Vähän yhteenvetoa joukkueiden viime aikoina pelaamista harjoituspeleistä.
Lohko A:-
Qatar (FIFA 114.) on pelannut joulukuussa neljä harjoituspeliä. Saldona näistä voitot Egyptistä sekä Virosta, tasapeli Iranin kanssa ja yhden maalin tappio Pohjois-Korealle. En tiedä minkälaisella jengillä Egypti pelasi, mutta kyseessä kuitenkin FIFA-rankingin yhdeksäntenä oleva maa, eli Qatarilla on hyvänä päivänä saumat päihittää ainakin näissä kisoissa kenet hyvänsä. Tietysti kyseessä myös isäntäjoukkue, ja MM 2022 -fiaskokin lisännee näyttöhaluja.
-
Kuwaitilla (FIFA 102.) on takanaan niin ikään neljä harjoituspeliä joulukuussa, mutta ystävyysotteluita on pelattu hurjaa tahtia jo syyskuusta lähtien. Peliesitykset ovat olleet tulosten perusteella äärimmäisen vakuuttavia: lokakuun alun jälkeen pelatuista 14 pelistä Kuwait on napannut 10 voittoa ja kolme tasapeliä. Ainoastaan Bahrain on kyennyt kukistamaan Kuwaitin. Vastassa on kuitenkin ollut melko koviakin jengejä; Irania, Saudi-Arabiaa, Irakia, Bahrainia. Kisajoukkueista Kuwait osoittautu melko tasaväkiseksi Pohjois-Korean kanssa (kaksi peliä, 2-1 ja 2-2) mutta esim. Intian Kuwait murskasi marraskuun puolivälissä maalein 1-9. Jos harjoituspeleistä voi mitään päätellä, niin Kuwait voi edetä kisoissa tällä tahdilla vaikka finaaliin.
-
Kiinakin (FIFA 87.) on yltynyt hyvään vireeseen. Takana joulu- ja tammikuulta neljän ottelun voittoputki Irakia, Makedoniaa, Viroa ja Latviaa vastaan. Tietenkin vain Irak on näistä maista mukana kisoissa, mutta sehän ei saavutuksia himmennä.
-
Uzbekistan (FIFA 109.) on pelannut vain kaksi harjoitusottelua. Tuloksina tasurit Bahrainta sekä Jordania vastaan. Tasosta on tämän perusteella vaikea sanoa mitään.
Lohko B:-
Saudi-Arabiallakin (FIFA 81.) on takana pitkä harjoituskausi, pelejä on pelattu tiiviisti lokakuusta lähtien. Joulu- ja tammikuun pelien saldo on kaksi yhden maalin voittoa, yksi tasapeli ja kaksi yhden maalin häviötä. Tulokset ovat ehkä ennen kaikkea merkki Lähi-idän futismaiden äärettömästä tasaisuudesta: vastustajina ovat olleet Angolan lisäksi Bahrain, Kuwait, Irak ja UAE.
-
Japani (FIFA 29.) on yksi kisojen kirkkaimmista ennakkosuosikeista, mutta virallisia harjoituspelejä ei taida olla takana lainkaan. Edelliset pelit pelattiin lokakuussa, jolloin Japani pelasi maalittoman tasurin Etelä-Korean kanssa ja sitä ennen voitti vaatimattomasti Argentiinan 1-0. Jääminen alkulohkoon olisi toki suuren luokan skandaali.
-
Jordanilla (FIFA 104.) on alla 2-2-tasuri Uzbekistanin kanssa ja 2-1-voitto Bahrainista.
-
Syyrialla (FIFA 107.) takana kolmen ottelun tappioputki UAE:lle, Etelä-Korealle ja Irakille, sitä ennen toisessa pelissä voitto Irakista.
Lohko C:-
Etelä-Korea (FIFA 40.) on pelannut vain yhden harjoitusottelun, jossa voitti Syyrian 1-0. Sitä ennen lokakuussa maaliton tasapeli Japanin kanssa.
-
Intia (FIFA 142.) tullee olemaan heittopussi ja nostamaan lohkon muiden joukkueiden pelaajia vahvoille maalipörssissä. Edellisissä peleissä marraskuussa 5-0-tappio UAE:lle, 1-9-tappio Kuwaitille ja 2-0-tappio Irakille. Jatkoon ei Intialla ole tästä kuolemanlohkosta mitään asiaa.
-
Australia (FIFA 26.) on FIFA-rankingissa Aasian selvä ykkönen. Edellisessä ottelussa marraskuussa Egypti kaatoi Australian 3-0. Australia pelaa vielä Yhdistyneitä Arabiemiirikuntia vastaan harkkahöntsän huomenna ja siinä peli lienee jo aivan toisen näköistä.
-
Bahrain (FIFA 93.) arvottiin kovaan lohkoon, jossa sen jatkoonpääsy on kahden selkeän suosikin takana kiven alla. Harjoituspelien tuloksetkaan eivät ole olleet luottamusta herättäviä, viimeisimpänä takana tappiot Pohjois-Korealle ja Saudi-Arabialle. Lokakuun alun jälkeistän harjoituspelien saldo on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kuusi häviötä. Kovassa paikassa Bahrain on kuitenkin osoittanut kyntensä, mistä merkkinä putoaminen viime kesän MM-kisoista vain yhdellä maalilla.
Lohko D:-
Irakilla (FIFA 101.) viime peleistä tuloksena tiukat tappiot Kiinalle ja Syyrialle sekä yhtä täpärät voitot Syyriasta ja Saudi-Arabista.
-
Pohjois-Korea (FIFA 108.) on ollut yllättävän vakuuttava. Maalin tappio sekä tasapeli huippuvireistä Kuwaitia vastaan ja sen jälkeen voitot Qatarista ja Bahrainista. Viime kesänä yllätys jäi tekemättä, mutta nyt joukkue voi hyvinkin selvittää tiensä jatkoon vaikka vaikea tehtävä se jälleen olisi.
-
Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien liitto vai mikä vittu nyt onkaan (FIFA 105.) on pelannut viime päivinä vain yhden pelin, jossa kukistivat Syyrian 2-0. Tuota edeltäneeltä leireilyltä aika vaihtelevia tuloksia, joskin kisajoukkueista Intia kukistui 5-0. Huomenna höntsä Australiaa vastaan.
-
Iran (FIFA 66.) lienee lohkon suosikki. Harjoituspelejä on takana vain kaksi, joissa 1-0-voitto Angolasta ja maaliton tasuri Qataria vastaan.
Ja kun FIFA-ranking aiheuttaa aina valitusta niin todettakoon, että ELO-rankingin mukaan Venäjä on Aasian ykkönen ja Turkki tukeva kolmonen.

Osallistujista Japani on korkeimmalla, mutta kaikki osanaottajat löytyvät rankingin 97 parhaan joukosta (viimeisenä Jordan). Ainoana poikkeuksena on tietenkin Intia, jonka sijoitus on vielä 51 sijaa Jordaniakin alempana. Mutta yksittäisissä peleissähän voi aina tapahtua mitä vain...