FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.06.2024 klo 10:20:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 328
 
Kirjoittaja Aihe: Kaunis keväinen ilta... loput osaattekin ulkoa. Nyt varustus esiin ja mittailemaan, lapsoset. Kenen on isoin?  (Luettu 512883 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Juhana

Poissa Poissa


: 06.04.2010 klo 23:20:44

Olemme nimimerkki muumin kanssa miettineet asiaa jo useamman kerran oluttuopin äärellä ja tulleet seuraavaan lopputulokseen näissä lukuisissa think tank -kokoontumisissamme. Listaan ensin väittämämme, jonka jälkeen seikkaperäisesti ja aukottomasti tulen todistamaan ne väittämä kerrallaan.

Totuudet:
1. Zidane on kiistatta lähihistorian paras pelaaja
2. Messi on hyvä, mutta suuresti ylihypetetty, ei tule koskaan nousemaan suurten pelaajien joukkoon
3. Pelaajien kehittyneet fyysiset ominaisuudet ovat tappamassa pelin kauneuden
4. Nykypäivän fysiikan ihannointi tappaa luovuuden
5. Systeemi ei suosi persoonallisia hyvän pelisilmän omaavia taitureita

Perustelut:
1.
Tuskin monikaan edes on sitä mieltä, ettei Zidane olisi lähihistorian ylivoimaisin pelaaja tai ettei hän sitä leimaa ansaitsisi. Käsittämättömän upea pallokontrolli, rauhallisuus ja pelisilmä. Pallo yksinkertaisesti totteli tätä ranskalaista taituria. Pelityylin persoonallisuus jätti aikaan oman suuren jälkensä.

Olen itse saanut todistaa hänen peliään myös livenä ja se teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Syötön tai harhautuksen liittäminen askeleeseen tapahtui aina niin helposti ja vaivattomasti, että välillä se sai minut uskomaan että itsekin pystyisin samaan. Nappulakengät jalassa karu totuus kuitenkin aina paljastui.

Samanlaisia superpelaajia syntyy todella vähän ja harvoin, lähihistoriasta lähelle pääsevät vain Litmanen ja omalla tavallaan myös Xavi sekä Pirlo. Eivät samalle tasolle, mutta ovat kuitenkin laskettavissa samaan pelaajakategoriaan. Kaikki omalla tavallaan persoonallisia ja omintakeisia pelaajia, erotettavissa omaksi superkastikseen.

Jollekin voi tulla nyt mieleen Ronaldinho, jonka käsittelemme tässä kuin sivujuonteena. Tätä brasilialaistakaan ei lasketa superpelaajiemme kategoriaan. Taitava pallon kanssa, mutta loppujen lopuksi hidas eikä hänelläkään ollut mitenkään erityistä pelikäsitystä tai pelisilmää. Hänkin eli aikansa pallotempuillaan, mutta hiipui lopulta unholaan. Totaalinen persoonallisuus puuttui, eikä kukaan enää paria vuotta myöhemmin muista. Taipumus pallon pitämiseen korosti vielä huonoa pelisilmää.

Taivaallinen pelikäsitys ja sitä tukeva taivaallinen totaalinen ohittamaton silkinpehmeä pallokontrolli.

Superluokan pelaajia syntyy edelleen silloin tällöin, mutta meneillään oleva trendi on se, että nämä superpelaajat roolitetaan juoksukoneitten aikakaudella kokoajan alemmaksi ja alemmaksi, pois nopeitten ja täynnä jalkoja olevien hyökkääjien tieltä. Xavi ja Xabi Alonso tästä esimerkkinä. Hyökkäyspää on jo täynnä jalkoja ja mielikuvitusta ei ollenkaan. Ehkä seuraava Zidane syttyy topparina.

2.
Messillä ei ole erikoisen hyvää pelisilmää tai kiinnostavaa pelaajapersoonaa. Ei mitään, joka olisi pelin asteikolla kaunista. Pienikokoisena ja ketteränä hän kuitenkin dominoi järjestäen kankeita ja isokokoisia puolustajia. Hän elää pelkästään väsymättömällä juoksuvoimallaan ja nopeudellaan. Hän on Pavel Nedvedin hiukan hyökkäävämpi versio 2. Hieman hitaampana Messi ei olisi yhtään mitään.

Yllä Käsiteltiin jo Ronaldinhon vajaavaisuuksia, mutta tähän voi vielä lisätä Messin eduksi Ronaldinhoon verrattuna sen, että argentiinalainen peittää mainiosti pelikäsityksensä vajaavaisuuksia nopeilla lyhyillä syötöillä joka myös antaa hänelle edun käyttää nopeuttaan.

On kuitenkin selvää, ettei Messikään tule pelityylinsä omaleimaisuuden tai persoonallisuuden takia jäämään historiaan. Aika näyttää, jos pelkän nopeuden ja nopeuskestävyyden edesauttavat maalimäärät jättävät hänet historiaan.

Tästä kaikesta johtuen Messi ei ole superpelaaja, eikä millään tavalla kiinnostava pelaaja. Messiä ei koskaan vaelleta katsomaan kymmenien tuhansien kilometrien päästä eikä häntä tulla muistelemaan oman aikansa parhaana. Messi on nykypäivän iljettävää pelaajatyyppiä, tyyppiä joilla fysiikka ja tekniikka on hiottu huippuunsa ja samalla totaalisesti unohdettu persoonallisuus sekä pelisilmä.

Käytimme myös analyysin apuna hollantilaista TIPS-analysointia. Tämän työkalun avulla kävimme tarkasti läpi Messin tekniikan, peliälyn, nopeuden ja persoonallisuuden. Lopputulemamme tästä analyysista tuki jo aikaisempia toteamiamme: Messillä on tekniikka (pallo pysyy mukana vauhdissa) ja nopeus huippuun (mahd. dopingilla) hiottuja. Kaksi jälkimmäistä atribuuttia ovat kuitenkin todella vajaavaisia. Ja nämä kaksi ovat lopulta se ydin, joka tekee jalkapallosta kaunista.

Ykköskohtaan tukeutuen haluamme myös todeta, että itseasiassa näkisimme että Xavi on se pelaaja joka nostaa Messin sille tasolle jolla hän nyt on. Ilman Xavia Messi olisi vain hieman normaalia rivipelaajaa tasokkaampi. Huomaa itseasiassa tavallaan jo Argentiinan maajoukkueestakin, siellä Messi jää jo Higuainin varjoon. Higuain kuitenkin voittaa Messin tekniikassa, pelikäsityksessä ja pelisilmässä, ja on näinollen riippumattomampi määrittelemistämme superluokan pelaajista ja pystyy näinollen pitämään tasonsa pelikavereista riippumatta.

3. ja 4.
Käsittelemme kohdat kolme ja neljä samassa, koska ne ovat niin läheisesti kytköksissä toisiinsa.

Tätä oli havaittavissa jo Etelä-Korean ja Japanin MM-kisoissa. Etelä-Korean (oletetusti) doupatut juoksukoneet menivät pronssiotteluun asti, osin hajuttomalla ja mauttomalla oksettavan kliinisellä juoksemisellaan ja osittain surkean tuomaritoiminnan seurauksena. Kuitenkin jo tällöin oli nähtävissä pitkälle viety trendi fysiikan kehittymisestä ja pelin ja pelaajien persoonallisuuden ja hienouksien vähittäisestä katoamisesta.

On mielestämme todella surullista, että pienet mitättömät lähes täysin juoksunopeudellaan elävät kääpiöt keräävät hyökkäyspäässä gloorian. Hyökkäyspäässä, jossa aikojen saatossa on ollut käsittämätön määrä upeita persoonia ja jalkapallotaitureita. Keskikentällä työmyyränä tuo vielä menettelee, ja sen me siedämme juuri ja juuri. Esimerkkinä vaikka Nedved ja Gattuso, mutta tarkemmalla analyysillä näistäkin löytyy tavallaan jonkinlainen persoonallisuus ja hienous. Gattusolla ehkä vielä enemmän, Nedvedillä vähenevässä määrin. Mutta yhtä kaikki, sekin vähä tulee nimenomaan tuosta keskikentän rakkikoira-roolista. Hyökkäyksessä fyysiset pelkät juoksukoneet eivät herätä positiivisia tunteita.

Päätämme tämän kolmosteesin perustelun sen tosiasian esittelyyn, että on selvästi havaittavissa miten nykypäivänä pelaajien ja hyökkääjien askeltiheys on noussut suureksi. Lähes pääosaan. Lyhyet askeleet antavat mahdollisuutta muuttaa suuntaa jatkuvasti ja tarjoavat paljon pallokosketuksia. Se vaatii nopeita lyhytjalkaisia (pienikokoisia) pelaajia tai muuten uskomattoman kovan fysiikan omaavia pelaajia. Onneksi ainakin vielä toistaiseksi on poikkeuksiakin, esimerkiksi Zlatan ehkä osittain pärjää taekwondo-taustansa ansiosta, jollon kehonhallinta on isokokoiseksi mieheksi aivan käsittämättömän hyvällä tasolla. Muuten surullisen iso osa tämä hetken huippuhyökkääjistä on persoonattomia pieniä juoksukoneita.

Kauneus ja luovuus kulkee käsi kädessä. Lähtökohtaisesti minä ainakaan en mene jalkapallokatsomoon katsomaan sitä, että joku juoksee sydän kurkussa 90 minuuttia, tekee paria maalia ja silti tämän parituntisen jälkeen kukaan ei muista pelaajan nimeä. Minä menen katsomoon katsomaan jalkapalloa kulttuurina, taiteena. Minut sytyttää hieno peliä edistävä (paino sanoille peliä edistävä) harhautus tai kikka, tai oivaltava taivaallista pelisilmää osoittava läpisyöttö. Se harvemmin sytyttää, että joku juoksee keskiviivalta rangaistusalueelle ja tekee surkean maalin.

Enää ei kohta tarvita luovuutta. Riittää, että pallo annetaan tälle nopealle kääpiölle joka sitten kipittää sen maaliin. Voi olla, ettei kohta enää ole näitä superluokan luovia pelaajia joitten suoritukset saavat välillä haukkomaan henkeä. Toivomme, että tämä kehitys pysähtyisi vielä, mutta pelkäämme pahinta. Ehkä hiukan ontuvana, mutta meistä kuitenkin suhteellisen osuvana vertauksena sanoisimme että jalkapallo lähenee tavallaan jääkiekkoa, josta nopeus, ahdas tila ja voima on pudottanut kaiken luovuuden nopeuden ja voiman tieltä. Esimerkiksi NHL-sarjassa koitetaan kausi kaudelta epätoivoisesti etsiä lääkkeitä luovuuden ja virtuoosimaisen taituruuden palauttamiseen kaukaloihin.

5.
Ja kun asiat ovat, kuten yllä on jo pitkälti tuotu esille, on selvää että systeemin kohinaan hukkuu lopulta suuret taituritkin. Fyysinen treenaus ja pienikokoisuuden suosiminen ajaa pahimmassa tapauksessa tulevat superluokan pelaajat kokonaan pois lajin parista. He eivät voi nauttia pelkästä kieli vyön alla tapahtuvasta ravaamisesta ja siirtyvät sivuun, kentille joilla vielä arvostetaan taituruutta ja kentille joilta he saavat mielihyvää ja arvostusta.

Onneksi tämä taitureitten perintö ei vielä ole kuollut, ja tulevaisuudella on toivoa. Rukoilen joka ilta sen puolesta, että uusi Zidane nousisi mahdollisimman nopeasti pinnalle ja näyttäisi kaikille mistä jalkapallossa on kysymys.

Tuodaan lisäksi vielä esille ehkä ajatuksia antava tosiasia myös Suomen juniorisarjoista, joissa nykyään on alettu entistä enemmän kiinnittämään huomiota nopeuteen ja tekniikkaan, aikaisemman pelkän voittamisen (joka kuitenkin tavallaan on persoonallisuuden piirre sekin) sijasta. Onko Suomikin sitten samalla huonolla kauneutta tappavalla polulla, jää nähtäväksi.

Ystävällisesti teidän,
Juhana ja muumi


Edit: Korjasin kakkosperustelun alun, koska siinä oli selvä virhe. Tarkoituksemme ei ollut väittää, ettei Messillä olisi tekniikkaa.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2010 klo 23:54:13 kirjoittanut Juhana »
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat kannattajajäsen nro 61, JS Hercules


Vastaus #1 : 06.04.2010 klo 23:41:16

Hienosti perusteltu ja argumentoitu. Tällaisia kirjoituksia voisi kutsua zidanemaiseksi taituruudeksi foorumin rakkikoirakirjoittelun lomassa. Oli ilo lukea.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #2 : 06.04.2010 klo 23:42:04

Muuten sama, mutta kyllähän Messillä pallon kuljetukseen liittyvät ominaisuudet on ihan maailman huippuluokkaa. Sekä teknisesti että fyysisesti.
Herodes

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.04.2010 klo 23:42:28

Veikkaan, että tämän topicin lanseerasi kaksi futsaliin tai jopa footbagiin tykästynyttä epäonnistunutta jalkapalloilijaa, jotka ovat katkeroituneet omasta riittämättömyyden tunteestaan mitä tulee jalkapallon vaatimiin fyysisiin ominaisuuksiin. Kyrsiihän se, kun jengi juoksee ohi.

Fysiikka jos mikä on kaunista ja nimenomaan pelinopeuden kasvu vaatii luovuutta, pelisilmää ja tekniikkaa. Kuka tahansa hallitsee pallon, kun on tilaa ja aikaa...

"Peli oli ennen kauniimpaa" menee argumenttina samaan kategoriaan, kuin kadotetun nuoruuden perään haikaileva: "Ennen oli kaikki paremmin".

Yhteenvetona siis haizkaa vitulle ;)


Rajapintojen dynamiikka

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.04.2010 klo 23:46:47

Tekstissä on ihan hyvää yritystä. Valitettavasti kaikki lässähtää läpi tunkevaan pateettiseen ilmaisuun, mikä syö lopulta pohjan myös tyylilajiin kuuluvalta esitelmämäisyydeltä. Samalla on todettava, että kyseessä ei ole vain kirjoittajan vaan yleisesti ottaen kaikkien insinöörien ongelma.
kaikki

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 06.04.2010 klo 23:47:20

Aivan täyttä paskaa tämä. Messi, alle 170cm, dominoi fyysisyydellään :D . Lopettakaa jo!
elliott

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.04.2010 klo 23:51:12

Allekirjoitan täysin. Ylos
Nyky-Barcan mikkihiiri-armeija on ihan symppis ja okei, mutta kaukana taiteesta ja suurista persoonista jotka luovat pelissä suuren osan mielenkiinnosta. Laskisin kylläkin Ronaldinhon lähelle Zidanea suureksi taiteilijaksi joka dominoi luovuudella, eikä fysiikalla. Xavia en laskisi samaan sarjaan, tylsä persoona. Nähtävissä oleva fysiikan merkityksen kasvaminen tulee vielä olemaan turmioksi kauniille huippufutikselle, ja on osaksi tehnyt jo tuhonsa sille.
elliott

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 06.04.2010 klo 23:52:23

Aivan täyttä paskaa tämä. Messi, alle 170cm, dominoi fyysisyydellään :D . Lopettakaa jo!
Tuollaiselle laidalla pelaavalle, kuljetuksilla dominoivalle ihmiskuulalle lyhyys on vain hyödyksi, kunhan löytyy räjähtävyyttä jaloista riittävästi.
meanpaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Saludo Hool Brigade Army


Vastaus #8 : 06.04.2010 klo 23:53:23

Aivan täyttä paskaa tämä. Messi, alle 170cm, dominoi fyysisyydellään :D . Lopettakaa jo!

Fyysisyys voi toki tarkoittaa muutakin kuin 2 metrin pituutta ja 100 kilon elopainoa.
Rino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Zokora + Adebayor


Vastaus #9 : 06.04.2010 klo 23:53:47

Messillä ei ole erikoisen hyvää pelisilmää tai tekniikkaa. Ei mitään, joka olisi pelin asteikolla kaunista.

Aikamoisia perusteluita nämä mielipiteenne ovat. Jos nyt otetaan esimerkiksi tämä viimeinen maali tänään niin huono taiteellinen intuitio on sellaisella henkilöllä, joka ei tuntenut suurta sisäistä nautintoa tavassa jolla Messi tämän maalin teki. Ensin hän yritti Vermaelenin takaa ujuttaa pallon Almunian kainalosta, vaatii aikamoista peliälyä sekä oivalluskykyä. Sen jälkeen saadessaan pallon takaisin veti sen pienestä kulmasta jalkojenvälistä sisään, jälleen oivaa pelisilmää. Enempää ei tarvitse kai näitä höpinöitänne kommentoida Messin nousemisesta suurimpien joukkoon.

Topikki lukkoon ja avaajille Bänniä!
« Viimeksi muokattu: 06.04.2010 klo 23:55:42 kirjoittanut Rino »
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #10 : 06.04.2010 klo 23:54:01

Muuten sama, mutta kyllähän Messillä pallon kuljetukseen liittyvät ominaisuudet on ihan maailman huippuluokkaa. Sekä teknisesti että fyysisesti.

Siis mitä ihmettä tämä ja Vailloun vastaus käsittelee. Korjataan nyt väärät käsitykset alkuunsa ja todetaan se, mikä kirjoituksessa monta kertaa sanottiin: Messillä on mahtava tekniikka ja loistava fysiikka. Persoonallisuutta tai pelisilmää ei taas nimeksikään, minkä takia Messin kaltaiset pelaajat tappavat pallopelit, tekevät pelistä konemaista.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #11 : 06.04.2010 klo 23:54:07

Mitähän tuo pallonhallinta on ellei tekniikkaa, ja erityisesti pallonhallinta kovassa vauhdissa. No, Realissa on kaikki toisin.

edit: ai, siellä olikin jo häntä koipien välissä editoitu.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2010 klo 23:55:32 kirjoittanut Elmo »
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #12 : 06.04.2010 klo 23:54:39

Juhana on ihan pihalla. Suurimmat jalkapallojumalani: Maradona, Garrincha ja Pelé olivat pienikokoisia ja erittäin persoonallisia pelaajia. Siitä olen samaa mieltä, että Messi on liian täydellinen ollakseen minulle erityisesti mieleen, mutta kyllä menet ihmeellisille raiteille haukkumalla ihmisiä persoonattomiksi kääpiöiksi. Ei hyvää päivää.
Zimo

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 06.04.2010 klo 23:56:31

Naurettavaa höpinää. Jotkut ei vaan kykene näkeen oman mieltymyksensä taakse, että toisellakin tavalla voi tehdä asioita hyvin. Toki messi tarvii maailmanmestaruuden ennen kun on suurpelaaja.
Robben

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 06.04.2010 klo 23:59:39

Juhana on viettänyt näemmä liikaakin aikaa nimimerkki muumin seurassa.

Kivasti puettua tekstiä toki, mutta paljon sontaa. Zidane oli toki hieno pelaaja, mutta mikä teki hänestä lopulta sen persoonallisemman kuin muutkaan? Rulettiharhautukset vai useat kilahdukset päässä? Väitän, että esimerkiksi Litmanen lukee peliä paremmin kuin Zizou.

Ja kyllähän Messillä on loistava peliäly. Itse asiassa juuri täydellinen nykyajan kieltämättä vähän liiankin nopeaksi muuttuneeseen huippufutikseen.
Juhana

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 06.04.2010 klo 23:59:41

edit: ai, siellä olikin jo häntä koipien välissä editoitu.

Tottakai editoidaan, jos tuolla kerran oli ristiriitainen asia. Tarkoitus ei ollut todellakaan väittää, ettei Messillä ole tekniikkaa ja se tulee esille myös myöhemmistä kohdista joita ei editoitu.
Boots of Spanish Leather

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 07.04.2010 klo 00:00:05

Olihan Messin peliäly esimerkiksi tänään ihan ylivoimaista. Vaikka unohdetaan ne neljä maalia.
liikennevalo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bah


Vastaus #17 : 07.04.2010 klo 00:00:30

Helkkarin hyviä pointteja, samat fiilikset Messin persoonattomuudesta. Oikeastaan juuri tämä Messin 'tylsyys' on syy, miksi arvostan värikkäämmän Crisun maailman parhaaksi, sillä pelitaitojen perusteella näiden kahden veijarin vertailu on suht mahdotonta.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #18 : 07.04.2010 klo 00:01:03

Ihan hyvä avaus, joskin parempaankin olisitte pystyneet.

Itseäni Messin tapauksessa mietityttää Messi esimerkkitapauksena. Kirjoitin tästä aiemmin pidemmänkin pohdinnan, mutten sitä julkaissut forumin messiteinien mielenrauhan säilyttämiseksi, mutta laitetaan ajatus tiivistettynä nyt tähän.

Kiistaton tosiasia on, ettei Messistä olisi koskaan tullut jalkapalloilijaa ilman kasvuhormonien käyttöä. Pituuskasvun mahdollistaneet hormonit ovat ilman muuta vaikuttaneet jalkapalloilijan uraa ajatellen positiivisesti myös Messin lihaksistoon, jänteisiin ja hermostoon. Onko Messin lähes epäinhimillinen kiihtyvyys ja suunnanmuutoskyky kasvuhormonien käytön tulos? On. Osaltaan. Takuulla ja varmasti.

Itse suon mielelläni Messille mahdollisuuden pelata jalkapalloa, toteuttaa itseään ja viihdyttää yleisöään. Periaatetasolla Messin loistokkuuden tausta on silti arveluttava.

Tonton Drozdowski

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 07.04.2010 klo 00:01:08

Messi on suuri pelaaja - Zidanen, Maradonan, Ronaldon ja Pelen tapaan - vasta kun johdattaa Argentiinan maailmanmestaruuteen. Muuten vain erinomainen, josta ei kuitenkaan enää puhuta ja kirjoiteta 20 vuoden päästä yhtään mitään.

Parin muunkin kohdan kanssa Messi-väite pitää siis paikkansa.
Vavá

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barcelona, Palmeiras, Haka - (Spurs, N'ham Forest)


Vastaus #20 : 07.04.2010 klo 00:01:14

"Suurpelaajakääpiöitä":

172 cm- Pelé

169 cm - Garrincha

165 cm - Maradona
terwari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tervarit, Liverpool, QPR


Vastaus #21 : 07.04.2010 klo 00:02:18

On se Realin kannattajille näköjään kova paikka että maailman tämän hetken kiistaton ykköspelaaja kantaa Barcelonan paitaa.

Ja mitä pelin muutokseen tulee, niin pelaajien fyysinen kehittyminen ja sitä myötä pelinopeuden kasvu on tehnyt jalkapalloilusta huomattavasti katsojaystävällisempää.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #22 : 07.04.2010 klo 00:03:12

Allekirjoitan avauksesta kaiken muun paitsi Messiä koskevan osuuden. Vaikka Messi ei edustakaan täysin sitä, miksi jalkapallo on maailman kaunein ja täydellisin laji, niin silti henkeä haukkoen täytyy kumartaa silloin kun jotain yhtä historiallista pääsee todistamaan.

Kesä tulee nopeasti.
liikennevalo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bah


Vastaus #23 : 07.04.2010 klo 00:03:27

"Suurpelaajakääpiöitä":

172 cm- Pelé

169 cm - Garrincha

165 cm - Maradona


Miten tämä siis liittyi mihinkään? Anteeksi, jos tyhmä kysymys, mutta meni tosiaan aivan ohi.

e. Ja niin, Ronaldinhoon liittyvästä kohdasta haluaisin ns. lisätietoja.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2010 klo 00:05:09 kirjoittanut liikennevalo »
Robben

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 07.04.2010 klo 00:03:40

Toki messi tarvii maailmanmestaruuden ennen kun on suurpelaaja.

Ei tule tapahtumaan Maradonan aikakaudella. Em. herra muutenkin tekee esimerkiksi Higuainin ja Messin maajoukkue-esitysten vertailun turhaksi.

Varmasti argentiinalaisten mielestä sympaattinen mies ja kova vetämään lunta nokkaan, mutta kyllä tuossa hurja sukupolvi etenkin hyökkääjien osalta menee tätä vauhtia hukkaan.

 
Sivuja: [1] 2 ... 328
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa