FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.07.2025 klo 14:01:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle.
 
Yhteys ylläpitoon: [email protected]

Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle

Sivuja: 1 ... 20 [21]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo kunnittain (2013)  (Luettu 88479 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #500 : 07.12.2024 klo 07:10:57

Vuoden 1989 4. Divisioonasta/4-divisioonasta Satakunnan alueelta tulee seuraavaksi tähän hyvin pitkästä aikaa puhuen näillä näkymin tuntemattomalla lohkonumerolla, mutta todennäköisesti joko lohkosta 1 tai sarjan vuoden 1987 mallin mukaisesti lohkosta 6 siinä pelanneita joukkueita:

4. Divisioona/4-divisioona Satakunta Lohko 1 tai Lohko 6 1989

HaPo

HNS

RauKV/RauKiVe/RKV

RuosVi

KKV/KK-V/K-KV

EjP Kuivalahti/Eurajoki-Eurajoki/Kuivalahti

RauTu/RauTU/RTU

FC Salamanterit Pori/Porin Salamanterit Pori/FC Salamanterit Metsäpirtti/Metsäpirtin Salamanterit Metsäpirtti/Salamanterit FC Pori-Metsäpirtti/Metsäpirtti-Pori

ToVe/Toejoen Veikot

ReKu Reposaari

NoKo eli Noormarkkun Koitto

Näistä joukkueista puhuen HaPo ja mahdollisesti varauksella muiden joukkueiden luopumisen yhteydessä HNS nousivat Jalkapallon 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 1990 ja Noormarkkun Koitto putosi itse täpärästi Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan vuodeksi 1990. Täpärästi sarjapaikkansa säilyttivät niin ReKu Reposaaresta, Toejoen Veikot kuin FC Salamanteritkin.

Mitä tulee nousijoihin niin melko selvältä näyttää niidenkin osalta tilanne juuri nyt.

Kun muussa tapauksessa vaikka välillä liikkuu virheellistä tietoa siitä, että HNS olisi sinänsä muka ollut kuin uusi ja noussut joukkue aiemmin tähän sarjaan tai sarjaan ylempään niin ei pidä paikkaansa vielä tämän vuoden kohdalta kun HNS oli oikeasti normaalimpi jäävä joukkue kuin sellaisenaan nousija. Sittemmin kyllä nousi vähän myöhemmin ja myös putosi yhtä nopeasti vähän ylemmältä sarjatasolta tänne takaisin.

Parikymmentä ottelukierrosta pelattiin tuon vuoden suhteen tuolla alueella yhtä tuon tason sarjassa. Yksi joukkue eli PPP Porista oli luovuttanut ennen kauden alkua vuoden 1989 kevääseen mennessä kun PPP oli säilynyt sarjassa silloisen edellisen vuoden eli 1988 perusteella ja tilanteesta riippuen 6 pisteellä Uusintaottelulla Putoamisesta sen kanssa tai 7 pisteellä ilman Uusintaottelua Putoamisesta sarjaan. Jolloin Jalkapallon 5. Divisioonasta/5-divisioonasta ei enää ennen kauden alkua viitsitty nostaa sinne yhtä ylimääräistä joukkuetta täytenä pelattavaa sarjaa varten. Samoin vain yhden tarvitsi pudota ja se oli Noormarkkun Koitto.

Se pelasti niin ToVe:n kuin ReKu:n Uusintaottelulta Putoamisesta Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan vuodeksi 1990 vaikka sitäkin osin vielä harkittiin muutenkin vain ennen kautta erinäisimpien sarjanostojen johdosta alemmasta sarjasta kun tunkua oli ja tässä sarjassa kun joillakin joukkueilla kuten noilla kahdella oli ollut taloudellisia haasteita. FC Salamanterit olivat sentään erotuksena näistä kahdesta vähän kauempana, mutta silti kauden loppuun mennessä melko selkeässä putoamisvaarassa ja olisi ehkä pudonnut entistä pidemmällä kaudella peleissä.

Mikäli tuota sarjan alkua olisi vuoden 1989 keväällä lykätty niin on paha sanoa, että olisiko Nakkilan Nasta, IsoM ja jokunen muu joukkue pelannut mahdollisesti jonkinlaisen karsintasarjan tuosta jäljellä olleesta paikasta sitten 4. Divisioonan/4-divisioonan tähän alueen lohkoon vai ei. Ehkä tai sitten ehkä kenties ei. Nakkilan Nastalle ja IsoM:n suhteen sarjapaikka olisi ollut muutenkin pelattavaan sarjaan tutumpi mikäli karsintatielle olisi lähdetty siinä missä joillekin muille joukkueille välttämättä ei.

PS. Muokattu tekstiä kun selvisi, että PPP Porista oli luovuttamisella ennen kautta sarjasta pudonnut muu joukkue automaattisesti.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2024 klo 07:53:38 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #501 : 07.12.2024 klo 07:42:56

Vuoden 1988 4. Divisioonasta/4-divisioonasta Satakunnan alueelta tulee seuraavaksi tähän hyvin pitkästä aikaa puhuen näillä näkymin tuntemattomalla lohkonumerolla, mutta todennäköisesti joko lohkosta 1 tai sarjan vuoden 1987 mallin mukaisesti lohkosta 6 siinä pelanneita joukkueita:

4. Divisioona/4-divisioona Satakunta Lohko 1 tai Lohko 6 1988

PiTu/PiTU/PihTu/PihTU/PTU Pihlava

HaPo

RuosVi

HNS

EjP Kuivalahti/Eurajoki-Eurajoki/Kuivalahti

NoKo eli Noormarkkun Koitto

KKV/KK-V/K-KV

FC Salamanterit Pori/Porin Salamanterit Pori/FC Salamanterit Metsäpirtti/Metsäpirtin Salamanterit Metsäpirtti/Salamanterit FC Pori-Metsäpirtti/Metsäpirtti-Pori (Joissakin tuon vuoden papereissa nimi oli myös erittäin sekoittavasti varmaankin lyhennystarkoituksella FC Santerit Pori milloin luulin, että oliko tämä mahdollisesti jokin ihan eri jalkapalloseura? Tosin osoittautui kaiken jälkeen mittavan erikoiseksi kirjoitusvirheeksi.)

RauKV/RauKiVe/RKV

PPP Pori

NaNa eli Nakkilan Nasta

IsoM

Näistä joukkueista puhuen PTU Pihlavasta myös PihTU:na tunnettuna nousi vuodeksi 1989 Jalkapallon 3. Divisioonaan/3-divisioonaan täpärästi HaPo:n ja hyvin vähän selvemmin eroin RuosVi:n ja HNS:n tilaan nähden näitä edellä. Nakkilan Nasta eli NaNa ja IsoM putosivat itse vuodeksi 1989 Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan ja näistä NaNa oli lähempänä säilymistä ja putoamisuhan alle joutuivat toisen paikan ohelta puhuen täpärästi paikat säilyttäen niin PPP Porista, RKV ja FC Salamanterit Porista puhuen.

Täysi sarja eli 22 ottelukierrosta pelattiin tuon vuoden suhteen tuolla alueella yhtä tuon tason sarjassa.

PS. Selvisi muuten nyt, että mikä joukkue oli sittenkin vuoden 1989 vastaavan tämän sarjan luovuttanut joukkue joten korjaan sen välittömästi tuohon edeltävään viestiin vähän tilannetta päivittäen heti tämän viestin jälkeen.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #502 : 07.12.2024 klo 08:01:42

Jalkapallon 4. Divisioonan/4-divisioonan vuoden 1987 osuus tuli kerran merkittyä jo niinkin pitkä aika sitten kuin ajalta ennen koronaa ja 3.5.2019.

Eri joukkueiltaan ja kaikeltaan.

Luulin tuolloin Satakunnan alueen Lohkoon 6 olleen joukkuevajausta kun oli ollut niin vähän joukkueita eikä ikävä kyllä mistään papereista löytynyt mahdollisia lisäjoukkueita tai joukkuevähennyksiä jolloin luulin tuota pelatun noin vähillä joukkueilla.

Ja kuten myös luulin, että olisi ollut massaperumisia pelikauden suhteen tai sitten vain siirtoja muualle toisiin lohkoihin jolloin olisi tuota kuutoslohkoa vain pelattu vajaalla joukkuemäärällä.

Aivan noin ei ollut asia kun joitakin viikkoja sitten viimein löytyi vähän lisätaustatietoja tuolle alueelle lisää ja selvisikin, että täysi sarja täyden lohkon yhtä täysin joukkuemäärin eli 12 joukkueella sittenkin pelattiin vain muka oletetun 9 joukkueen sijaan!

Sekin mikä noita entisiä papereita koski milloin mitenkin löytyi oikein sarjatuloksia tai sarjataulukkoja mitenkään noilta alueilta oli aina se seikka, että aina oletettu nousija ja oletetut putoajat olivat jokainen kerta löydettäessä syystä tai toisesta saksittu pois lopputuloksista tai taulukoista tai sitten erinäistä kuvausta, tulostusta ja kopiointia varten otetun kuvan/tekstinäytteen/tulosliuskan reunat olivat tulleet vastaan jolloin lopputulokset kauden pisteineen jäivät siis pois.

Täten vuodelle 1987 voidaan viimein täydentää tuolle alueelle sen omat oikeat lopputulokset ja täydentää siis kolmen joukkueen verran vielä lisää sellaisenaan tuloksia.

Se onkin hetkeen viimeinen laitettava tai täydennettävä kausi kun noita nyt olleita kausia mitä laitoin pitkästä aikaa niin ei ikävä kyllä ollut laitettu Finlandfootball.netin omaan tietokantaan.

Seuraavaan viestiin tuo korjaus ja täydennys tulee loppujärjestykseltään.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #503 : 07.12.2024 klo 08:26:39

Vuonna 1987 Satakunnan alueella 4. Divisioonan/4-divisioonan Lohkossa 6 pelasivat näillä näkymin seuraavat joukkueet lopullisessa muodossaan nyt myös huomattavasti täydennettynä sellaisenaan loppujärjestykseltään kuin sen tähän laitan:

4. Divisioona/4-divisioona Satakunta Lohko 6 1987

Rauman Iirot/Iirot Rauma/R-Iirot Rauma/RI Rauma (Käytännössä siis Rauman Pallo-Iirojen Reservi tai Reservin Reservi omalla erottuvalla joukkuenimellään tuolloin pelaten. Tätä ei ollut 3.5.2019 silloin kirjoitetuissa osuuksissa mukana kun luulin sen olevan toisessa lohkossa kokonaan tai olemalla kokonaan mitään edes pelaamatta silloin. Löytyi vasta joitakin viikkoja sitten kun viimein löytyi sellaisia papereita missä ei ollut mahdollisia sarjajohtajia, nousijoita tai putoajia koskevia rajoitteita, leikkauksia tai ulosrajauksia eri paperien suhteen.)

RuosV/Ruosniemen Visa Pori

HaPo Harjavalta

PiTu/PiTU Pihlava-Pori/Pori-Pihlava

K-KV/KKV Kokemäen Kova-Väki

PPP Pori

NoKo eli hieman tuolloin juuri nimeään muuttanut Noormarkkun Koitto

RauKV/RauKiVe/RKV Rauma (Tätä ei ollut 3.5.2019 silloin kirjoitetuissa osuuksissa mukana kun luulin sen olevan toisessa lohkossa kokonaan tai olemalla kokonaan mitään edes pelaamatta silloin. Löytyi vasta joitakin viikkoja sitten kun viimein löytyi sellaisia papereita missä ei ollut mahdollisia sarjajohtajia, nousijoita tai putoajia koskevia rajoitteita, leikkauksia tai ulosrajauksia eri paperien suhteen.)

EjP Kuivalahti/Eurajoki-Eurajoki/Kuivalahti (Tätä ei ollut 3.5.2019 silloin kirjoitetuissa osuuksissa mukana kun luulin sen olevan toisessa lohkossa kokonaan tai olemalla kokonaan mitään edes pelaamatta silloin. Löytyi vasta joitakin viikkoja sitten kun viimein löytyi sellaisia papereita missä ei ollut mahdollisia sarjajohtajia, nousijoita tai putoajia koskevia rajoitteita, leikkauksia tai ulosrajauksia eri paperien suhteen.)

NaNa eli Nakkilan Nasta

AU

Luvian KT/LuKT/LKT Luvia

Näistä joukkueista puhuen Rauman Iirot nousi vuodeksi 1988 Jalkapallon 3. Divisioonaan/3-divisioonaan äärimmäisen täpärästi Ruosniemen Visan edellä kun niin täpärästi Ruosniemen Visa jäi rannalle joko suorasta noususta tai Uusintaottelussa Nousemisesta vuodeksi 1988 Jalkapallon 3. Divisioonaan/3-divisioonaan sen suhteen puhuen.

HaPo ja PiTU jäivät molemmat noususta sitten jo selvemmin vaikkakin tasapelissä päätyivät yleensä sarjan sijoille 3 ja 4 kaiken päätteeksi.

AU ja LKT Luvialta putosivat itse Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan vuodeksi 1988 ja näistä AU oli lähempänä säilymistä lähes loppumetreille asti piinaten Nakkilan Nastaa, EjP:tä ja RKV:tä Raumasta puhuen eikä Noormarkkun Koittokaan voinut ennen kauden loppua huokaista helpotuksesta siitä mitä sarjassa säilymiseen tuli.

AU yritti viimeiseen asti siis säilyä sarjassa joko suoraan tai sitten edes Uusintaottelussa Putoamisessa vuodeksi 1988 Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan, mutta ikävä kyllä ei päässyt edes kaikkea lopullista tilannetta määrittävään erikoisotteluun asti vaan putosi sitten LKT Luvian kanssa alempaan sarjaan.

22 ottelukierrosta eli täysi sarja pelattiin siis tuon vuoden suhteen tuolla alueella yhtä tuon tason sarjassa tässä lohkossa.

Harmi kun ei ole oikein tullut varmuutta noiden vuosien 1988-1989 Satakunnan alueen lohkomäärittelyihin sellaisenaan.

Tai muutenkin siihen, että montako muuta lohkoa mahdollisesti Jalkapallon 4. Divisioonassa/4-divisioonassa sellaisenaan tuolloin pelattiin erinäisesti ajatellen ja puhuen.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #504 : 07.12.2024 klo 08:33:05

- Oletko varma, ettei Mäntyluodon Kiri?

Pitkästä aikaa viimein vastataan tähän:

Ikävä kyllä en ole aivan vuorenvarma kun molemmilla joukkueilla on ollut tuo sama nimilyhenne.

Toki mikäli toinen vaikka olisi ollut jo lopettanut tai jäänyt pelaamaan pelkkiä perinneotteluja tai kasvattijalkapalloa enintään tuolloin/tuohon mennessä niin silloin tilanne olisi helpompi sinänsä määrittää ja tietää sitten selvemmin.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2024 klo 08:35:54 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #505 : 27.02.2025 klo 00:14:55

Mustalammen Pallo toisinaan myös Mustalammin Pallona tuntien ja tietenkin lyhenteeltään MulPa:na oli mielenkiintoinen seura ja ellen erehdy niin ihan isoimmalta mahdolliselta paikkakunnaltaan puhuen siis Savitaipaleelta päin.

Vuoden 1982 aikana kesäkuun, heinäkuun ja aivan viimeistään elokuun 1982 loppuun mennessä seura saatiin sellaisenaan perustettua, mutta ellei sitten armosta saanut erikseen Palloliitolta väliaikaista toimilupaa käyttöön niin sillä oli sarjoihin osallistumattomuus ongelmana tai se ei voinut osallistua muihin kuin pelkkiin hyvin amatööritason oleviin turnauksiin tai sarjoihin käytännössä siis nk. Puulaakina.

Vuodeksi 1983 helmikuussa 17.2 eteenpäin huipentuen aina maaliskuulle samana vuonna eli 17.3.1983 asti olleissa neuvotteluissa ajoittain varsin kiihkeästikin Palloliiton kanssa jälkimmäinen toisin kertoen ehkä vähän pitkin hampain hyväksyi sille pysyvän toimiluvan pelaamisiin ja yleisiin sarjoihin.

Mielenkiintoisesti kun mitä ilmeisimmin vähien joukkueiden määrien takia ei voitu pelata Jalkapallon 6. Divisioonaa/6-divisioonaa alueelle vuodeksi 1983 minne MulPa oli menossa niin seura pääsi suoraan vuodeksi 1983 Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan mikä saattoi vieläkin sarjana käyttää satunnaisesti silloin tällöin vanhempien päivien nimeään eli Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa.

MulPa:n pelilupa oli siinä mielessä voimassa, että mikäli Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan ei olisi voinut osallistua seuran oman taloustilanteen johdosta vuodeksi 1983 niin osallistumisoikeus olisi ollut vielä alueelleen voimassa myös vuodeksi 1984 samaan sarjaan tai tarpeen tullen kuin 'pudonneeksi' katsottuna ja mikäli joukkuemäärät olisivat riittäneet niin sitten Jalkapallon 6. Divisioonaan/6-divisioonaan.

On paha sanoa, että miten tuossa kävi ja pystyikö jo vuodesta 1983 lähtien MulPa osallistumaan sarjoihin ainakin yhteen noista kerrotuista sarjoista vai oliko sen sitten pakko joutua osin kiihkeiden neuvottelujen ja Mustalammen/Mustalammin ja Savitaipaleen alueen mahdollisesti hyvinkin vaikean ja heikon rahoitustilanteen johdosta viivyttämään pelaamisiaan kunnolla sarjoissa sitten vuodella eteenpäin silloisesti vuodeksi 1984.

Tuonne vuoden 1983 aloittaneisiin kotimaisiin jalkapalloseuroihin olenkin MulPa:n merkinnyt.

Saa nähdä, että mitä kaikkea noiden pienempien seurojen osalta oikein löytyykään vielä kun muun muassa hieman lisää eri asioita on löytynyt Pietarsaaressa pelanneelle JaPa:lle/JaaPa:lle/JakPa:lle/JaakPa:lle eli Jaakon Pallolle.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #506 : 03.06.2025 klo 02:26:17

Oriveden Tuisku harvemmin OrTu:na ja jopa OriTu:na tunnettuna täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja se on pelannut ja välillä ollut pelaamattakin näinä vuosina ja vuosikymmeninä varsin paljon!

Oriveden Tuiskun kilpailija oli paikallisesti puhuen tietenkin Oriveden Työväen Urheilijat eli samalla kertaa pelaten lyhennenimeä OrVeTu käyttävä seura vaikka myös lyhenne OTU oli toisinaan lehdissä ja hyvin yksittäisesti saattoi Tuiskun lyhenne olla OT tai ORT mikäli sitten kilpailevasta seurasta haluttiin pitkää nimeä käyttää.

Joka tapauksessa tällä kertaa Tuiskusta jatkaen:

Ainakin eräänlaisen perinteikkäämmän 'vanhan FC Tuiskun tai Tuisku Jalkapallon/Futis-Tuiskun' tarina näillä näkymin muuten päättyi Jalkapallon 7. Divisioonaan/7-divisioonaan vuonna 1992.

Myöhemmin alkoi kyllä pelata uudestaan, mutta vuoden 1993 kotimaisen historian viimeiseen Jalkapallon 7. Divisioonan/7-divisioonan vuoteen menosta vielä kerran FC Tuisku/Tuisku Jalkapallo/Futis-Tuisku kieltäytyi menemästä ja automaattisesti luovutti sarjan ennen kautta. Myöskään mahdollinen toiseen lohkoon tarjottu sijoituspaikka ei kelvannut Tuiskulle joten sen homma oli siis vähän samanlainen kuin vuodeksi 1994 jalkapallonsa lopettaneen Porin Kajon kohtalon kanssa siinä vaiheessa.

Mikäli joskus löytäisin noita vuosien 1990-1992 aikana aloittaneita ja lopettaneita seuroja silloisesti kotimaisessa jalkapallossa niin laittaisin tämän tiedon tuossa vaiheessa Tuiskun tarinaa siitä miettien Orivedelle ilman muuta.

Asia varmistui kun mietin tuossa yksi päivä tuota Oriveden FC Daltonien taivalta, että olisiko kyseinen seura oikein ikinä voinut aloittaa kotimaisessa jalkapallossa vuonna 1993 ja juurikin Jalkapallon 7. Divisioonassa/7-divisioonassa ilman osin tuota Oriveden Tuiskun silloista luopumisen ja lopettamisen varmistumista vuoden 1992 jäätyä Tuiskulle siis lopullisemmin silloisesti viimeiseksi ihan viheriöllä kunnolla näkyen milloin sarjapaikan lisäksi vapautui Tuiskun pelaaman lohkon pelipaikka sitten Daltoneille!

FC Daltonit pelasivat päätösvuoden siis niin kotimaisen jalkapallon nk. Divisioona-ajalle kuin myös jatkoivat kotimaisen jalkapallon nk. Numerosarjojen ajalle pelaten siis vuodeksi 1994 uutta Jalkapallon Seiskaa.

Saa nähdä, että mitähän uutta ehtisi oikein laittaa kunhan vain ilmentyisi ja varmistuisi eräiden seurojen aloitukset tai lopetukset kunnolla perin avoimiksi kerran jätettyinä kotimaan jalkapallon suhteen.

Vuosien 1990-1992 tilanteista tosiaan noiden aloittaneiden ja lopettaneiden seurojen suhteen saa kertoa tarkempaa tietoa milloin vain!
« Viimeksi muokattu: 03.06.2025 klo 02:31:42 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 ... 20 [21]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa