FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.05.2025 klo 06:41:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumilla päivitys 9.5.25 klo 01-06.
 
Yhteys ylläpitoon: [email protected]

Foorumilla päivitys 9.5.25 klo 01-06

Sivuja: 1 ... 315 [316] 317 ... 335
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen juniorivalmennus tarvitsee ryhtiliikettä  (Luettu 1062694 kertaa)
2 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Tolisman

Poissa Poissa


Vastaus #7875 : 20.12.2024 klo 20:26:16

https://yle.fi/a/74-20132093
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7876 : 20.12.2024 klo 21:49:05


Kyllä sitä välillä tosissaan miettii ketä varten koulut on, jos lasten terveyden eteen ei haluta tehdä asioita tai miten koulukisusaamiselle ei oikeasti tehdä mitään muuta kuin PR kampanjoita ja sitten levitellään käsiä. Mutta samaahan on futiksessakin, jossa voitaisiin tehdä asioita lasten terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta, sekä siinä ohessa sitten ehkä jostain tulisi huippu-urheilija tai huippupeluri. Futistahan nyt tehdään hähmäsen joukkueen kilpatuloksen näkökulmasta ja kovalla kiireellä ollaan aina, siis ihan aina, kertomassa kenestä ei ainakaan tule mitään ja mitä kaikkea vikaa löytyy. Huipulle futiksessa pääsemiseen ei tarvita ensimmäistäkään testiä, mutta meillä siitäkin on saatu yksi tehokeino kertoa, kuinka kukaan ei riitä ja aina vain jäädään jälkeen muusta maailmasta. Ihan sairasta.

Miten Suomella on varaa olla liikuttamatta lapsia koulussa sekä miten harrastaminen voi maksaa törkeitä hintoja ja minimaksukin on monelle aivan liikaa.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #7877 : 20.12.2024 klo 22:03:06

Itse kun on seuraillut noita yläkoulun liikuntatunteja niin yleensä se on sitä että ne menee siihen urheilupuistoon ja jokainen saa tehdä mitä haluaa. Jotkut haluaa mennä istumaan maaliin ja selaamaan puhelinta. Ei koulussa voi pakottaa ketään liikkumaan jos ei halua.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #7878 : 20.12.2024 klo 22:26:22

Olin lapsena luokan top-3 liikunallisin(varmaan ainakin ala-asteen selvästi liikunnalisin), mutta silti oli useita tunteja mitkä ei ehkä olleet ihan mieleen. Vaikka voimistelua, missä en ollut kovin hyvä. Siihen aikaan siltikin sitäkin tehtiin. Ongelma 2000-luvun liikunnassa että mitään ei tarvitse tehdä, hiki ei saa tulla jne. Eli koko liikunnan perusolemus on viety pois. Sen takia sitten sitä koitetaan paikkailla eri lajien seuratoiminnassa sillä että opetetaan ihan perusasioita lapsille.
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7879 : 20.12.2024 klo 22:28:55

Itse kun on seuraillut noita yläkoulun liikuntatunteja niin yleensä se on sitä että ne menee siihen urheilupuistoon ja jokainen saa tehdä mitä haluaa. Jotkut haluaa mennä istumaan maaliin ja selaamaan puhelinta. Ei koulussa voi pakottaa ketään liikkumaan jos ei halua.

Yläkoulu on liian myöhäinen vaihe yrittää mitään isompaa muutosta, vaan peli on siinä vaiheessa jo pääosin menetetty. Ensimmäisillä luokilla voisi hyvin liikkua enemmän ja hipan yms kautta saada luokka ryhmäytymään ja opetella muutenkin muiden huomioimista ja sosiaalisia taitoja yms.

Kun valmensin nuoria, niin yksi tärkeimpiä asioita oli heille opettaa omatoimisuutta, joten vetämissäni treeneissä laitoin heille tehtäväksi pistää pienpelit pystyyn, eli maalit, jaot, liivit, kentän koko, yms, jotta sitten vapaa-ajalla ja koulujen välkillä osaavat sitten laittaa pelit pystyyn, se onnistuikin hyvin.

Kierrätin joukkueen peleissä kapteenin roolia, eli joka pelissä oli aina "uusi" kapteeni, joka sai palkinnoksi viirin. Se tekee hyvää pelaajille pistää heidät jokainen miettimään millainen on hyvä kapteeni ja antaa heidän itse olla teikkaamassa yms. Kunujaotkin voi tehdä monella tavalla, eli siihen voi joskus valita maalivahdit, heikot pelaajat tai kaverukset,yms, ja he kyllä sitten ajan myötä oppivat sitten valitsemaan omaan joukkueeseen pelaajia muutenkin kuin kaveriperusteella ja samalla oppivat havainnoimaan ketkä pelaajista pystyvät auttamaan joukkuetta, niin huomaamatta sitten ymmärtävät paremmin miten voisivat vaikka itsekin pelata paremmin.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #7880 : 20.12.2024 klo 22:35:17

Ykkösluokalla on liikuntaa suunnilleen 1 tunti viikossa ja kun lähtötasona on se, että 3/4 porukasta on käytännössä invalideja liikunnan näkökulmasta, niin sormella osotetaan väärään suuntaan. Vaikka toi kyykkyynmenotaito hyvinkin erilaisista kulmista pitäs masteroida 1-3 vuoden iässä, mutta kun kaverit tahkoo hiekkalaatikon ja puihinkiipeilyn sijaan 45h viikkoon brawl starsia, niin ainoa motoriiikka mikä kehittyy on paikallaan istuminen ja peukalon liikuttaminen.

Jos kattelen vaikka lähikoulun liikuntaohjelmaa, niin siellä on grindattu hippoja, kaupunkisotia, futista, korista, voimistelua, tanssia ym, eikä tossa oo mitään ihmeellistä. Ihan hyviä juttuja koulun liikuntatunneille.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #7881 : 20.12.2024 klo 22:38:39

En syytä koulua, vaan syytän useita päätöksiä mitä tehty sen eteen että koulun liikunta on heikentynyt vuosi vuodelta. Taustalla on toki koko yhteiskunnan ongelmat liikunnan suhteen.
ainapalloton

Poissa Poissa


Vastaus #7882 : 21.12.2024 klo 01:02:01

Jossain määrin älykkyydestä tuossa ei-niin-aikasidonnaisessa osuudessa voi ollakin hyötyä ja mahdollisesti ja tilallisesta hahmotuskyvystä todennäöisesti molemmissa.

Jos ajatellaan vaikka pallon heittelyä esimerkkiniä, niin mun koira, jolle palloa heitelty ihan pennusta lähtien, osaa ennustaa pallon pomppimislentoradan seinistä ja huonekaluista paljon paremmin kuin minä. Se ei kuitenkaan ole (ainakaan toivottavasti) alykkäämpi kuin minä. Se myös pärjää riistan etsimisessä paljon paremmpin kuin minä, koska sillä on sen toimintaympäristön haasteisiin paremmat ominaisuudet.

Myös jalkapallo on toimintaympäristönä erilainen enkä siksi usko älykkyyden ainakaan suoraan tukevan jalkapallossa pärjäämistä.

Jos ajatellaan vaikka tähtitarhaa tai alueturnauksia try-outteina (kuvittelisin niiden olevan try-outteja maajoukkueeseen), niin ehdottomasti tätä pitäisi tutkia. Tätä olen itse yrittänytkin hakea noissa boksisyöttötilanteissa ja kombinaatioissa aikaisemmin tässä säikeessä. Optimaalisinta olisi laittaa kaikki pelaajat tilanteeseen jossa eivät pärjää ilman ennakointia ja havainnointia. Ikävä kyllä vain tähtitarhassa tämä edes jollain tasolla toteutuu. Alueturnauksissa joukkueet ovat niin epätasaisia että huonoissa joukkueissa ennakointia toteuttavat pelaajat ovat yksin ja parhaissa taas ei ylivoimasuuden takia ole tarvetta ennakoinnille. Toisaalta eipä taida valitsijat näitä asioita huomioidakkaan.

Akatemian tryouteissa tämän voisi toteuttaa niin että mukaanyrittäjiä laitettaisiin todella nopeaa pienpeliin mukaan. Toki tämä edellyttäisi sitä että valmentaja olisi omasta joukkueestaan tiedossa pelaajia joilla homma toimii ja jotka pystyvät pitämään pallon elossa todella nopeatempoisessa pienpelissä. Tämä vaatii myös ennakointikykyjä puolustavilta / "keskellä" olevilta pelaajilta, koska vain silloin vaatimustaso saadaan tarpeeksi korkeaksi. Harjoitus pitäisi videoida laadukkaalla välineistöllä, koska kaikkea tarvittavaa ei livenä pysty huomaamaan. Tämä siis jo vanhemmilla junnuilla tilanteessa jossa teknisen suoriutumisenkin voidaan vaatia olevan korkealla tasolla. Saman voi todeta siis myös peleissä mutta vaatii sitten tietysti enemmän aikaa ja vaivaa.


Kun on seurannut lapsen 5v5-vaiheen joukkuetta, niin parhaan pelikäsityksen omaavat vaikuttavat olevan myös muuten aika skarppeja. Erittäin pieni otos kylläkin, ja voi olla sattumaa.

Olisi tosiaan kiinnostavaa tietää, että minkälaista porukkaa valikoituu tuohon tähtitarhaan ja siitä eteenpäin - ennustaako äly mitään vai ei? Jos äly nostaa oppimisnopeutta jalkapallossa(kin), niin luulisi että joissakin tilanteissa kannattaisi valita vaikka karvan verran teknisesti yms. heikompi mutta fiksumpi pelaaja, koska potentiaali sitten ehkä kuitenkin korkeammalla. Tuollainen kriteeri voisi myös vähentää alkuvuosi-vääristymää.

Asian vierestä: tässä keskustelussa joku joskus mainitsi ulkomaisen akatemian, joka käyttää reaktionopeus tms. testejä. Eli niitä on. Luulisi että pienen maan kannattaisi pyrkiä tunnistamaan kaikki mahdolliset muuttujat, jotka potentiaalia ennustavat.
Fillarikommari

Poissa Poissa


Vastaus #7883 : 21.12.2024 klo 06:49:01

Suomessa fiksut erottuu jalkapallossa myös siksi, että koulu on monille kohtalaisen kuormittavaa jo jostain 3. luokasta lähtien. Koulupäivään energiansa käyttävät eivät jaksa keskittyä enää illalla. Eri juttu joku lätkä, jossa ei ihan liikaa tarvitse aivojaan rasittaa.

Liikkumattomuus on tosiaan valtava ongelma myös huippujen kehittämisen kannalta. Lapsuusvuodet ovat liikkumistaitojen lehittymisen kannalta tärkeimmät, eikä niitä saa enää takaisin eikä eroa liikkumistaidoissa ota kiinni, jos lapsuus on mennyt ruudun ääressä. Mahdollisten huippupelaajien pooli pienentyy Suomessa entisestään sillä, että geneettisistä edellytyksistä omaavista jatkuvasti harvempi liikkuu lapsuudessa paljon.

Huipulle kehittymisen kaava: liikunnalliset edellytykset x laadukkaiden harjoitus- ja liikkumistuntien määrä. Tuntilaskuri alkaa raksuttaa jo ennen kuin ensimmäisiä askeleita on otettu. Arvatkaa kehittyykö tasapaino ym. liikkumistaidot paremmin niillä taaperoilla, joiden vanhemmat tasapainoilee niitä jaloista ja joiden kanssa ollaan jatkuvasti ulkona, juostaan ja touhutaan kuin niillä jotka istuu/makaa ruudun edessä.

Ja joo, kaava on yksinkertainen, mutta silti oikein. Funktiossa "laadukkaat tunnit" sisältää kaiken mahdollisen harjoitteluna, liikkumisena ja valmistautumisena pelaajalle toteutuvan valmennuksen ja oman ajan harjoittelun. Tulevien huippupelaajien määrä saadaan sitten sillä, että funktioon lisätään kertoimeksi toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten määrä.
turkistarhaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Munsala IK


Vastaus #7884 : 21.12.2024 klo 12:16:53

Ykkösluokalla on liikuntaa suunnilleen 1 tunti viikossa ja kun lähtötasona on se, että 3/4 porukasta on käytännössä invalideja liikunnan näkökulmasta, niin sormella osotetaan väärään suuntaan. Vaikka toi kyykkyynmenotaito hyvinkin erilaisista kulmista pitäs masteroida 1-3 vuoden iässä, mutta kun kaverit tahkoo hiekkalaatikon ja puihinkiipeilyn sijaan 45h viikkoon brawl starsia, niin ainoa motoriiikka mikä kehittyy on paikallaan istuminen ja peukalon liikuttaminen.
No just tämä. Koululiikuntaa on jokaisella vuosiluokalla niin vähän ettei se mitään ratkaise, jos liikuntamäärä muuten on nolla. Ja varmaan sisäänrakennettu oletus nykyisissäkin liikuntatunneissa on, että kouluikäinen lapsi osaisi esimerkiksi edes auttavasti juosta koska aika hankalaa on muuten osallistua erilaisiin peleihin ja leikkeihin.
svengi

Poissa Poissa


Vastaus #7885 : 21.12.2024 klo 22:45:32

Suomessa fiksut erottuu jalkapallossa myös siksi, että koulu on monille kohtalaisen kuormittavaa jo jostain 3. luokasta lähtien. Koulupäivään energiansa käyttävät eivät jaksa keskittyä enää illalla. Eri juttu joku lätkä, jossa ei ihan liikaa tarvitse aivojaan rasittaa.



Onkos tämä provo vai ihan tosissaan juntattu :D ?

Lätkästä ei ole kokemusta enkä ota sitä mukaan, mutta aika vajavainen käsitys on jalkapallon vaativuudesta suhteessa muihin lajeihin. Kuulostaa aikalailla fanitukselta.

Samalla lailla kaikissa lajeissa pitää keskittyä ja mennä "pelin/suorituksen sisään" ajatuksen kanssa, jos haluaa olla mukana eikä surffailla pelin ulkopuolella.
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7886 : 22.12.2024 klo 00:23:14

Onkos tämä provo vai ihan tosissaan juntattu :D ?

Lätkästä ei ole kokemusta enkä ota sitä mukaan, mutta aika vajavainen käsitys on jalkapallon vaativuudesta suhteessa muihin lajeihin. Kuulostaa aikalailla fanitukselta.

Samalla lailla kaikissa lajeissa pitää keskittyä ja mennä "pelin/suorituksen sisään" ajatuksen kanssa, jos haluaa olla mukana eikä surffailla pelin ulkopuolella.

Futiksessa pelaajat on pääsääntöisesti heikosti peliä ymmärtäviä, riittää kun vain juoksee niin perkuleesti, niinhän se Tanskaan mennyt "huippu" fysiikkavalmentajakin sanoi, että futis on juoksulaji, joten ei muuta kuin kaikki vain juoksulenkille, kun sitä fysiikkavalmentajakin pystyy mittamaan ja ymmärtämään. Huippufutiksesta toki löytyy sitten pelaajia, joilla myös hoksottimet toimii, mutta meillähän pitää vain juosta täysillä ja kovalla intensiteetillä, ihan sama mihin suuntaan tai mitä muuten kentällä tapahtuu.

Futisporukat vaatii lisää liikuntaa, mutta kouluihin ei kuitenkaan, kun hukkaan menisi, kun vain futistreenit kelpaa "oikean" futisvalmentajan alaisuudessa. Korkeamman korkeakoulututkinnon suorittanut liikunnan opettaja kun ei kelpaa mihinkään. Kouluakaan lasten ei tarvitsisi käydä, kun pitää keskittyä futikseen ja Eerikkilän leireille menee puolet alakoulun luokan oppilaista, siinäpä hyvä näpäytys luokan opettajalle, mutta aina voi ruinata ja valittaa Apu lehteen jos ei saakaan kymppejä, edes liikunnasta.
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #7887 : 22.12.2024 klo 08:03:38

Futiksessa pelaajat on pääsääntöisesti heikosti peliä ymmärtäviä, riittää kun vain juoksee niin perkuleesti...
Vaikka tämä kuulostaa hassulta provosoinnilta, meillä on yhä valmentajia, joille tämä on vakaa ohjenuora.

Esimerkki yksi: Seuran junioripäällikkö, joka kutsui jalkapalloa "juoksupeliksi". Meriitteihin kuului esim. seuran  miesten edustuksen nostaminen Kakkosesta Ykköseen sillä periaatteella, että se joukkue voittaa, joka jaksaa juosta 90 minuuttia. Hän ei siis ollut periaatteineen väärässä.

Esimerkki kaksi: Junnuvalmentaja, jonka likipitäen ainoa ohje kentän reunalla oli kovaan ääneen huudettu "Kunnolla!!!" Kukaan ei oikein tiennyt, mitä piti tehdä kunnolla, kunnes joku hoksasi, että riitti, kunhan touhotti täysillä. Ei ollut niin väliä mitä teki, kunhan sen teki "kunnolla". Tästäkin joukkueesta tuli yksi Veikkausliigapelaaja, joten ihan oikeassa valmentaja oli, homma pitää vain tehdä kunnolla niin ura kilpaurheiluun on auki.

Tähän loppuun voin todeta, että jalkapallo on juoksupeli, jossa pitää asiat tehdä kunnolla. Sillä suomalainen jalkapallo lähtee nousuun.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2024 klo 08:05:41 kirjoittanut Nuorenanätti »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #7888 : 22.12.2024 klo 09:37:51

Tähän loppuun voin todeta, että jalkapallo on juoksupeli, jossa pitää asiat tehdä kunnolla. Sillä suomalainen jalkapallo lähtee nousuun.

Kääritään hihat -metodi Ylos
elanalistadefutbol

Poissa Poissa


Vastaus #7889 : 25.12.2024 klo 16:23:15

Tähän loppuun voin todeta, että jalkapallo on juoksupeli, jossa pitää asiat tehdä kunnolla. Sillä suomalainen jalkapallo lähtee nousuun.

Bangsbon mukaan junioreiden ei tarvitse juosta, vaan kestävyys rakennetaan pienpelien myötä.

Seirul-lo on jakanut pelaajien ominaisuudet 8 struktuuriin. Yksi niistä on Conditional structure, jonka yksi osa-alue on kestävyys.

Jos hypoteettisesti miettii, että mitä tapahtuu, jos pelkästään keskitytään juoksemiseen, silloin harjoitellaan kokonaisuudesta yhtä pientä osa-aluetta, joten on hyvinkin todennäköistä, että hirveää nousua on turha odottaa.

Suomessa Vallan Erkki taitaa olla ainoita, jotka oikeasti ymmärtää mikä on ainoa tapa, jolla oikeasti kehitystä saadaan aikaan. Kuten hän kirjoitti, nyt on palattu Kaikkipelaa mentaliteettiin, ja sen myötä tapetaan oikeasti potentiaalisten pelaajien mahdollisuus saavuttaa oma tasonsa. Paradoksaalisesti Eerikkilä ja pöllöpolut ovat yksi syy siihen, että huipun sijaan keskitytään keskinkertaisuuksiin.

Jääkiekossa on nyt havahduttu siihen, että nhl-varauksia ei ensimmäisillä kierroksilla enää ole. Syynä siihen nähdään isot sarjat, joiden taso on heikko, ja se taas tekee lahjakkuuksien pelaamisesta liian helppoa, josta seuraa, että kehitys pysähtyy. Jos taas miettii ulkomaisia akatemioita, siellä ei tällaisia ongelmia ole, koska paikoista akatemioihin kilpaillaan ja akatemioiden sisällä kilpaillaan pelipaikoista. Meillä taas itketään siitä voiko nuorista nähdä mitä heistä tulee tai onko voittaminen tärkeää. Ulkomailla ei tarvitse puhua voittamisesta, koska kilpailullisuus on sisäänrakennettu koko systeemiin. Siellä kilpaillaan koko ajan, joten ajatus voittamisesta on epäolennaista.

Jos tarkastelee liiton, Eerikkilän ja seurojen nykytoimintaa, on hirveän vaikeaa uskoa, että Suomesta tulevaisuudessa tulee sen enempää kuin nyt huipputason pelaajia. Suomessa keskitytään lähinnä puhumaan asioista, mutta mitään konkreettista ei saada aikaiseksi keskinkertaisuuksia palvovalla systeemillä.
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7890 : 25.12.2024 klo 17:25:49

Erkki Valla on ollut yli 20 vuotta johtavissa tehtävissä futiksessa ja mitään huippupelaajia ei ole vielä näkynyt, joten en ihan uskoisi kaikkia hänen höpinöitään.

Meillä on aina mm. HJK.ssa pelattu verisesti kilpaillen, eikä niitä huippupelureita ole tullut systeemin tuloksena. KäPa sai jotain lupauksia pukattua ulkomaille, mutta aika heikolta näyttää ainakin vielä tällä hetkellä heidän joko pysyä ehjinä tai lunastaa lupauksia.

Meillä on paljon ongelmia, mutta yksi on kun 12-vuotiaat pelaa 11v11 pelejä, jossa jos haluaa kilpailla ja voittaa, niin sitten koko joukkue koostuu kovista juoksijoista. Itse suosisin pienpelaamista paljon pitemmälle, jotta pallotaidot, haastot ja kombinaatiot yms kehittyvät.

Eli meidän systeemissä mitä enemmän nuorena kilpaillaan ja halutaan menestyä, niin sitten aina vain lisätään juoksemista, kun oikeasti aikuisten futiksessa kenttä tuntuu ihan eri kokoiselta ja todella pieneltä. Aikuisena 2-5 sekunnissa ehtii juosta jo todella pitkälle, eikä huippuvauhtiin pääse oikeastaan kuin laitapelaajat.100 m parhailta pikajuoksijoilta kestää noin 6 sekuntia kiihdyttää huippunopeuteen, joka futiksen nappiksilla tekiksellä/nurmella olettaisin kestää kauemmin.

Minulla ei olisi muuten sitä kilpailua vastaan mitään, mutta kun se ohjaa meidät lapsuudessa ja nuoruudessa treenaamaan ja tekemään aivan vääriä asioita, jos halutaan saada huippupelaajia aikuistasolle.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #7891 : 25.12.2024 klo 17:37:18

Lisäksi otetaan joukkueeseen ne nopeiten fyysisesti kehittyneet kun niillä voittaa pelejä.
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7892 : 25.12.2024 klo 17:42:05

Kannattaa myös muistaa, että Eerikkilän jutut olivat pitkään vain eliittiseurojen ja eliittipelaajien juttu, mutta kun siitä ei sitten ole 20 vuoteen siitäkään saatu mitään kehitystä, niin sitten kai ajattelivat laajentaa pohjaa, jotta ei tarvitsisi pureutua niihin perusongelmiin, jonka takia sieltä ei ole saatu niitä huippupelaajia aikuistasolle.

Tietysti joka vuosi Suomesta joku joukkue voittaa Suomen mestaruuden, eli sitä kilpailua on, mutta kun eihän se mitenkään kuitenkaan auta ratkomaan niitä suomifutiksen ongelmia, kun nytkin ne vain halutaan piilottaa. Toki dirikat tulee kertomaan mitä kaikkea pitäisi tehdä, mutta sitä samaa ollut vuosikymmenet toisensa jälkeen kertoneen, kun aina viiden vuoden välein tulee uudet tyypit ja kertoo kuinka nyt laitetaan homma kuntoon, eikä oikeasti päästä lainkaan eteenpäin, siis niin kauan kun haetaan niitä 11v11 voittoja isolta kentältä 12-vuotiaina, virallisestihan se on B13, mutta osa täyttää sen 13 vasta loppuvuodesta kauden jälkeen.
Schneider

Poissa Poissa


Vastaus #7893 : 25.12.2024 klo 17:52:01

Mitä Eerikkilään ja SPL tulee, niin:

1) SPL haluaa halata kaikki seurat ja joukkueet samaan kollektiiviin ja seurojen pisteytyssysteemi on yksi tehokeino siinä sekä porkkanana käyttää niitä Eerikkilän skidi, mini, nappula yms "maajoukkuetapahtumia"

2) Eerikkilän urheiluopisto taas haluaa saada kaikki majoitustilat käyttöön ympäri vuoden, myös arkisin, joten mikä onkaan parempaa kuin "kutsua" sinne erilaisia leirityksiä hienoilla "maajoukkuetapahtuma" yms. verukkeilla. Lampinen joskus kielsi etteikö niillä tienattaisi, mutta jo se, että majoituksesta yms saadaan omakustannushinta arkisin ja viikonloput tuottaa auttaa turvaamaan Eerikkilän talouden, onhan se toki tärkeää, mutta kuitenkin kenen rahoilla ja olisikohan kuitenkin parempi lapsille käydä koulua ja entä se paljon mainostettu laadukas arki?
Valonheitin

Paikalla Paikalla


Vastaus #7894 : 26.12.2024 klo 09:21:12

Toisaalta olen seurannut aika läheltä poikia, jotka ovat nyt päässeet Eerikkilään ja se on nostanut motivaatiota ja useampi on alkanut suhtautumaan jalkapalloon huomattavasti vakavammin. Varsinkin kehä kolmosen ulkopuolella on ajoittain vaikeaa saada kovempia pelejä ja mitata omaa tai joukkueen tasoa.

Eli juu, SPL ja Eerikkilä haluavat varmasti myös omaa bisnestä, mutta esim. Huuhkajaliiga parhaimmillaan lisää joukkueen sisäistä motivaatiota ja myös sitä kilpailua, kerta paikkoja on rajatusti.
Hegetsu

Paikalla Paikalla


Vastaus #7895 : 26.12.2024 klo 10:09:19

Valonheittimen kanssa samaa mieltä, että huuhkapolkuun kokeilemaan pääsy oli kyllä ihan hyvä kokemus sekä motivoiva kundille ja niille 3-4 muulle pelaajalle jotka sinne meidän jengistä pääsivät aikanaan kokeilemaan (meiltä ei siiloin päässyt mukaan kokonaista joukkeutta vaan tosiaan oltiin isommassa yj:ssä kahden muun joukkueen pelaajan kanssa) ensimmäistä kertaa. Oma fiilis on, että tuo yj-kokemus oli ehkä jopa parempi kuin seuraavan kerran koko joukkueen osallistuminen kun siinä oli hieman erilainen dynamiikka.

Se on tietenkin totta, että ihan rahastusta nuo ensimmäiset kierrokset missä mekin oltiin mukana on mutta toisaalta turnauksistakin pitää maksaa ja pikkupojille tuo on motivaattorina ihan hyvä ainakin hetken aikaa.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #7896 : 26.12.2024 klo 17:33:51

Noissa yksilövalmennuksissa tehdään pääsääntöisesti hyvin yksinkertaisia asioita. Jos tulee laajempaa näkemystä sen suhteen että tuo on "huijauskoodi" niin lähinnä itselle herää kysymys siitä, että pitäisikö noista sitten ottaa jotain joukkuetreeneihin?

Jos ajatellaan tollasta U6-U9 ikästä lasta, niin tanoke-, ja tanoke-johdannaisissa yksilötreeneissä tehdään askelluksia, kuljetuksia, harhautuksia, käännöksiä, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, perhosvoltteja. Jos katsotaan Matelle, niin siellä tehdään askelluksia, kuljetuksia, harhautuksia, käännöksiä. Jos katsotaan FSA:lle, niin siellä tehdään kuljetuksia, käännöksiä, harhautuksia ja yks-ykkösiä. Instagramsissa seurattujen 2014-2015 syntyneiden pelureiden tilien perusteella normaali kotiläksy mistä tahansa näistä on sellainen, että viet kentälle kaksi tötsää ja sitten kuljetat palloa niiden tötsien välillä määrätyllä ruumiinosalla ja teet tötsän luona määrätyn käännöksen. Tarvitaanko tähän ihan oikeasti a 65€/h maksavaa yksilövalmennusta? Vai olisko nää kuitenkin jalkapalloseurojen asioita.

Me nyt laitettiin lapsi Fusen joululomaleirille, katsellaan mikä siellä on meininki jos kävisi tuolla joskus sitten muissakin treeneissä.
Nipale

Poissa Poissa


Vastaus #7897 : 27.12.2024 klo 16:24:31

Me nyt laitettiin lapsi Fusen joululomaleirille, katsellaan mikä siellä on meininki jos kävisi tuolla joskus sitten muissakin treeneissä.

Poika kävi juuri fsa:n treeneissä. tai ainakin saman vetäjän. En ollut katsomassa mutta piti kovasti. Pienryhmävalmennuksena 6 poikaa viidestä eri seurasta. pallonhallintaa.
paljon 1v1 ja lopussa lyhyitä (1min) 3v3 pelejä. Musta tällainen konsepti missä tulee kamppailua ja pelailua muiden kuin omien tuttujen joukkuekavereiden kanssa tarjoaa melkein eniten rahoille vastinetta.
Ja jos sattuu tuuri niin pääsee vielä treenaamaan itseään parempia vastaan tai niiden kanssa.

... Toki joillekin tällä voi olla lannistavakin efekti.

.. Vielä kun tulisi semmonen puoliohjattu "pihapeli" - liiga missä kerättäisiin eri seuroista porukkaa pelaamaan sekaajengeillä 1-2 krt / kk tasoryhmittäin.

erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #7898 : 27.12.2024 klo 16:47:44

No nuo FSA:n treenit on varmaan parhaita mitä tästä maasta löytyy about 10-13 vuotiaille lapsille, joten kyllähän niistä saa vastinetta rahoille kun ne ei maksa myöskään ihan valtavasti. Sit se kysymys minkä aina esitän on se, että minkä takia seurajoukkuetreenit ei mukamas voi toimia tuolla tavalla.
Nipale

Poissa Poissa


Vastaus #7899 : 27.12.2024 klo 17:07:08

No nuo FSA:n treenit on varmaan parhaita mitä tästä maasta löytyy about 10-13 vuotiaille lapsille, joten kyllähän niistä saa vastinetta rahoille kun ne ei maksa myöskään ihan valtavasti. Sit se kysymys minkä aina esitän on se, että minkä takia seurajoukkuetreenit ei mukamas voi toimia tuolla tavalla.

Oma näkökulma tulee tietty kyläjengin näkökulmasta missä joukkueen tasoerot on todella isot ja peliajasta ja paikoista ei juuri synny kilpailua.
Pääsääntöisesti treenit sujuu hyvin, mutta luulen että niissä pojilla hämärtyy käsitys siitä,
 mikä se oma taso oikeasti on kun vrt. kovempien jengien pelaajiin kun ei niitä vastaan välttämättä pääse ikinä pelaamaan.
Toivon että tällaiset kurkkimiset aidan toiselle puolelle antaa lisämotivaatiota treenaamiseen.

 
Sivuja: 1 ... 315 [316] 317 ... 335
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa