FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.12.2024 klo 06:33:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Palloliitto julkisti suunnitelmansa koskien joukkuemääriä ja sarjasysteemejä lähitulevaisuudessa. Mitä mieltä olet muutoksista kansalliseen kilpailutoimintaan? (Vastaa vaihtoehtoihin 1-5, sekä A tai B)
1. Hyvä juttu. Suomifutiksen taso nousee. - 37 (6%)
2. Kuulostaa lupaavalta. Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. - 50 (8.2%)
3. En osaa sanoa. Aika näyttää. - 42 (6.9%)
4. Olen epäileväinen asian suhteen. Pelkään, että lopputulos ei palvele kokonaisuutta. - 93 (15.2%)
5. Ei todellakaan näin. Muutos aiheuttaa enemmän vahinkoa, kuin hyötyä. - 142 (23.2%)
A: Annan Palloliitolle tukeni tässä asiassa. - 49 (8%)
B: Olen päätöstä vastaan ja vaadin, että päätös kumotaan. - 199 (32.5%)
Äänestäjiä yhteensä: 403

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Kakkosen joukkueet vähenee 42-->30  (Luettu 19574 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
veikkaaja

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 09.04.2010 klo 11:21:10

En usko, että yhdenkään seura sarjaan osallistuminen kaatuu pariin matkaan pohjoiseen. Pohjoisesta on aina matkusteltu iät ja ajat etelään ja aina ne pojat vaan pelaa ja matkustaa. Jos joukkueella ei ole vara matkustaa, niin silloin piirisarja on sen joukkueen oikea sarja, saa pelailla kotokulmilla ja sillä siisti!

Kyllähän tuo varmasti Rovaniemeläisiäkin kirpaisee, jos joutuu tulemaan Jyväskylään kolmekertaa kaudessa. Matkahan on aina kaksipäiväinen(tai sitten on ajettava kahdella kuskilla), joten kustannus per reissu on parintonnin luokkaa. Onhan tietysti helpompi kerätä rahaa alueelta jossa lajien kilpailua ei ole, mm. Jyväskylässä on jääkiekko, jalkapallo, salibandy, pesis miesten ja naisten ja lentopallo pääsarjatasolla. Alemmilla tasoilla sitten riittääkin joukkueita, joten kilpailu euroista pienessä kaupungissa on kovaa.
Cafffkaff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Temesta IF


Vastaus #101 : 09.04.2010 klo 11:26:54

Kyllähän tuo varmasti Rovaniemeläisiäkin kirpaisee, jos joutuu tulemaan Jyväskylään kolmekertaa kaudessa. Matkahan on aina kaksipäiväinen(tai sitten on ajettava kahdella kuskilla), joten kustannus per reissu on parintonnin luokkaa.

Paitsi matka- ja majoituskuluihin menevästä rahasta, on kyse pitkälti myös korvauksetta siotutuneiden pelaajien ajasta. C-lohkossa esmes Jyväskylän porukoilla tulee jo nyt kaudessa 11 pelireissua jotka vievät käytännössä koko päivän, ellei jopa osan toistakin.
el_mariachi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK


Vastaus #102 : 09.04.2010 klo 11:34:52

SJK:n ja O-MM:n reaktiota voisi varmaankin verrata siihen hypoteettiseen tilanteeseen, jos puoli vuotta Etykin jälkeen UKK:lle olisi ilmoitettu, että NL ja USA kiihdyttävät ydinasevarustelua :) Toki leikki sikseen, vakavasta asiastahan tässä on kyse ja olen pitkälti samoilla linjoilla Matinhaltin kanssa.

Tuossa tiedotteessahan ei mainittu mitään ykkösen ja kakkosen välisestä hissistä vuodesta 2012 eteenpäin. Toivon mukaan vaihtuvuutta pidetään yllä kymmenen joukkueenkin ykkösessä niin, että vähintään kaksi, mielummin kolme putoaa, jolloin jälkimmäisessä tapauksessa kakkosen lohkovoittajat nousisivat ja pitäisivä tällöin myös maantieteellistä tasapainoa yllä olettaen että lohkojaot säilyvät kakkosessa maantieteellisinä.

Tätä skenaarioa vasten ykkösestä tulisi todella dynaaminen sarja, mikäli kymmenestä joukkueesta 3 putoaisi, 1 nousisi ja 1 karsisi noususta. Samalla merkityksettömien otteluiden määrä (jotka syövät eniten yleisömääriä sekä sarjan uskottavuutta) pienentyisi. Ei siis välttämättä ollenkaan huono juttu.

Juuri tätä minäkin toivon. Silti, miksi Kakkosta pitää pienentää niin rankalla kädellä?
John Devey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Ilves


Vastaus #103 : 09.04.2010 klo 12:04:39

toivon mukaan nousua tavoitelleet seurat (SJK, Ilves, muut) ovat valmiita rakentamaan projektiansa uudelleen muuttuneen tilanteen mukaan.

En malta olla mainitsematta... Ilves käynnisti alkuvuonna 2008 oman projektinsa, jonka tavoitteena oli nousta Ykköseen kauden 2010 päätteeksi. Tämä kausi olisi siis se, jolloin kolmen kauden mittainen projekti huipentuu. Ja kolme viikkoa ennen kauden alkua tulee uutinen, joka mutkistaa tavoitteen saavuttamista perkuleesti

Vitut täällä voi mitään suunnitella edes 2-3 vuoden päähän, kun periaatteessa koska tahansa voi tulla ilman ennakkokuulemisia tai ennakkovaroitusta päätös, joka pistää suunnitelmat uusiksi. Ilves nyt sentään on saanut projektinsa lähtemään jo loppusuoralle, olkoonkin että Palloliitto ripotteli tielle nauloja ja pullonsirpaleita. SJK tuskin on ainoa, jolla projekti on vasta pahasti vaiheessa, ja joka nyt joutuu punnitsemaan strategiaansa täysin uusiksi

Ei tässä periksi anneta kuitenkaan. Uusia juonia ruvetaan punimaan tämän kauden päätteeksi. Jos kuitenkin uutta projektia aloitetaan, tai keskenolevaa muutetaan, olisi helvetin kiva tietää KUINKA MONI SEURA NOUSEE TAI PUTOAA KAUDELLA 2012!!! Miten sä tässä tilanteessa voit tehdä uuden kolmivuotisen projektin, jossei kukaan (edes Jakonen?) tiedä missä kolmen vuoden päästä Kakkosessa mennään?

Että jos joku suurista viisaista siellä norsunluutornissaan voisi avata sanaista arkkuaan, ja kertoa vähän enemmän tulevaisuuden suunnitelmista alasarjoja koskien, niin täällä olis aikas monta korvaa höröllä kuuntelemassa :)
body odour

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 09.04.2010 klo 12:41:12

SJK:n ja Ilveksen kohdallahan tilanne on varsin eri. SJK on rakennettu nuorista eteenpäin pyrkivistä oman alueen pelaajista ja lisää on tulossa tulevaisuudessakin. Ilveksessä on jäähdyttelijöitä, entisiä liigajyriä. Siksi ymmärrän että Kärde tuntee entistä enemmän pettymystä tämmöisestä "ovien edessä sulkemisesta". Koita siinä nyt rakentaa joukkuetta pitkäjänteisesti, kun paria viikkoa ennen kauden alkua tulee tommoinen uutispommi.
Miten SJK:n sarjataso kaudella 2011 liittyy pitkäjänteiseen joukkueen rakentamiseen?

e. joukkueen rakentamiseen ehkä tosiaan liittyy, mutta seuran kehittämisen kannalta asia on täysin yhdentekevä.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2010 klo 12:42:21 kirjoittanut body odour »
KipeKemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotikaupunkien seuroja


Vastaus #105 : 09.04.2010 klo 13:00:15

Ja aivan ehdottomasti Kakkosesta Ykköseen nousemisen pitää olla nyt kaavailtua helpompaa. Jos Kakkosta pelataan tulevaisuudessa kolmessa lohkossa, niin vähintään kahden lohkovoittajan pitää nousta. Jos lohkovoittajat pelaavat keskenään karsinnan, voisi tämän karsinnan häviäjä vielä päästä pelaamaan Ykkösen kolmanneksi viimeistä joukkuetta vastaan.

Mun mielestä se Kakkosen systeemi 2003 oli tosi hyvä. Joukkueet matkustivat paljon vähemmän kun vastustajat olivat lähempänä ja pelejäkin oli muutama vähemmän. Karsimaan päässeet pelasivat luokkaa 24-28 peliä, mutta lohkokakkosillakin oli mahdollisuus nousta.

Voiko joku nimetä yhtään muuta sarjaa mistään lajista mistään päin maailmaa, jossa ylöspäin on luokkaa 3% mahdollisuus nousta (niinkuin Kakkosessa olisi se 1/30)?
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #106 : 09.04.2010 klo 13:17:29

Miten SJK:n sarjataso kaudella 2011 liittyy pitkäjänteiseen joukkueen rakentamiseen?

e. joukkueen rakentamiseen ehkä tosiaan liittyy, mutta seuran kehittämisen kannalta asia on täysin yhdentekevä.

Ai mitenkäkö sarjataso vaikutta pitkäjänteiseen joukkueen kehittämiseen? Meinaatko että strategia, budejetti ja suunnitelmat ovat samat jos pelataan ykköstä tai kakkosta. Varmaan se on aivan sama sitten jollekin saatanan klubillekin pelaako se vuonna 2011 liigassa vai ykkösessä. Jumalauta!
body odour

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 09.04.2010 klo 13:30:48

Ai mitenkäkö sarjataso vaikutta pitkäjänteiseen joukkueen kehittämiseen? Meinaatko että strategia, budejetti ja suunnitelmat ovat samat jos pelataan ykköstä tai kakkosta. Varmaan se on aivan sama sitten jollekin saatanan klubillekin pelaako se vuonna 2011 liigassa vai ykkösessä. Jumalauta!
Eli, jos nousua ei tule tämän kauden päätteeksi (huolimatta pelisysteemistä), menevät pitkän tähätimen suunnitelmat vituiksi? Huono strategia, huono seura, tervemenoa vitoseen.
Kippe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PoPa, sympatiat Bilbaolle


Vastaus #108 : 09.04.2010 klo 13:40:28

Onko siitä ollut puhetta, miten liikkuminen ykkösen ja kakkosen välillä sujuu, jahka uusi malli on saatu vakiinnutettua? Jotenkin nurinkurinen ajatus, että tuo yhden nousijan systeemi olisi pysyvä. Toisaalta ykkösen kannalta 1 liiganousija ja 1 karsija jättävät aika vähän tilaa alapään vaihteluille, sillä ei varmaan ole mielekästä että puolilla joukkueista vaihtuu sarjataso.
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #109 : 09.04.2010 klo 13:41:07

Eli, jos nousua ei tule tämän kauden päätteeksi (huolimatta pelisysteemistä), menevät pitkän tähätimen suunnitelmat vituiksi? Huono strategia, huono seura, tervemenoa vitoseen.

Kyllä se nousu kakkosen joukkueille on sen verran vaikeaksi tehty että vaikea sen varaan ainakaan on mitään suunnitella. Ja jos nousua ajatellen oli suunitelmia tehty niin nyt ne voikin palloliiton avutuksella hiljalleen haudata. Nimittäin yksi nousija kakkosesta tarkoittaa sitä että väkisinkin luu jää käteen useammalle seuralle.
Stone Beach Boys

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 09.04.2010 klo 13:48:49

Edelliseen viestiini viitaten haluan myös peräänkuuluttaa, ettei mitään suunnitelmaa nosu/putoamisjutuista ykköseen/ykkösestä ole julkistettu kaudelle 2012. Tämä on mielestäni vähän hölmöä liiton osalta. Ainakin minulla olisi kakkosesta ylöspäin pyrkivänä joukkueena helpompi rakentaa strategiaa, jos saisin varmuuden siitä, että vuonna 2012 nousijoita on jälleen kolme. Ikävää, että kakkonen joutuu tässä tilanteessa kärsimään veihtuvuuden puutteesta ja erityisesti 2011 vain kahdellatoista joukkueella/lohko ja kaksinkertaisella sarjalla on minusta pelikauden irvikuva (22 ottelua!).

Odottaisinkin liitosta jonkinlaista apua/lisästrategiaa kakkosdivarin ja myös liiga/ykkösdivarin tulevaisuuden osalta. Eli tuleeko esim. Saksan malliin 1. ja 2. liigamallia, jossa 2. liiga on olosuhteiden ja budjetin rakentelua varten vai mitä. Jos tämä muutos kuitenkin jää vain tuon yhden tiedotteen varaan näiltä osin, on kyllä kyse pahemman luokan puuhastelusta.

Toinen asia mikä minua ihmetyttääon tuo "projekti menee nyt uusiksi ja kaikki on pilalla" -mentaliteetti. Tuntuu että Ilves ja SJK leireissä nouseminen otettiin vähän niin kuin automaattisena asiana ilman varasuunnitelmaa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos pientä takaiskua ei kestetä nousussa (esim. vuoden viivästyminen), niin aika heikolla pohjalla on strategia.
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #111 : 09.04.2010 klo 13:56:09

Toinen asia mikä minua ihmetyttääon tuo "projekti menee nyt uusiksi ja kaikki on pilalla" -mentaliteetti. Tuntuu että Ilves ja SJK leireissä nouseminen otettiin vähän niin kuin automaattisena asiana ilman varasuunnitelmaa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos pientä takaiskua ei kestetä nousussa (esim. vuoden viivästyminen), niin aika heikolla pohjalla on strategia.

Vuoden viivästymisen kestää varmasti. Kahdenkin kyllä, mutta entäs kolmen? Neljän? Olen vakaasti sitä mieltä että kyllä kolmestakinkymmenestä joukkueesta pitää nousta enempi kuin yksi joukkue kaudessa.
referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #112 : 09.04.2010 klo 13:58:43

Siinä vaiheessa, kun joukkuemäärä on laskettu 30, niin en ihmettelisi yhtään, vaikka Palloliitossa keksisivät lähteä supistamaan Kakkonen kahteen lohkoon nykyisen kolmen sijasta. 30 joukkuetta on ainakin mun papereissa lähempänä kahden lohkon joukkuemäärää kuin kolmen lohkon.
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #113 : 09.04.2010 klo 14:01:38

Siinä vaiheessa, kun joukkuemäärä on laskettu 30, niin en ihmettelisi yhtään, vaikka Palloliitossa keksisivät lähteä supistamaan Kakkonen kahteen lohkoon nykyisen kolmen sijasta. 30 joukkuetta on ainakin mun papereissa lähempänä kahden lohkon joukkuemäärää kuin kolmen lohkon.

Totta tuokin ja aivan mahdollista. No pääseepä stadinkin joukkueet sitten nauttimaan matkakustannuksista, ne kun eivät kirpaisekkaan kakkosen seuroja.
Stone Beach Boys

Poissa Poissa


Vastaus #114 : 09.04.2010 klo 14:03:55

Vuoden viivästymisen kestää varmasti. Kahdenkin kyllä, mutta entäs kolmen? Neljän? Olen vakaasti sitä mieltä että kyllä kolmestakinkymmenestä joukkueesta pitää nousta enempi kuin yksi joukkue kaudessa.

Siksi kirjoitinkin samassa viestissä, että mikäli liitto haluaa hoitaa tämän reformin kunnolla, olisi sen tiedotettava myös pitkän kaavan suunnitelmasta tämän projektin kanssa ja kerrottava myös siitä, koska seuraavat linjanvedot asian tiimoilta ovat odotettavissa.
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #115 : 09.04.2010 klo 14:05:42

Edelliseen viestiini viitaten haluan myös peräänkuuluttaa, ettei mitään suunnitelmaa nosu/putoamisjutuista ykköseen/ykkösestä ole julkistettu kaudelle 2012. Tämä on mielestäni vähän hölmöä liiton osalta. Ainakin minulla olisi kakkosesta ylöspäin pyrkivänä joukkueena helpompi rakentaa strategiaa, jos saisin varmuuden siitä, että vuonna 2012 nousijoita on jälleen kolme. Ikävää, että kakkonen joutuu tässä tilanteessa kärsimään veihtuvuuden puutteesta ja erityisesti 2011 vain kahdellatoista joukkueella/lohko ja kaksinkertaisella sarjalla on minusta pelikauden irvikuva (22 ottelua!).

Odottaisinkin liitosta jonkinlaista apua/lisästrategiaa kakkosdivarin ja myös liiga/ykkösdivarin tulevaisuuden osalta. Eli tuleeko esim. Saksan malliin 1. ja 2. liigamallia, jossa 2. liiga on olosuhteiden ja budjetin rakentelua varten vai mitä. Jos tämä muutos kuitenkin jää vain tuon yhden tiedotteen varaan näiltä osin, on kyllä kyse pahemman luokan puuhastelusta.

Toinen asia mikä minua ihmetyttääon tuo "projekti menee nyt uusiksi ja kaikki on pilalla" -mentaliteetti. Tuntuu että Ilves ja SJK leireissä nouseminen otettiin vähän niin kuin automaattisena asiana ilman varasuunnitelmaa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos pientä takaiskua ei kestetä nousussa (esim. vuoden viivästyminen), niin aika heikolla pohjalla on strategia.

SJK:ta on rakennettu missiolla jossa on tavoitteena että joukkue pelaa Ykköstä omalla stadionilla kaudella 2012. Ja samalla junioritoiminnassa A-junnut SM-sarjassa, B-junnut samoin, Akatemia Valiolohkossa jne.

Luuletko että on helppoa kerätä tukea/rahoitusta omalle stadionille jos mahdollinen nousu olisi koko sarjankin voittamisen jälkeen vielä kahden ottelun varassa syksyllä räntäsateessa ja pelkona vielä perseessä että joku tulee ja kokoaa afrikan pojista joukkueen velkarahalla?

Samoin se tieto että Ykkösestä tippuisikin noin helposti takaisin Kakkoseen, kun siellä käy isoluuta ja samassa rysähdyksessä olisi sitten stadionin perustukset valettu.

Se että Kerho jäisi Kakkoseen, ei taatusti ole niin suuri katastrofi kuin täällä kuvitellaan, mutta ihan vaan siitä näkökulmasta että SJK tuo positiivisen ajattelutavan koko Suomi futikseen tekemisellään, olisi todella suuri tragedia että matto vedetään alta.

Eikä tässä ajatella vain SJK:n asioita. Esimerkiksi Lapualle on valmistumassa nyt oma harjoitushalli. Tämähän tarkoittaisi heidän pitkänkaavan tulevaisuudessa kenties jopa mahdollisuutta joskus haaveilla Ykkösen paikasta vanhalla systeemillä. Esimerkiksi viiden vuoden päästä. Mutta koska Virkiä on nyt Kolmosessa ja ovet lyödään sieltä asti kiinni, ei ole mitenkään realismia kuvitella näin enää koskaan tapahtuvan.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2010 klo 14:08:24 kirjoittanut Selkäsauna »
John Devey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Ilves


Vastaus #116 : 09.04.2010 klo 14:49:39

Tuntuu että Ilves ja SJK leireissä nouseminen otettiin vähän niin kuin automaattisena asiana ilman varasuunnitelmaa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos pientä takaiskua ei kestetä nousussa (esim. vuoden viivästyminen), niin aika heikolla pohjalla on strategia.

Ei nää hommat niin mene, että nyt me päätetään nousta ja jossei nousta niin pistetään pillit pussiin. Ainakin Ilveksen leirissä tuo projekti tarkoittaa sitä, että seuran osaamista ja tekemisen tasoa jokaisella osa-alueella pyritään nostamaan vuoteen X mennessä niin paljon, että seura on sekä pelillisesti, valmennuksellisesti että organisaationa kyvykäs kilpailemaan tosissaan noususta, ja lähtökohdiltaan valmis siihen kasvuun mikä on otettava jos nousu Ykköseen onnistuu

Seurassa on tehty siitä lähtien kovasti töitä että se taso saavutetaan. Tavoitteena on ollut kokonaisvaltainen kehittyminen, ei se että 2011 pitää pelata Ykkösessä tai kaatua. Taloudellisella riskillä nousua ei ole haettu, vaikka jotkut niin luulevatkin. Ja nousua ei todellakaan ole pidetty automaattisena, siksi tässä on kovasti töitä tehty että se voitaisiin saavuttaa. Jos nousu ei nyt toteudu, niin ei se täälläkään ole katastrofi, koska tuo projekti ei ole sidottu talouteen vaan ihmisiin joita edustusjoukkueessa vaikuttaa. Tai näin ainakin minä olen sen käsittänyt

Mutta kun tarkemmin mietitään, eivät edes SJK tai Ilves tai muut "kuumimmat"nousijaehdokkaat ole niitä pahimpia häviäjiä. Ne ovat muut seurat, joiden aikaisemmin pieni mutta tavoiteltavissa ollut unelma noususta sysätään liki mahdottoman kauas


Mikä on jatkossa Kakkosessa pelaavan perushyvän seuran motiivi? Nousu epärealistista, putoaminen epärealistista, höntsäillään vain. Itseäni seuratoimijana ei voisi vähempää kiinnostaa ja tiedän, että kaltaisiani on mukana paljon. Ei ole lopulta olennaista, missä sarjassa pelataan, olennaista on, että aina on mahdollista mennä eteenpäin ja kehittyä. Siinä vaiheessa, kun toiminta menee tason ylläpitämiseksi tai pään hakkaamiseksi noususeinään, hommasta katoaa mieli.

Olen kohta vuosikymmenen antanut oman puuhastelupanokseni suomifutikselle seuratoiminnassa. Sen tiedän, että meitä ei ole liikaa. Tämän uutisen jälkeen tuntuu, josko sitä hankkisi sittenkin sen Canal+:n, seuraisi jalkapalloa ilman huolia kotisohvalta ja suuntaisi jäljelle jäävän energian johonkin ihan muuhun.

Nämä ihmiset ovat jalkapallon selkäranka joka maassa. Talkooväki joka omalla vapaaehtoisella työllään järjestää ruohonjuuritasolla mahdollisuuden toisille ihmisille (yleensä lapsille) pelata jalkapalloa. Sitä kautta nämä ihmiset sitoutuvat lajiin, olkoonkin ettei heistä koskaan olisi jalkapalloammattilaisiksi. Nämä ihmiset ovat kullanarvoista omaisuutta jalkapallolle. Kuinka vaikeaksi näiden ihmisten sitouttaminen menee, jossei enää ole edes pientä mahdollisuutta saavuttaa nousua tai vastaavaa unelmaa, koska se on se polttoaine mikä nämä ihmiset saa jaksamaan. Ei se että seuran pitäisi nousta nyt tai vuonna X, vaan se tieto että jos kovasti teemme työtä niin joskus, ehkä edes joskus... Joissain yhteyksissä näitä ihmisiä kutsutaan puuhastelijoiksi. Kutsujina ovat yleensä ihmiset, jotka eivät ole päivääkään töitä seuransa eteen tehneet

tavoitteena että joukkue pelaa Ykköstä omalla stadionilla kaudella 2012 ... A-junnut SM-sarjassa, B-junnut samoin, Akatemia Valiolohkossa jne ... Lapualle on valmistumassa nyt oma harjoitushalli.

Tämäkin lienee sitä puuhastelua parhaimmillaan. Hyvä että tämmösestä päästään eroon. Katos ku ny paska putoo rattailta!!!

EDIT: Jälkimmäinen osa ei ollut osoitettu Stone Beachille, vaan yleisesti
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #117 : 09.04.2010 klo 15:00:59

Tässä SJK:n "puuhastelu" Missio nettisivuilta poimittuna:

Lainaus
SJK:n Missio

    * Seinäjoen seudun lahjakkaasta juniorista huippupelaajaksi
    * Jalkapallokulttuurin kehittämisellä lisää ihmisiä lajin pariin


SJK:n Tavoitteet

Urheilulliset:

    * Edustus 1.divisioona viim. 2012
    * A-juniorit SM 2011
    * B-juniorit SM pysyvästi
    * Akatemia Valiosarja


Toiminnalliset:

    * Oma Stadion 2012 (Jouppilan tkn)
    * Jalkapallolukio 2011
    * Kokopäivätoiminen valmennus 2010


Jo toteutuneena on semmoiset hankkeet kuin harjoitushalli, Wallsport areena, harjoitusnurmikentät: Prunttimäki (kolme täysmittaista nurmikenttää). Akatemia on toiminut muutaman vuoden jo, yhteistyössä arvostetun Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Jalkapallolukio tosiaan starttaa käsittääkseni tulevana syksynä. Valmennus on jo kokopäivätoimista, myös A-junnuilla. B-junnut pelaa SM-sarjassa ja voittivat pronssia viime kauden päätteeksi.
elvis

Poissa Poissa


Vastaus #118 : 09.04.2010 klo 15:11:52

Ai mitenkäkö sarjataso vaikutta pitkäjänteiseen joukkueen kehittämiseen? Meinaatko että strategia, budejetti ja suunnitelmat ovat samat jos pelataan ykköstä tai kakkosta. Varmaan se on aivan sama sitten jollekin saatanan klubillekin pelaako se vuonna 2011 liigassa vai ykkösessä. Jumalauta!

Hyvä!
Stone Beach Boys

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 09.04.2010 klo 16:00:06

No niin. Korjataanpas sitten muutama väärinymmärrys. Eli ensinnäkään en ole itse missään vaiheessa väittänyt vaikkapa SJK:n (tai minkään muunkaan seuran) toimintaa puuhasteluksi. Ainoa asia missä viittasin puuhasteluun oli liiton amatöörimäinen ulostulo yhden tiedotteen voimin asian tiimoilta.

Olin tietoinen SJK:n projektista ja se saa minut suoraan sanottuna kateudesta vihreäksi, kun vertaan sitä oman suosikkijoukkueeni TP-47:n toimintaan Torniossa. Siinä missä Torniossa puhutaan siitä, että pitäisi tehdä ja jäädään hallin rakentamista lukuunottamatta laihanlaiseen kehitykseen seuran toiminnassa, Seinäjoella mennään oikeasti eteenpäin jokaisella sektorilla. Minusta mikään ei estä SJK:n nousua tänä vuonna. Totta on, että Ilveksellä on ainakin nimekäs jengi, mutta loppujen lopuksi sarjapaikka tulee aina ansaita kykenevällä jengillä, joka pystyy haastamaan seuraavana vuonna myös ylemmällä sarjatasolla. Tämä jää siis nähtäväksi tänä vuonna. Ja saattaahan olla, että jotkut muutkin jengit pääsevät mukaan taisteluun sarjanoususta. Urheilu on aina arvaamatonta.

SJK toimiikin oikeastaan kauniina esimerkkinä tulevaisuudesta kakkosen porukoissa, joissa homma tehdään oikein. Eli kehitetään seuraa ja alueellista toimintaa laadukkaasti jokaisella sektorilla niin, että joukkueesta tulee omavarainen talouden ja urheilun saralla. Tällaiseen pystyvällä seuralla on edellytykset ykkösdivariin ja miksei myös liigaan ja tämänkaltaisia seuroja Suomen jalkapalloilu kaipaa. Tulevat vuodet näyttävät uhkaavilta monen seuran osalta, joten omavaraisesti toimiva seura nousee entistäkin suurempaan arvoon.

Enempää projektia tuntematta voin nostaa hattua myös Tampereelle, mikäli Ilveksessä on samantyyppistä projektia liikkeellä. Aikaisemmin ainakin Ilveksen juniorit ovat olleet pystyviä porukoita. Toivottavasti ne ovat sitä edelleen. Itse rohkenen olla hieman eri mieltä siitä, millä eväillä joukkue hakee nousua tänä vuonna, mutta niin kauan kun talous on kunnossa olen sitä mieltä että jokainen tavallaan.

Silti en pysty ymmärtämään näitä argumentteja siitä, miten sarjanousun haaveeksi jääminen musertaisi koko projektin. Eikö tähän tulisi aina valmistautua? Muutenhan koko urheilun perusideologiaan kuuluva arvaamattomuss olisi ihan merkityksetön käsite. Se, että olosuhteita ja ennen kaikkea nuorisotoimintaa parannetaan on merkki siitä, että homma menee eteenpäin. Pitkässä juoksussa tämä kantaa väkisinkin tulosta. Lisäksi Suomessa on niin monta tekohengityksellä elossa pidettyä seuraa, jotka menevät vuosi kerrallaan mentaliteetilla kauhun tasapainolla, että SJK:n kaltaisille seuroille löytyy aina tilaa ylempää kun joku näistä tekohengittäjistä putoaa.

Lisäksi minua ihmetyttää argumentti siitä, että ykkösen tason koventuessa sieltä putoaa helpommin ja että tällä olisi tuhoisa vaikutus nousijaseuroille. Eikö tämä ole juurikin sitä jalkapallon tasonnousua, joka on käsittääkseni meidän kaikkien mielestä Suomifutiksen ykköstavoitteita?

Edit: Vielä tuosta Lapuan vertauksesta. Miksei kolmosesta voi enää nousta kakkoseen? Ja miksi joukkue ei voi enää IKINÄ haaveilla pelaavansa korkeammalla tasolla. Onko suomalaisella jalkapallolla pienemmissä seuroissa joku absoluuttinen maksimitaso, jota ei voida pelillisesti ylittää, ja joka uuden systeemin ja mahdollisen tasonnousun myötä menee kiinni?

Minusta tasonnousu antaa nimenomaan mahdollisuuden näille pitkäjänteistä työtä tekeville seuroille, joissa puhalletaan yhteen hiileen. Tason noustessa ensinnäkin liigaseurojen reserviporukat on todennäköisesti liian heppoisia ykköseen, jolloin tila aukeaa muille seuroille, koska reservien absoluuttinen taso riippuu kuitenkin liigaseuroilta liikenevistä pelaajista. Lisäksi nämä haihattelijaseurat, joissa hommataan koneellinen ulkomaalaisia pelaamaan kotipaikkakunnan seura ylempään divariin kärsivät pelin tason noususta, koska käytännössä saman kilpailullisen tason saavuttamiseen tarvitaan parempia ja kalliimpia ulkomaalaisia, enemmän rahaa ja käytännössä tyhmempiä päättäjiä, jotka hyväksyvät ja mahdollisesti ainakin osittain rahoittavat tällaisen roskan.

« Viimeksi muokattu: 09.04.2010 klo 16:06:05 kirjoittanut Stone Beach Boys »
naula

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 09.04.2010 klo 16:16:22

Lisäksi minua ihmetyttää argumentti siitä, että ykkösen tason koventuessa sieltä putoaa helpommin ja että tällä olisi tuhoisa vaikutus nousijaseuroille. Eikö tämä ole juurikin sitä jalkapallon tasonnousua, joka on käsittääkseni meidän kaikkien mielestä Suomifutiksen ykköstavoitteita?

Joo mutta tulevassa mallissa Liiga ja Ykkönen vaikuttavat suurinpiirtein suljetulta sarjalta, kun Kakkosesta ylöspäin on lähes mahdotonta nousta ja jos sattuukin nousemaan, tiedossa on mitä ilmeisimmin pikainen paluu alas. Usein on jalkapallossa käynyt niin, että nousun jälkeen seuraava kausi on vaikea, mutta sarjapaikka säilyy ja seuraavalla kaudella joukkue ja seura ovat vahvempia. Toista kautta liigassa aloittava JJK vaikuttaa tällä kaudella jo paljon kovemmalta nipulta ja seuraorganisaatiokin on varmasti oppinut 1. liigavuodesta.
TNF Dutchman

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 09.04.2010 klo 18:51:00

Lisäksi minua ihmetyttää argumentti siitä, että ykkösen tason koventuessa sieltä putoaa helpommin ja että tällä olisi tuhoisa vaikutus nousijaseuroille. Eikö tämä ole juurikin sitä jalkapallon tasonnousua, joka on käsittääkseni meidän kaikkien mielestä Suomifutiksen ykköstavoitteita?

Myös liiallinen kilpailu ja sen mukanaan tuoma kilpavarustelu voivat aiheuttaa ongelmia. Itse näkisin asian niin, että uudistuksen myötä taloudellinen riskinotto lisääntyy ja mahdollisesti ilmasiltojen rooli tulee kasvamaan menestyksen tavoittelussa. Nousijajoukkueelle ei siten tavallaan tarjota mahdollisuuksia rauhalliseen kasvuun, vaan heti nousun jälkeen olisi otettava organisaationa suuri askel eteenpäin, ja johon monellakaan seuralla ei ole valmiuksia. Tason ja kilpailun koventuessa tavallaan estyy organisaation hidas ja hallittu kasvu, sillä putoaminen heti ensimmäisen kauden jälkeen asettaa toiminnan taas uusien haasteiden keskelle. Itse näen, kuten aiempi kirjoittaja, JJK:n kaltaisten seurojen nousun erittäin positiivisena asiana suomalaisen jalkapallon kannalta. Nyt vaikuttaisi siltä, että tällaiset tarinat ovat entistä vaikeampia näiden muutosten myötä.

Yhtenä uhkakuvana on myös se, että kilpailun koventuessa seurat eivät pysty tarjoamaan junioreille yhtä hyviä mahdollisuuksia kehittyä kuin aiemmin. Seuratoiminnan kehittäminen valmennus- ja harjoitteluolosuhteiden osalta voi parantaa pelaajien tasoa, keinotekoisella sarjajärjestelmän uudistamisella sen sijaan vaikutukset ovat vähäisiä. Aluksi toki keskimääräinen taso voi hieman nousta, mutta pidemmällä tähtäimellä erot tasaantuvat jossain vaiheessa. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että jalkapallo ei kiinnosta tarpeeksi massoja, jotta seurat voisivat toimintaansa (ja samalla siis pelaajiaan) tarpeeksi kehittää, vaan seurat toimivat jo nykyisellään äärirajoillaan pyörittäessään operatiivista toimintaansa. Ainoa mikä mahdollistaisi kehityksen olisi joko yleisön kiinnostuminen tai entistä suuremmat panostukset kehittämiseen ulkopuolisilta tahoilta. Tietysti yksi tie on myös joidenkin perinteisten seurojen alasajo ja sen myötä vähäisten resurssien kohdistaminen entistä pienemmälle joukolle seuroja. Tämä tässä uudistuksessa lieneekin se tärkein motivaattori.

edit. Sen verran vielä, että itse en ole nähnyt pelien tasoa itsessään ongelmana, vaan harjoittelun/harjoitteluolosuhteiden laatua. Tosin siihenkin näillä uudistuksilla toki välillisesti pyritään, mutta itselläni ei ole oikein luottoa menetelmiin, jolla sitä haetaan. Ne kun muistuttavat hyvin paljon jo aiemmin nähtyjä ja huonoksi todettuja.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2010 klo 19:04:08 kirjoittanut TNF Dutchman »
elinho

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 09.04.2010 klo 19:24:23

Koska palloliittoa ei ole kiinnostanut kakkonen vuosiin, niin vähennetään samalla aikavälillä liiton työntekijöitä suhteessa kakkoseen. Eihän maajoukkueen toimintaan tarvitse tuota määrää liitonihmisiä.

Ja niille liiton duunareille (lue pienipalkkaisimmat), jotka oikeasti auttavat seuroja, nöyrä anteeksipyyntö ylläolevasta.
kusinenkenttä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #123 : 09.04.2010 klo 19:37:16

Tyrmään systeemin täysin. Olen itsekin pelannut kakkosta aikoinaan ja kyllä sen tietää kun pitäisi lähes panoksettomiin peleihin lähteä kolmatta kertaa samaa joukkuetta vastaan tahkoamaan niin kyllä on vaikea löytää mitään järkeä tai motivaatiota tuohon touhuun.
Toivottavasti systeemin annetaan kusta vain yhden tai kaksi kautta ja keksitään parempi tapa kehittää suomalaista futista. Tai sitten palataan nykyiseen hyvään systeemiin!
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #124 : 10.04.2010 klo 00:46:40

Usein on jalkapallossa käynyt niin, että nousun jälkeen seuraava kausi on vaikea, mutta sarjapaikka säilyy ja seuraavalla kaudella joukkue ja seura ovat vahvempia. Toista kautta liigassa aloittava JJK vaikuttaa tällä kaudella jo paljon kovemmalta nipulta ja seuraorganisaatiokin on varmasti oppinut 1. liigavuodesta.

Tämä on totta, ja se johtuu suurelta osalta sarjojen välisistä tasoeroista. Kun noustaan ylempään sarjaan, joka on aiempaa sarjaa selvästi tasokkaampi, täytyisi käytännössä vaihtaa koko joukkue, että sarjassa pärjäisi heti ensimmäisellä kaudella. Ja silloinkin nousijajoukkue antaa todella paljon tasoitusta sen vuoksi, ettei joukkue ehdi hitsaantua kunnolla yhteen.

Yksi suuri syy koko tähän sarjajärjestelmän muutokseen olikin pyrkimys kaventaa Ykkösen ja Liigan välistä tasoeroa, jolloin liigaan nousseet eivät ole niin pulassa ensimmäisellä kaudellaan.

Lisäksi ei ole vielä ilmoitettu, kuinka sarjojen mm. Kakkosen ja Ykkösen väliset nousut ja putoamiset tulevat tapahtumaan siirtymävaiheen jälkeen. Olisi kyllä todella tärkeää, että tähän saataisiin selvyys niin nopeasti kuin mahdollista.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa