenttäpelaaja, kesäduunari Sanna Rein. Myös Elina Seppälä, joka ei ollut mukana pre-seasonilla, oli heitetty lyhyen treenikauden jälkeen avaukseen ja penkillä rouhekakkuja kasaili talvella ihan kelvollisesti esiintynyt Emmi Manninen.

Ehkä kaikki nämä seikat yhdessä vaikuttivat siihen, että JyPK:n 4-1-4-1 ryhmitys ei missään vaiheessa toiminut, ei puolustussuuntaan eikä varsinkaan pallollisena.

Vilkaiskaapa huviksenne ensimmäinen PK-35:n maalin. Linja näyttää äkkiä katsottuna olevan ihan ok. Pelaajat ovat linjassa eivätkä etäisyydet ole kovin pahasti pielessä, mutta sitten on se iso mutta. Katsokaa, missä ovat vastustajan pelaajat ja miten linja on sijoittunut leveyssuunnassa keskityksen lähtiessä. Rein on karannut liian kauaksi kohti laitaa eikä keskityksen lähtiessä merkkaa ketään. Miettinen on siirtynyt mukana ja on väärällä puolella PK-35:n pelaajaa, jonka pitäisi olla hänen vastuullaan. Käytännössä Ritvasella on puolustettavana kolme vastustajaa oman maalin edessä, alueella, jonka pitäisi ensisijaisesti olla toppareiden vastuullaa. Kuinka ollakaan, pallo lentää sekä Reinin että Miettisen yli ja maali viimeistellään ihan keskeltä rangaistusaluetta, maalivahdin alueen rajalta. Mainitaan tässä samassa, että toinen maali tehdään ihan samasta paikasta kulmapotkun jälkitilanteesta.

Maali ei ollut yksittäinen tilanne. Pitkin peliä JyPK:n puolustuslinja repeili sieltä täältä. Välillä Miettinen säntäsi itsensä ulos tilanteesta (29.20). Välillä Rein oli liian kaukana laidassa (39.49). Ja niin edelleen. Esimerkkejä olisi antaa vaikka kuinka. Ei silti syytetä vain puolustuslinjaa, kun haasteita oli myös ylempänä, erityisesti ylempänä.

4-1-4-1 ei toiminut. Ryhmityksen pitäisi mukautua alhaalla puolustettaessa 4-5-1 muotoon ja keskikentän linjan tulisi pystyä paikkaamaan alempaan linjaan jääviä aukkoja. Nyt keskikentän linja oli liian ylhäällä ja pääosin varsin hajalla. Mankki olisi millään ehtinyt omalta paikaltaan tukkimaan esimerkiksi topparin ja laitapakin väliin jääviä aukkoja. Ja vaikka olisi ehtinyt, tuskin olisi kannattanut, koska silloin linjojen väliin olisi avautunut valtava tyhjä tila, jota ei olisi puolustanut kukaan. 

Toinen haaste oli prässipelaaminen. 4-1-4-1:n pitäisi melko joustavasti taipua aggressiiviseen 4-3-3 ryhmitykseen. Mikäli näin ei tapahdu, on yksinäisellä hyökkääjällä melkoinen tehtävä yrittää peittää kierrätyksiä ja suojata ylemmän linjan keskustaa linjaa läpäiseviltä syötöiltä. Käytännössä JyPK antoi suosiolla PK-35:n hallita palloa ja juoksuttaa ryhmitystä ympäri kenttää. Kun ryhmitys ei tässä hölkässä oikein pysynyt koossa ja ylempi linja jätti Mankin ja puolustajat usein selviämään keskenään, oli tappio varsin helposti ennustettavissa jo ensimmäisen vartin jälkeen. Numerot olisivat voineet olla isommatkin.

Matalaan blokkiin olisivat sopineet nopeat vastaiskut, mutta JyPK:n harvat yritykset vaikuttivat huonosti improvisoiduilta ennemmin kuin harjoitelluilta ja ne päättyivätkin ennen kuin kunnolla ehtivät edes syntyä. Jos en muista pahasti väärin, JyPK ei saanut ainuttakaan laukausta kohti vantaalaisten maalia eikä edes oikein yhtään organisoitua hyökkäystä.

Surullisinta tässä on se, että PK-35 ei edes pelannut kovin hyvin ja silti hallitsi peliä niin suvereenisti, että JyPK:n hyökkäämisestä ei oikein ole materiaalia analysoitavaksi asti.

En todella olisi Cupin pelien perusteella odottanut, että JyPK jouduttaisiin julistamaan kriisijoukkueeksi jo ensimmäisen ottelun jälkeen, mutta niin vähän oli talven hyvistä asioista jäljellä, että joukkuetta oli vaikeaa tunnistaa samaksi. Tämänpäiväisellä esiintymisellä ei Kansallisesta liigasta montaa pistettä raavita. Kyseessä ei ollut vain hyvien pelaajien poissaolo vaan kokoelma perustavanlaatuisia vikoja joukkuepelaamisessa. Pelkkä Jaakkolan tai Tiaisen paluu ei tätä vikaa korjaa. Valmentaja-Jaakkolalla on kova tehtävä muokata pelaamista parempaan tai ensi kaudella Jyväskylässä pelataan korkeinaan Ykköstä.

Pahoittelen kylmää palautetta, mutta en tämä nyt ihan putkeen mennyt.
Litin copat

Poissa Poissa


Vastaus #648 : 16.06.2020 klo 12:14:30

PK-35 Vantaa – JyPK 3-0
Rapolle Ylos Kauhean hyvää tuo ei huomiselle kotiavaukselle lupaile... ja taitaa viikon ainoat sade-&ukkoskuurot osua kanssa. Noh kai sitä silti tulee harjulle lompsittua.
Ultrabra

Poissa Poissa


Vastaus #649 : 16.06.2020 klo 17:30:42

Onko tietoa voiko vieraskannattajat päästä otteluun sisään huomenna? Kaverin puolesta kyselen. Oliko tässä rajoitteita?

 
Sivuja: 1 ... 25 [26] 27 28
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines