FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.07.2025 klo 18:25:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle.
 
Yhteys ylläpitoon: [email protected]

Foorumilla päivitys 27.5.25 klo 23-24. Lisäämme GA4:n sivustolle

Sivuja: [1] 2 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: Leicester City FC 2016-17 - Some are born great, some have greatness thrust upon  (Luettu 69943 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Dimes

Poissa Poissa


: 25.06.2016 klo 15:48:55



Koko nimi: Leicester City Football Club
Perustettu: 1884 (nimellä Leicester Fosse)
Kotistadion: King Power Stadium (kapasiteetti 32 300)
Omistaja: King Power Group International
Puheenjohtaja: Vichai Srivaddhanaprabha
Saavutukset: Liigamestaruus 2016, Liigacupin mestaruus 1964, 1997, 2000, FA Charity Shield 1971
Linkkejä: Nettisivut  Twitter  Instagram  Youtube
 
Ihan ensin haluan onnitella jokaista, joka osui missä tahansa Leicesteriin liittyneessä vedossaan viime kaudella. Ei pelkästään mestaruuspommissa, vaan myös missä tahansa yksittäiseen otteluun tai pelaajan suoritukseen liittyvässä vedossa. Vasta kun luin ajatuksen kanssa uudestaan viime kesänä kirjoittamani kausitopicin 2015-16 avausviestin, havahduin viimeistään, miten kaikki voikin olla niin eri tavalla nyt kuin tuolloin. Itsestään selvät ennustukset, kuten Leicesterin kyvyttömyys taistella europaikoista, Danny Simpsonin riittämättömyys putoamistaistossa ja valmentajanvaihdoksesta aiheutuvat negatiiviset asiat, eivät lopulta pitäneet kutinsa yhtään. Jamie Vardyn paikkaa avauksessa kyseenalaistettiin ja Andrej Kramaricin uskottiin kantavan joukkuetta lukuisilla maaleillaan. Claudio Ranieri ei luottamusta herättänyt. Kuinka päinvastoin kaikki pystyikään menemään.
 
Niin sairasta kuin se onkin, Leicester ei ehkä juhlisi mestaruutta, jos viime kesä olisi mennyt vähänkään eri tavalla. Adam Smithille, James Pearsonille ja Tom Hopperille on varmasti välitetty kiitokset jälkikäteen seuran tulevaisuuden kannalta arvokkaasta työstä, mitä kolmikko teki bangkokilaisessa bordellissa kesällä 2015. Ilman tuota hässäkkää, ei Ranieria olisi ollut tarvetta palkata ja Pearsonin alaisuudessa oltaisiin jatkettu ties kuinka kauan. Kaikki kunnia toki Pearsonille hänen aikanaan otetuista päänahkoista ja saavutuksista, mutta hänen valtakaudellaan Valioliigan mestaruuden nappaaminen olisi vaatinut vielä tuplasti suurempaa pommia kuin mitä Ranierilta. Niin paljon kuin Ranieri saikin arvostelua asiantuntijapiireiltä kauden alla, osoittautui italialaisherran nimitys täysin oikeaksi ratkaisuksi. Äänekkäimpien Ranieri-vastustajienkin oli talven mittaan myönnyttävä antamaan Hopeaketulle hänen ansaitsemansa kunnia joukkueen lennosta, vaikka Ranierin työ perustuikin paljolti Pearsonin aikakaudella kasattujen perusasioiden päälle. Kuitenkin kun järjellä ajattelee asiaa, kuka on niin hullu, että palkkaa joukkueen valmentajaksi tuoreeltaan Kreikan maajoukkueessa flopanneen, heikohkoa englantia puhuneen ja olemattoman vähän kokemusta putoamista vastaan taistelevan seuran peräsimestä omaavan miehen? En tiedä, mutta jokaiselle tuohon päätökseen vaikuttaneelle pitää myöntää välittömästi tuntuva palkankorotus.

Odotukset viime kaudelta olivat varmasti matalammat kuin vuosikausiin, mutta toikin palkintokaappiin seurahistorian suurimman saavutuksen. Kauden avausviikonloppuna napattu erittäin vakuuttava 4-2-voitto Sunderlandista herätti ensimmäisen kipinän siitä, että ehkäpä kausi tultaisiin muistamaan vielä jostain muustakin kuin kulisseissa tapahtuvista sekoiluista. Se, mitä Ranieri oli onnistunut muuttamaan Pearsonin ajoista, näkyi miesten uudenlaisessa pelaamisen ilossa. Ei jäänyt ihan yhteen tai kahteen pelaajaan, jotka pelasivat italialaisen alaisuudessa uransa parhaan kauden ja iso tukku nuorukaisia harppasi Ranierin valmennuksessa uuden askeleen eteenpäin kehityksessään. Lopulta suurin tekijä tämän onnistumisessa oli Claudion ymmärrys antaa pelaajille vapautta ja tilaa omille ratkaisuille. Pelitapa oli ankara, jossa sooloilulle ei ollut sijaa, mutta silti jokaisella oli enemmän omaa vapautta kuin Pearsonin aikana ikinä. Niin mukavaa kuin kahden valmentajan peluuttaman pallon vertaileminen onkin, on vain todettava, että vertaaminen jääköön tähän ja todettava, että molemmat ovat tehneet fantastista työtä tahoillaan eikä Ranierin saavutus ole Pearsonilta pois. Ilman Pearsonin saavutuksia Leicester City ei olisi nyt hallitseva mestari. Kiitos siitä.


Claudio Ranieri ja lehdistötilaisuudet - siinäpä vasta yhdistelmä

Pelaajisto ei loppupeleissä suurta muutosta kokenut viime kesänä, mikä omalta osaltaan antoi joukkueelle rauhaa keskittyä muuhun kuin jatkuvaan siirtosaagaan. Merkittävät hankinnat tehtiin pian kesän alussa ja joukkue oli muutamaa kiinnitystä vaille valmis jo kuukautta ennen sarjan alkua. Edellisen kerran, kun Leicester noudatti samankaltaista rauhallisempaa siirtopolitiikkaa kesällä, tuloksena oli nousu Valioliigaan. Toimivista palasista pidettiin kiinni, turhaksi koetut saatiin ulos ja hankinnat osuivat vähintäänkin hyvin kohdalleen, vaikka Inlerille ja Benalouanelle ei keksitty mitään käyttöä.

Nimi                    Pelimin   Pelimäärät   Maaleja
Kasper Schmeichel   3420   38+0   -36
Ritchie De Laet   656   7+5   1
Wes Morgan   3420   38+0   2
Robert Huth   3150   35+0   3
Daniel Amartey*   102   1+4   0
Danny Simpson   2613   30+0   0
Marcin Wasilewski   302   3+1   0
Christian Fuchs   2710   30+2   0
Yohan Benalouane   66   0+4   0
Danny Drinkwater   3039   35+0   2
Andy King   1050   9+16   2
Marc Albrighton   2769   34+4   2
N'Golo Kanté   3020   33+4   1
Jeffrey Schlupp   1385   14+10   1
Demarai Gray*   178   1+11   0
Nathan Dyer   213   0+12   1
Riyad Mahrez   3058   36+1   17
Gökhan Inler   195   3+2   0
Jamie Vardy   3140   36+0   24
Andrej Kramaric   22   0+2   0
Shinji Okazaki   2074   28+8   5
Leonardo Ulloa   970   7+22   6
Joe Dodoo   19   0+1   0

* Liittyi joukkueeseen tammikuussa

Leicesterin pelitapahan ei kaikkien silmää miellyttänyt, sillä se ei kummoista seksipalloa tarjonnut vaan kylmää tulosfutista alusta loppuun. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pallon nopeasti eteenpäin toimittamiseen perustunut pelaaminen ei aina ollut sitä viihdyttävintä jalkapalloa kaikkien mielestä, varsinkaan kevättalvesta, jolloin joukkue tuntui ottaneen tavoitteekseen repiä mahdollisimman niukkoja 1-0-voittoja tapahtuipa otteluissa mitä tahansa. Pallonhallintaan ja syöttöjen onnistumiseen liittyneet tilastot olivat yleinen naurun aihe, kun hyvinkin monet paineen alta puolustuksesta lähteneet pitkät roiskaisut keskikentälle eivät päätyneet oikeaan osoitteeseen eikä pallon haltuun saatua sitä kovin montaa sekuntia vaivauduttu pitämään. Kauden päätteeksi keskimääräiseksi pallonhallintaprosentiksi jäi 44,8, mikä lienee ensimmäinen kerta koko jalkapallotilastoinnin aikakaudella, kun mestarijoukkue on jäänyt alle puolen. Samalla määrä oli koko Valioliigan kolmanneksi pienin, taakse jäivät vain Sunderland (43,3%) ja West Bromwich (42,2%). Onnistuneiden syöttöjen osumaprosentti oli vaatimaton 70,5, mikä voitti ainoastaan WBA:n vastaavan. Viimeistään näiden myötä voidaan heittää turhilla tilastoilla vesilintua, vaikka ihan mielenkiintoista settiä tuolta numeroiden maailmasta löytyykin Leicesteriin liittyen.

Leicester siirtyi lopullisesti sarjan kärkeen tammikuun puolivälissä eikä sittemmin enää luopunut hankkimistaan asemista. Vaikka joukkue oli elämänsä vireessä piikkipaikalla ja vain keskivaikea otteluohjelma tuossa vaiheessa edessään, ei Kettuja pidetty suurimpana mestarisuosikkina ennen kuin kanssakilpailijat omilla esityksillään hoitivat itsensä pihalle pokaalitaistosta. Ainoat perusteet ’’kuplan puhkeamiselle’’ taisivat olla vain joukkueen kokemattomuus vastaavista tilanteista sekä pelaajiston rajallisuus. Loukkaantuminen useammalle avainpelurille olisi takuulla hidastanut Ranierin mestaruusjunaa, mutta pelaajien sitoutuminen yhteiseen pelitapaan oli sillä tasolla, että pahaan tappiokierteeseen tuskin oltaisiin ajauduttu ilman Mahrezia tai Kantéta. Kuitenkin fysiotiimi hoiti hommansa huikealla tavalla, sillä lukuisia kertoja puolikuntoiset miehet saatiin joukkueen vahvuuteen ja esimerkiksi Vardylta olisi jäänyt useampi ottelu pelaamatta (ja maali tekemättä) ilman taikoja tehnyttä lääkintähenkilöstöä. Pieniä mutta mestaruudesta puhuttaessa merkittäviä tekijöitä tällaiset taustatiimin onnistumiset.


Tehoduo Vardy ja Mahrez viimeisteli yhdessä 41 liigamaalia

Kesä 2016 - Kuka sisään, kuka ulos?

Saapuneet:
GK  Ron-Robert Zieler (Hannover 96) £3,5m
DF  Luis Hernández (Sporting Gijón) ilmainen

Lähteneet:
FW  Andrej Kramarić (TSG Hoffenheim) n. £5m
GK  Mark Schwarzer (sopimus päättyi, ura päättyy)
DF  Paul Konchesky (sopimus päättyi)
MF  Dean Hammond (sopimus päättyi)
FW  Jacob Blyth (sopimus päättyi)
MF  Jack Barmby (sopimus päättyi)

Paikka Mestarien liigassa, check. Tarvetta uusille pelaajille, check. Rahaa, check. Näistä tekijöistä on rakennettu Leicesterin siirtohuhumylly kesälle 2016. Mestaruutta lähdetään puolustamaan liigassa ja samaan aikaan pitäisi kunnialla selvittää myös europelit. Viime kauden kapea pelaajarinki ei siihen riitä rasituksen kasvaessa selvästi aiemmasta, uusia vahvistuksia kaivataan.

Kuten niin perinteistä, suurin kysymysmerkki kohdistuu Leicesterin tapauksessa taas puolustuslinjaan. Vasemman laitapakin paikka on Fuchsin jäädessä kunnossa ja toivottavasti Chilwellin jäädessä myös Plan B on olemassa jo omasta takaa. Oikea puoli onkin merkittävästi suurempi murhe. Simpson ja De Laet eivät vastaa Valioliigan huipulla kestämiseen vaadittavia laatukriteerejä eikä nuoren Amarteyn varaan kannata suunnitelmia vielä rakentaa. Joukkue suorastaan huutaa uuden oikean pakin perään, mutta huhuissa ei juuri tuolle paikalle ole vastauksia riittänyt. Ainoastaan Hertha Berlinin slovakialaista Peter Pekarikia on joissain lähteissä tarjottu mahdollisena hankintana, mutta nämäkään juorut eivät taida olla sieltä vakavimmasta päästä. Topparin paikalle saatiin jo sisään Sporting Gijónin espanjalainen Luis Hernández eikä enempää uusia miehiä keskuspuolustukseen taideta tarvita, ellei odottamattomia lähtijöitä tule. The Sunin mukaan Leicester on ollut kiinnostunut Sevillan ja Ranskan maajoukkueen Adil Ramista, mutta en pidättele hengitystäni tuon suhteen.

Keskikenttä kokee varmasti isoimman myllerryksen. Mahrez ja Kanté ovat lukuisien suurseurojen kiikarissa ja Leicesterissä on valmistauduttu jo puoli vuotta miesten lähtöön. Samaa kaliiperiä ei saada sisään ihan halvalla, eikä Leicesterin siirtopolitiikkaan taida kuulua suurten starojen kosiskeleminen. Puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi saadaan erittäin suurella todennäköisyydellä Ranskan liigan OGC Nicessa vakuuttavia otteita esittänyt Nampalys Mendy, joka ei kuitenkaan ole tulossa Kantéta korvaamaan. Mendy on yksi Kettujen pitkäaikaisimmista kiinnostuksen kohteista ja tuo siirto mennee läpi £13m hintaan Kantén kohtalosta riippumatta. Keskikentän pohjalle on huhuttu myös Unkarin EM-joukkueeseen kuuluvaa Adam Nagya, jonka toivotaan irtoavan Ferencvárosin riveistä kahdella miljoonalla punnalla. Unkarilaista tavoittelee myös muutamat muut Valioliigan seurat, mutta miehen todennäköisin päätepiste on Marseille.

Hyökkäys kaipaa yhtä tai kahta uutta vahvistusta jo nykyistenkin miesten lisäksi. Jos lähtijöitä tulee hyökkäysvalikoimaan, voi Leicesterillä olla kovakin tarve etsiä uusia maalintekijöitä. Islam Slimanin perässä juokseminen on ilmeisesti jo lopetettu, mutta CSKA Moskovan nigerialaistykki Ahmed Musa kiinnostaa yhä. Ongelmaksi taitaa vain muodostua miehen jättimäinen sopimus CSKA:n kanssa, sillä venäläiset eivät ole tarttuneet £23m tarjoukseen. Kärkeen on myös ehdotettu AZ Alkmaarissa hurjan läpimurron tehnyttä Vincent Janssenia, joka nakutti debyyttikaudellaan 27 maalia ja vei Eredivisien maalikuninkuuden. Kettujen mahdollisuudet Tottenhamia vastaan taistella miehestä eivät vain ole kovin realistiset.

Nykyinen pelaajarinkihän näyttää seuraavalta...


Maalivahdit:

Kasper Schmeichel (29v, sopimus 2018, kuudes kausi)
Legendan poika nappasi ensimmäisen ison saavutuksensa ollen taas joukkueen kantavia voimia, kuten niin totutusti aikaisemminkin. Syyskaudesta puuttui maagisuus ja Schmeichel sai oman osansa kritiikistä, kun puolustus korkattiin liian helposti auki. Selvä tasonnosto tapahtui vuodenvaihteessa ja keväällä tanskalainen keräsi jokaista päästettyä maalia kohden moninkertaisen määrän huipputorjuntoja. Vaikka ikää on jo lähemmäs 30 vuotta, on pelaamisessa tapahtunut seuran nousun mukana kehitystä merkittävästi eteenpäin, eikä nyky-Kasperin kohdalla ole helppoa keksiä heikkouksia, jos niitä ikinä ylipäätään on ollutkaan. Zielerin liityttyä joukkueen mukaan, on Kasper täysin uudessa tilanteessa urallaan, kun joutuu todella kilpailemaan pelaavan veskarin paikasta.

Ron-Robert Zieler (27v, 2020, ensimmäinen kausi)
Jos huhuihin on uskominen, Zieler oli Leicesterin kakkosvaihtoehto uudeksi veskariksi Loris Kariusin jälkeen. Kariusin tehtyä sopimuksen Liverpooliin, maksoi Leicester Hannoverille 3,5 miljoonan euron korvauksen Zieleristä ja nyt saksalainen on kisaamassa Schmeichelin kanssa peliminuuteista. Maailmanmestarin statuksella liikkuva maalivahti saatiin todella edulliseen hintaan, eikä mies varmasti ole tyytymässä penkkivahdin rooliin. Peluutus on vielä mysteeri, mutta mitä luultavammin molemmat saavat mahdollisuutensa isoissa peleissä. Yhteistä historiaa monien Leicester-pelaajien kanssa lyötyy, sillä myös Zieler on ManU:n akatemian kasvatteja.

Daniel Iversen (18v, 2019, toinen kausi)
Tanskan kontakteilla tammikuussa Esbjergistä hankittu juuttien nuorten maajoukkuevahti pelasi kevään aikana kuusi ottelua akatemian maalilla. Ei erityisempää kommenttia ole tarvinnut lukea nuorukaisen otteista, joten kaiketi on vastannut valmennuksen odotuksia. 18-vuotiasta Iverseniä hehkutettiin talvella Tanskan lupaavimpien maalivahtien joukkoon ja kuuluihan hän jo selvästi alaikäisenä Esbjergin edustusjoukkueeseen. Siellä debyytti jäi kuitenkin virallisissa peleissä tekemättä. Jonny Maddisonin sopimuksen päätyttyä paikka Kettujen U21-joukkueen ykkösvahtina pitäisi olla selvä ja olisi luultavasti ollut sitä Maddisonin kanssakin.

Ben Hamer (28v, 2018, kolmas kausi)
Ei tietoa miehestä kentän ulkopuolella, mutta ilmeisen hankalahko persoona on aiheuttanut uralle synkän syöksykiidon. Viime kaudella ei mahtunut Valioliiga-ryhmässä penkillekään, vaan passitettiin Nottinghamin pikavisiitin kautta Bristol Cityyn lainalle. Ei onnistunut nappaamaan ykkösvahdin paikkaa edes Championshipissa, vaan vuoden lainasta huolimatta palasi jo talvella takaisin Leicesteriin, kun lainaseurakaan ei keksinyt miehelle mitään käyttöä. Hurja romahdus siitä, kun Leicesteriin saapuessaan lukeutui Championshipin parhaimmistoon pelipaikallaan. Sopimusta on yhä vuosi jäljellä, mutta kukaan tuskin pahastuisi, jos uusi seura löytyisi kesän aikana. Leicesterillä ei mitään käyttöä, katsomokomennus tai lainalle lähtö todennäköisin vaihtoehto.

Puolustajat:

Ritchie De Laet (27v, 2018, viides kausi)
Asennetta riittää, mutta taitoa ei ihan samassa suhteessa. Luotettava sotaratsu putosi syksyllä avauksesta, kun liiallinen hyökkäysinto aiheutti omassa päässä turhan suuria ongelmia. RDL:n kanssa joukkue päästi keskimäärin yli kaksi osumaa per peli ja turhan moni maali rakentui De Laetin oikean laidan kautta. Ei tyytynyt varamiehen rooliin, vaan lähti tammikuussa mukaan Middlesbrough'n nousuprojektiin, missä historiallinen kahden ylimmän sarjatason mestaruus yhdellä kaudella jäi niukasti saavuttamatta. RDL on joukkueen todennäköisimpiä lähtijöitä, kun oikean pakin paikalle kaivataan uutta vahvistusta.

Wes Morgan (32v, 2017, viides kausi)
Captain Morgan nousee kovaa vauhtia seuralegendaksi, jota ylistetään vielä vuosikymmenien päästä. Ei anna periksi tippaakaan ja käy vaikka itse tarvittaessa painamassa fyysisellä ylivoimallaan pallon vastustajan häkkiin, jos joukkuekavereista ei siihen ole. Jotenkin kuvaavaa, että vaikka Morgan ei yleensä maalinteossa loista, iski Kapteeni kevään tiukoissa peleissä kaksi tahtomaalia. Tokihan Morganilla on paljon puutteita pelaamisessa, mutta jamaikalainen kompensoi heikkouksiaan vahvalla johtamisella ja oikealla sijoittumisellaan. Ihan helpolla ei Morgania saa Leicesteriä jättämään.

Robert Huth (31v, 2018, kolmas kausi)
Vuosi sitten jännitettiin saadaanko Huth irroitettua pysyvästi Stokesta. Siirron vahvistuttua luotto puolustukseen kasvoi tuntuvasti, sillä Huthin saapuminen oli yksi oleellisimmista seikoista miksi Leicester onnistui säilyttämään sarjapaikkansa. Twitter-kommenteilla kannattajien suosikkipelaajaksi, mutta kentän puolella parannettavaa jäi. Siitä huolimatta ehdottomasti plusmerkkinen kausi alla - toki tämä nyt on itsestään selvää kenen tahansa kohdalla. Vieläkö kaikkien aikojen eniten valioliigaotteluita pelannut saksalainen jatkaa avauksen kamana vai meneekö tuore hankinta Luis Hernández edelle? Ainakin Huthin ammattimaisen pienieleistä vastustajan provosointia jää ikävä, jos penkille putoaa.

Daniel Amartey (21v, 2020, toinen kausi)
Kööpenhaminasta tammikussa Leicesteriin, mutta vähäisen peliajan takia juuri kuvaa ghanalaisesta ei jäänyt. Muutaman pelin perusteella totuttelemista Valioliigaan jäi, joten uusi kausi näyttää onko Amarteysta ratkaisuksi krooniseen oikean pakin kaipuuseen. Jos Amartey tuohon rooliin nimenomaan etsittiin, oli se hieman erikoinen päätös, sillä miestä enemmän seuranneiden mukaan tuo ei todellakaan olisi se hänen paras pelipaikkansa. Mahdollista toki myös topparina tai keskikentän pohjalla pelaaminen, minne saattaa myös huonolla tuurilla olla tarvetta alkavaksi kaudeksi.

Danny Simpson (29v, 2017, kolmas kausi)
Vuosi sitten yhdeksän kymmenestä Kettujen kannattajasta oli valmiina laittamaan Simpsonin lihoiksi, nyt mielipiteet ovat muuttuneet jonkun verran suopeammaksi. Täydellisestä paniikkihankinnasta kuoriutui avauksen kamaa, mutta ensisijaisesti siksi, että kanssakilpailijoista ei ollut senkään vertaa ottamaan roolia itselleen. Oikea pakki on murheellinen pelipaikka, joten Simpson saa lähes 99-prosenttisella varmuudella haastajan kesän aikana. Simpsonilla oli toki hetkensä eikä pidä liikaa dumata siviilielämän hölmöilyiden takia, mutta epätasaisuuden takia en lähtisi uuteen kauteen Simpson ykkösvaihtoehtona laitaan.

Marcin Wasilewski (36v, 2017, neljäs kausi)
Alkaa olla jo vähän menneen talven lumia, vaikka vielä vuosi sitten taisin kirjoitellakin, ettei ikä paina missään. Täyttää paikkansa edelleen topparina, mutta lähtökohtaisesti kaikki tuolle paikalle soveltuvat vaihtoehdot joukkueessa ovat Wasylin edellä. Valitettavaa, että Wasilewskin viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen kevään Arsenal-pelin lisäajalla täysin ilman tarvetta aiheutettu vapari, josta Welbeck kuittasi vastustajalle täydet pisteet. Juuri tuollaiset hetken mielijohteesta syntyneet MVNT?-hetket pitävät huolen, että sympaattinen ja kannattajien rakastama puolalainen on parempi pitää vain joukkuehengen luojana, jollaiseksi mies vielä yhdeksi vuodeksi palkattiin.

Liam Moore (23v, 2017, kuudes kausi)
Kovasti on kääntymässä menetetyn lupauksen puolelle, vaikka 23-vuotiaana ura on vasta alussa. Viime kaudella pelasi 10 ottelua Championship-futista Bristol Cityn paidassa varsin keskinkertaisesti ja pelaili kevätpuoliskon kaudesta U21-joukkueen mukana. Valioliigaan nuorukaisesta ei ole, joten nyt olisi hyvä löytää pysyvä pelipaikka alempaa ennemmin kuin jumittua viimeiseksi Leicester-kaudeksi katsomoon tai junnujoukkueeseen. Championshipista luulisi halukkaita ottajia löytyvän.

Christian Fuchs (30v, 2018, toinen kausi)
Itävaltalainen oli juuri niin fantastinen kuin villeimmissä unelmissa toivottiin. Siirron yhteydessä varoiteltiin Fuchsin olevan puolustussuuntaan riskialtis, mutta ilmeisesti mies nosti tasoaan tuolla osa-alueella, sillä mitään aihetta ei ollut pelkoon. Ehkä sitten johtui siitä, että vertasi automaattisesti katastrofaaliseen Koncheskyyn ja ei älynnyt, että Schalken ''heikko puolustamaan'' tarkoittaa väkisinkin jotain parempaa kuin oli totuttu. Pitkät sivurajalingot toivat uudenlaista vaaraa hyökkäyssektorille ja osasihan Fuchs mallikkaasti viskoa keskityksiäkin maaliinsa. Talven ManU-ottelun 60 metrin avaava pystysyöttö Vardyn maaliin aiheuttaa kettukannattajien etumuksissa lievää painetta vielä pitkään. EM-kisat menivät maajoukkueelta penkin alle, mutta Fuchs hoiti ruutunsa kohtalaisesti sielläkin.

Luis Hernández (27v, 2020, ensimmäinen kausi)
27-vuotias Espanjan alasarjajyrä pelasi ensimmäisen La Liga -kautensa ja heti sai ulkomailla kiinnostuksen heräämään. Itselläni ei juuri havaintoja miehestä ole, mutta ilmeisesti kyseessä on pätevä Real Madridin kasvatti, joka putosi kuitenkin nuorena loukkaantumisten takia rahakkaammilta kentiltä pois. Oleellista on huomata, että Hernández on hankittu samoilla periaatteilla kuin Mahrez ja Kanté, eli vakuuttavien tilastoanalyysejen pohjalta. Toivottavasti osuu yhtä (tai edes suunnilleen) hyvin maaliin tämä erikoiselta tuntuva hankinta. Kovin paljoa ei diilissä pysty häviämään, sillä Leicester sai jantterin ilmaissiirrolla Sporting-sopimuksen päätyttyä. Mielenkiintoinen yksityiskohta sekin, että Hernández on Leicesterin seurahistorian ensimmäinen vakituisesti hankittu espanjalainen, Ignasi Miquel kun oli muutama kausi sitten vain lainalla.

Yohan Benalouane (29v, 2019, toinen kausi)
Outo hankinta alkujaankin, eikä muuksi muuttunut. Atalantassa ilmeisen vakuuttavasti esiintynyt tunisialainen kustansi Leicesterille viiden miljoonan punnan luokkaa olleen siirtokorvauksen, ja sillä rahalla saatiin liigassa neljä kertaa vaihdosta tarvittu toppari. Luultavasti Ranierilla ei täysin riittänyt luotto Huthiin ja Morganiin, jolloin Benalouanen oli suunnitelmissa periä toisen paikka, mutta eipä tunisialainen avauspaikkaa saanut syksyn heikommin sujuneen jakson aikanakaan. Tammikuussa lähti osto-optiolla Fiorentinaan lainalle, missä peliaikaa ei kertynyt minuuttiakaan keväällä, joten mies palasi Leicesteriin roikkumaan kirjoille. Pois vaan, mikäli varteenotettava kosija tulee vastaan.

Benjamin Chilwell (19v, 2016, toinen kausi)
Maasta taivaisiin ylistetty 19-vuotias U21-maajoukkueleimalla varustettu vasen pakki jaksaa Liverpoolia kiinnostaa. Ei vielä minuuttiakaan valioliigafutista pelanneeksi talentiksi hinnat pyörivät tuntuvissa summissa, mutta seitsemän miljoonan tarjouksen hylkäämiselle on syynsä. Chilwellissä on potentiaalia nousta tulevaisuudessa A-maajoukkueen ympyröihin, mistä esimakua nähtiin kesän Toulon-turnauksessa. Samaisessa turnauksessa Chilwell loukkasi polveaan ikävästi, joten pre-season menee ainakin osittain siitä toipumiseen. Toivottavasti kestää Kettujen vahvuudessa ja haastaa toden teolla Fuchsin pelipaikasta alkavalla kaudella.

Keskikenttäpelaajat:

Danny Drinkwater (26v, 2018, viides kausi)
Mitähän miehen juomaveteen (no pun intended) sekoitettiin viime kesänä? Jos peliälyä myytäisiin laittomasti pullossa, Drinky olisi välittömästi poliisin tarkkailussa. Ensimmäinen Valioliiga-kausi meni odotuksiin nähden penkin alle, mutta harppasi taas Championshipissa totuttuihin dominoiviin esityksiin, toki tällä kertaa vähän isommissa kekkereissä. Paikka Englannin EM-ryhmästä olisi ollut upea päätös kaudelle, mutta ulosjääminen oli varsin odotettavissa eikä DD itsekään tainnut putoamista ottaa kovin raskaasti. Toivottavasti saa jatkaa avauksessa eikä menetä paikkaansa jollekin ison rahan hankinnalle.

Matty James (24v, 2018, viides kausi)
Vakava polvivamma piti Jamesin poissa kuvioista koko kauden. Tammi-helmikuussa palasi ensimmäisiä pelejä pelaamaan sitten toukokuun 2015, mutta enempää kuin puolikkaita otteluita junnujoukkueen mukana ei ehtinyt pelata. Leicesterin vaihtoehdot Jamesin paikalle keskikentän keskustaan ovat muuttuneet aika radikaalisti loukkaantumisen aikana, joten ihan välittömästi paluuta Valioliigaan ei ole tulossa. Pystyykö ottamaan paikkansa takaisin vai onko edessä siirto uudelleen Championshipiin? Tasonsa puolesta menisi Valioliigassakin, mutta pitkä poissaolo varmasti arveluttaa.

Andy King (27v, 2018, yhdestoista kausi)
Pakko nostaa hattua korkealla aina kun Kingistä puhutaan. Seurauskollisuutta ei sovi väheksyä nykypäivänä, eikä varsinkaan tilanteessa, jossa rooli on samanlainen kuin Kingillä. Peliaikaa tulee vain jos joku avainpelaaja puuttuu, mutta aina kentälle päästyään antaa sellaisen muistutuksen olemassaolostaan, että suorastaan kaduttaa istuttaa walesilaista penkillä. Kevään ratkaisuhetkillä hyppäsi kevyesti mukaan pitkän pelaamattomuuden jälkeen ja suoriutui siinä missä kuka tahansa muukin. Nyt palkintokaapista löytyy League Onen, Championshipin ja Valioliigan kultaiset mitalit Leicesterin paidasta. Mestarien liigan ja kovempien pelien myötä rooli taitaa vain pienentyä entisestään, mikä on kyllä sääli. Vaikea kuitenkaan nähdä Kingin olevan lähdössä, vaikka tilanteet muuttuisi miten.

Marc Albrighton (26v, 2018, kolmas kausi)
Kaikki kilpailut mukaan lukien koko joukkueen eniten otteluita päättyneellä kaudella pelannut pelaaja, mutta ei saa ansaitsemaansa arvostusta suurelta yleisöltä. Villa-kasvatti pelasi kevyesti uran toistaiseksi parhaan kautensa ja oli syyskauden näytöillä pitkään aiheesta ensimmäisiä nimiä, joita Ranieri kokoonpanoon kirjoitti. Kevään mittaan meno hyytyi ja Albrighton kesti vanhoilla esityksillä avauksen miehenä - ja toki myös siksi, ettei ollut parempaakaan vaihtoehtoa heittää vasempaan laitaan. Jos saisi tasaisuutta suorittamiseen, ei pelipaikkaa kyseenalaistaisi kukaan. Menettääkö paikkansa kesän aikana?

N'Golo Kanté (25v, 2019, toinen kausi)
“Steve [Walsh], don’t ever listen to me again. I don’t know what I’m talking about!” totesi Ranieri, kun ensisilmäyksellä tyrmäämänsä Kantén näki kentällä ja totesi miehen olevan varsin pätevä täyttämään Cambiasson jättämän tyhjiön keskikentällä. Menee saman ''kukapa olisi uskonut'' -mantran toistamiseksi, mutta onhan tämä Kantén nousu futismaailman huipulle yhdessä vuossa sellainen tarina, ettei paremmasta väliä. Vielä joitain vuosia sitten Ranskan amatöörisarjoissa pyörinyt hiomaton timantti löydettiin tilastoja tutkailemalla Caenista ja osoittautui välittömästi joka pennin arvoiseksi sijoitukseksi. Yhden ottelun aikana ehtii riistämään pallon käsittämättömän moneen kertaan ja sen menetettyään juoksee puoli kenttää hakeakseen pelivälineen takaisin itselleen. Syötöt kun menisivät vielä hieman paremmalla prosentilla kohteeseensa, niin voisi sanoa malilais-ranskalaisen olevan hyvin lähellä maailman parasta omassa roolissaan. Valitettavasti Leicesterin kokoluokassa olevalla seuralla ei ole varaa kauaa pitää tämän tason miestä, joten jännitettäväksi jää, lähteekö Kanté heti vai kohta.

Jeffrey Schlupp (23v, 2020, kuudes kausi)
Unohtiko joku kertoa Ranierille, että Schluppista saattaisi olla iloa myös hyökkääjänä? Ghanalainen istui penkillä samaan aikaan kun Vardyn kärkiparia etsittiin kuukausia. Ranierin aikana Schluppin pelipaikaksi on vakiintunut entistäkin selvemmin vasemman laiturin paikka, missä mies on kieltämättä ollut aina peliaikaa saadessaan vaarallinen. Hyökkäyksiin nouseminen on niin vahvaa, että kärjessä kokeileminen toivottavasti tulee ajankohtaiseksi vielä jossain välissä. Valittiin jälleen joukkueen vuoden nuoreksi pelaajaksi, vaikka ikää ''jo'' 23 vuotta. Schlupphan on ollut jo ikuisuuden edustuksen riveissä ja toivottavasti on sitä myös jatkossa. Melkein silti pelaajan saappaissa lähtisin kokeilemaan siipiä muualla, sillä Leicesterillä ei ole juuri muuta tarjota kuin vaihtopelaajan hommia ja Schluppilla riittää kykyä olla isompikin tähti.

Demarai Gray (20v, 2020, toinen kausi)
Pitkään Football Leaguen suurimpia talentteja, joka saatiin naarattua Leicesteriin talven aikana. Mitään maailmaa mullistavaa ei nähty puolessa kaudessa, vaan päinvastoin superlupaukseksi varsin keskinkertaista tahkoamista. Tammikuussa hankkiminen antoi sen vaikutelman, että Graylle tarjottiin puoli vuotta aikaa sopeutua kovempiin haasteisiin ja nyt kokonaisen pre-seasonin jälkeen odotetaan nuorukaiselta paljon. Toistaiseksi suurimmat näytöt on nähty U21-maajoukkueen paidassa, joten eiköhän lyö läpi tulevalla kaudella liigassakin. Mahrezin paikallehan Graysta odotetaan uutta avauksen miestä, kun algerialainen odotettavasti lähitulevaisuudessa menetetään. Onko Graysta vastaamaan niin suuriin saappaisiin?

Riyad Mahrez (25v, 2019, kolmas kausi)
Mahrezin kyvyt tiedettiin (ainakin omassa leirissä), mutta 17 maalia oli silti jokunen osuma enemmän kuin odotettiin. Kantoi joukkuetta vaikeilla hetkillä käytännössä yksin, kun Kanté ei vielä ollut saanut mahdollisuutta läpimurtoon ja Vardylla oli hieman hiljaisempi vaihe meneillään. Typerältä tuntuu antaa tuollaisen kauden jälkeen mitään kritiikin sävytteistä sanaakaan, mutta nopeasti kaiken julkisuudelta saaminen ei jäänyt näkymättä kentällä. Tärkeissä peleissä nähtiin joitain liian itsekkäitä ratkaisuja, jotka alkoivat samoihin aikoihin kuin puheet miljoonasiirroista nousivat juorulehtien otsikoihin. Lähteekö nyt, vai jääkö vielä kaudeksi? Kiinnostavaa joka tapauksessa nähdä miten lähes täyden kympin kausi alla vaikuttaa uuden kauden aloittamiseen. Kasvaako gorilla niskaan, jos verkot eivät heilukaan samaan malliin kuin ennen?

Gökhan Inler (32v, 2018, toinen kausi)
Kolme miljoonaa piti olla naurettavan pieni korvaus siitä työstä mitä Inlerin suunniteltiin tekevän Leicesterissä. Nyt siinä oli melkein kolme miljoonaa liikaa. Sveitsin maajoukkuekapteeni ei sopeutunut Valioliigaan yhtään ja jumittui vaihtomieheksi. Erikoisen hasardeja ratkaisuja syntyi paljon, eikä Ranieri jaksanut kauaa katsella sveitsiläistä avauksessa. Olisi kiinnostava kuulla mihin perustui Inlerin vaikeudet Leicesterissä, sillä miehen perustason piti olla helposti parempaa kuin mitä Drinkwater pystyy joukkueelle tarjoamaan. Tammikuussa puhuttiin lainalle lähdöstä, muttei päässyt sopimukseen siirrosta ja vähäinen peliaika maksoi paikan Sveitsin EM-joukkueessa. Lähtenee kesän aikana.

Hyökkääjät:

Jamie Vardy (29v, 2020, viides kausi)
Vuosi sitten mietittiin onko Vardy riittävän tehokas kärki Leicesterille ja pitäisikö myydä, jos muutaman miljoonan tarjous jostain saataisiin. Onneksi pidettiin kiinni ja kiitoksena saatiin 24 maalia. Uudesta kaudesta tulee epäilemättä selvästi raskaampi, kun Vardyn varsin yksipuolinen pelikirja on vastustajien toimesta skoutattu ja lehdistö on pitänyt huolen siitä, ettei Vardy ole jäänyt tuntemattomaksi suuruudeksi kenellekään. Tuore neljän vuoden jatkosopimus pitää huolen, että JV9:n varaan voidaan luottaa Leicesterin hyökkäyspelaaminen jatkossakin. Mahrezin kohtalo määrittää paljolti Vardyn onnistumista ensi kaudella, sillä ilman algerialaisen tarjoamia palloja Jamie on kärjessä aika yksinäinen. Samanlaisia henkilökemioita ei hetkessä luoda.

Shinji Okazaki (30v, 2019, toinen kausi)
Iloinen japanilainen ei ollut pettymys, muttei silti säästynyt täysin arvosteluilta. Mainzissa isoa maalintekijän vastuuta kantanut hyökkääjä jäi Leicesterissä Vardyn sidekickiksi hyökkäyspäässä, jonka tehtävä oli ilman palloa murtaa puolustuksia ja raivata Vardyn kaipaamia paikkoja. Sai melkoisesti kuraa niskaansa siitä, että maalisaldo jumittui vain viiteen maaliin, mutta japanilaisella oli paljon muutakin tarjottavaa joukkueelle kuin pelkät maalit. Asenteesta ei jää Okazakin pelaaminen ikinä kiinni, sillä stereotyyppisenä aasialaisena työnteon määrä on ihailtavan kovaa. Eniten rikottu pelaaja liigassa viime kaudella, mikä kertoo omalta osaltaan paljon Shinjin pelityylistä; aina siellä missä sattuu ja tapahtuu. Pääseekö kokeilemaan maalitykin hommia jossain vaiheessa vai peluutetaanko jatkossakin tutussa roolissa? Saksarimaali Newcastlea vastaan muistetaan vielä pitkään.

Leonardo Ulloa (29v, 2018, kolmas kausi)
No ei se nyt ihan lähtenyt. Ulloasta ei ollut enää iloa, kun maalimäärät jäivät Vardyn pimentoon. Itseluottamuksen puute loisti kilometrien päähän, kun aiemmin itsestään selvä paikka avauskentällisessä jäi saavuttamatta. Talvi oli todella raskasta aikaa argentiinalaiselle miehen tehdessä jatkuvasti otteluiden lopuista vartin mittaisia cameo-rooleja ja usein hortoillessa koko sen ajan täysin pihalla ottelun juonesta. Kasasi itsensä mestaruustaiston alkaessa ja sai nimiinsä huipputärkeitä osumia. 2-2-tasurissa West Hamia vastaan pääsi pilkulta laittamaan lisäajalla tasoituksen, mikä selkeästi avasi päänsisäisiä lukkoja. Pystyy 20 maalin kauteen kaiken mennessä kohdalleen, mutta siihen pääsemiseksi tarvitsee avainpelaajan roolin.

Joe Dodoo (20v, 2016, toinen kausi)
Mr League Cup. Debytoi edustuksen mukana elokuun liigacup-pelissä Burya vastaan ja teki välittömästi hattutempun. Seuraavalla kierroksella West Hamia vastaan verkko heilui myöskin ja näillä näytöillä pääsi kerran vaihdosta sisään Valioliigassa. Herätti kiinnostusta alemmilla sarjatasoilla ja lähti syyskaudeksi lainalle juurikin Buryyn. Ikää 20 vuotta, mutta ei taida murtautua Leicesterin edustukseen pysyvästi. Edessä lähtö pysyvästi League Oneen?



Tuleva kausi

Eurooppa kutsuu. Uudenlainen maailma edessä, vaikka onhan Leicesterillä kokemusta europelien pelaamisesta vuosituhannen vaihteesta UEFA Cupista sekä 60-luvulta Cup-voittajien Cupista. Nuo tosin jäivät lähinnä kokeilun asteelle, sillä Leicester putosi kauden 2000-01 UEFA Cupista välittömästi ensimmäisellä kierroksella Belgradin Punaisen tähden käsittelyssä yhteismaalein 4-2 ja paria kautta aikaisemmin Atletico Madridille 1-4. Nyt edessä on varmasti kuusi lohkopeliä ja toivottavasti vielä jokunen pudotuspeliottelu siihen päälle. Valioliigan mestarille automaattisesti tuleva paikka arvontojen ykköskorista tarjoaa kyllä hyvät saumat edetä pitkällekin. Onneksi englantilaisseurat eivät ole asettaneet rimaa viime vuosina kovin korkealle tuossa kilpailussa, joten tuskinpa Leicester yhtään sen huonommin suoriutuu edustustehtävästään kuin perinteiset suuretkaan.

Pitkän tähtäimen tavoite thaimaalaisomistajilla oli hilata Leicester Mestarien liigaan. Tuo tavoite täyttyi odottamattoman nopeasti, joten seuraava askel on luonnollisesti oltava paikan vakiinnuttaminen huipulla. Kuuden kärkeen sijoittuminen vaatisi taas loistavaa kautta, mutta vahvistuvalla joukkueella on kaikki mahdollisuudet pystyä siihen. Tuskinpa kovin moni pettyisi, vaikka vuoden päästä sijoitus olisi kymmeneskin, mutta ylemmälle puoliskolle taulukosta täytyy päästä näillä panostuksilla.

Pre-seasonin ohjelma:
19.07.  Oxford United - LCFC (@ Kassam Stadium, Oxford)
23.07.  Celtic - LCFC (@ Celtic Park, Glasgow) *
30.07.  Paris St Germain - LCFC (@ StubHub Center, Kalifornia, USA) *
03.08.  FC Barcelona - LCFC (@ Friends Arena, Tukholma, Ruotsi) *

* Ottelu on osa International Champions Cupia

FA Community Shield:
07.08.  LCFC - Manchester United (@ Wembley, Lontoo)


Tulevan kauden peliasut, viimeinen kausi Puman räteillä?
« Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 03:19:04 kirjoittanut Dimes »
Hossam Ramsu

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 27.06.2016 klo 16:36:50

Korjataan ansiokasta ja informatiivista avausta sen verran, ettei de Leat voittanut kahden sarjatason mestaruutta, vaan Boro sijoittui toiseksi. Kiinnostaisi kovasti tietää, millaisen puntaroinnin lopputuloksena Ranieriin päädyttiin ja mitkä olivat valinnassa ratkaisevimmat tekijät. Tunnustan kuuluvani niihin "asiantuntijoihin", jotka veikkasivat Leicesterin putoamista kuultuani Ranierin astuvan puikkoihin. Kreikka-katastrofin lisäksi mieleen oli jotenkin syöpynyt myös reilun kymmenen vuoden takainen täyskyykkäys Valenciassa enkä ollut hänen urastaan kovin kartalla väliin jäävinä vuosina.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2016 klo 16:41:21 kirjoittanut Hossam Ramsu »
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 01.07.2016 klo 19:31:12

Jokohan kohta saataisiin Nampalys Mendyn sopimus julkisuuteen? Ranskalaisesta piti tulla jo alkuviikosta Kettujen mies hoidettuaan medicalin pois alta noin viikko sitten, mutta näinpä vaan on tämänkin pelurin kohdalla saatu odotella virallista tiedotetta seuralta. Joidenkin huhujen mukaan Mendy kävi vasta tänään medicalissa (ei kai sentään toista kertaa?) ja oleskellut Englannissa ''työasioissa'' pari viikkoa. Tiedä sitten mikä siellä hitsaa, kun sopimuksen henkilökohtaisesta osuudestakin oli päästy sopuun jo hyvän aikaa sitten. Toivottavasti osoittautuu kaiken tämän ennakkokiimailun arvoiseksi jannuksi, vaikka lähtökohtaisesti mistään avauksen pelaajasta ei olekaan kyse.

Korjataan ansiokasta ja informatiivista avausta sen verran, ettei de Leat voittanut kahden sarjatason mestaruutta, vaan Boro sijoittui toiseksi.

No näinhän se menikin. Aina pitää pieni ajatuskatkos sisällyttää sekaan täkyksi. Nyt korjattu.

Edit: Uutena nimenä Leicesterin hyökkääjänmetsästykseen on väläytelty Brasilian olympiajoukkueeseen valittua Luania, joka on Gremion paidassa kerännyt ylistäviä kommentteja sikäläisten toimittajien kynästä. Samaisen brassin perässä on myös Liverpool perinteisesti varsin hyvin Kettujen asioista perillä olevan Leicester Mercuryn mukaan. Pystyy pelaamaan kärjessä, hyökkäävänä kk:na tai oikealla laidalla. Sen verran vähän mitään konkreettista on tapahtunut hyökkääjärintamalla siirtomarkkinoilla Leicesterissä, että toivottavasti nyt saataisiin neuvottelut käyntiin.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2016 klo 19:58:44 kirjoittanut Dimes »
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 01.07.2016 klo 20:09:22

Muuten ansiokkaaseen avaukseen -jaksoin lukea lähes kokonaan- olisi voinut lisätä pelaajan iän siihen kuvauksen oheen. Ei nyt jaksa muistaa joka jampan ikää joten siitähän sen voisi aina helposti tarkastaa.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 03.07.2016 klo 14:21:51



Saatiin sinetti tällekin, Nampalys Mendy Leicesteriin. Kaiketi sen 13 miljoonaa kustantaa keskikentän pohjalla viihtyvän ranskalaisen kaappaaminen Nizzasta. Juttua on riittänyt, että nimenomaan Drinkwaterin haastajaksi miestä on kaavailtu, mutta ei kai kukaan voi sitä kiistää, että samaa paikkaa Kantén kanssa pelaavan ranskalaisen hankkiminen herättää ajatuksia N'Golon jatkosta Leicester-paidassa. Tuohon keskikentän pohjalle kun löytyy nykyryhmästä niin paljon vaihtoehtoja (Amartey, James, Inler, Drinkwater, King, Kanté), niin tämä hankinta lyönee lopullisen niitin jonkun lähdöllekin. Jos Kanté jää, on lähtijä joko Inler tai James, mahdollisesti kumpikin.

Ei kovin yllättävä signaus. Nuori, Ranskassa onnistuneen kauden pelannut ja suurelle yleisölle tuntematon nimi on kuin suoraan Walshin hankintapolitiikan oppikirjasta ja Ranierilla kun on yhteistä historiaa Mendyn kanssa Monaco-vuosiltaan niin tämä oli kuin tähtiin kirjoitettu ostos.

Mirror huhuilee, että King kirjoittaa EM-kisoista vapauduttuaan uuden kolmen vuoden jatkosopimuksen.
« Viimeksi muokattu: 03.07.2016 klo 14:28:22 kirjoittanut Dimes »
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 08.07.2016 klo 17:47:57

Musan siirto on julkaisemista vaille done deal, sikäli jos nigerialainen on läpäissyt aamulla medicalin. Suunnatonta kiimaa herättävä hankinta, mutta siellä £30m kieppeillä pyörivä siirtosumma asettaa odotukset sfääreihin. Puhtaasti maalintekijää Nigerian maajoukkuekärjestä odotetaan, mutta paikka avauksessa ei taida olla itsestäänselvyys. Vahvuuksiltaan kuin Vardy vol 2 kaikkine linjan taakse juoksuineen eli täysin mahdollista, että Okazaki jatkaa ihannekentällisessä ja Musa haastaa alustavasti Vardyn peliajasta. Moni varmaan odotti huhujen Musan hankinnasta päättyvän Vardyn jatkosopimuksen myötä, mutta näemmä nigerialainen haluttiin kaikesta huolimatta sisään. Musa ja Vardy yhdessä kärkiparina on aika tehokkaalta kuulostava yhdistelmä, mutta toinen juttu miten tuo käytännössä toimisi. Molemmat kaipaisivat jonkun Okazakin tyyppisen duunarin avukseen.

Edit: Transfermarktin mukaan hintaa olisi kertynyt pitkästi alle £20m ??? Tiedä sitten.

Sitten se selvästi vähemmän peukutteluja keräävä huhu. Burnleyssä onnistuneen kauden vetänyt toppari Michael Keane oltaisiin kaappaamassa poskettomaan £18m hintaan nousijaporukasta osana tulevaisuuden suunnitelmia. Tuttu jannu Leicesterille, kun aikoinaan 2012-13 kaudella miestä nähtiin lainalla Unitedista ja nosti tuolla lainalla itsensä hieman suuremman yleisön tuntemaksi. Kymppimilliä pitäisin ehdottomana kipurajana, mutta eipä tunnu Burnleyn kieltäytyminen £12m:kaan paljoa painavan. Keane kieltäytyi jatkopaperista Turf Moorella, mikä lisää entisestään vettä myllyyn spekuloinneissa. Pystyisikö heti syrjättämään Huthin avauksesta vai jäisikö odottelemaan saksalaisen lähtöä ja nappaisi sitten pelipaikan?



Tulevan kauden kolmospaidat Ylos Ylos
« Viimeksi muokattu: 08.07.2016 klo 18:23:53 kirjoittanut Dimes »
Bhoy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-37, Celtic, FC Espoo


Vastaus #6 : 09.07.2016 klo 09:02:51

Musa sopii kyllä loistavasti kettujen pelityyliin Ylos Aika vihaisia vastahyökkäyksiä tarjolla jos Vardy ja Musa viilettävät vaikka yhtäaikaa kentällä :o
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 11.07.2016 klo 14:03:55

Vuosittainen Itävallan-leiri meneillään, ja kuvien perusteella kaikki paitsi EM-kisoissa höntsänneet Vardy, Kanté, Fuchs ja King ovat porukan mukana. Myös Mahrez siis, mikä lupaa hyvää. Englantiin jäänyt junnupainotteinen ryhmä avaa pre-seasonin harkkapelit Ilkestonia vastaan keskiviikkona ja ensi tiistaina ensimmäinen edustuksen testipeli Oxfordissa. Joku voisi aiheesta kysyä miksi tuolla Itävallassa ei harrasteta harjoituspelien pelaamista vaan palataan takaisin omalle maaperälle potkiskelemaan League Two -tason vastuksien kanssa.

Toivottavasti tuossa Oxford-pelissä saataisiin jo ekat havainnot siitä, millaista pelisysteemiä halutaan ajaa sisään. Musan ja Mendyn hankinnat vihjaavat hieman 4-3-3:een, mikä ainakin paperilla voisi toimia mallikkaasti...

Musa-------------Vardy----------Mahrez
Mendy---------Kanté--------Drinkwater
Fuchs---Huth----Morgan---Simpson
-------------------Schmeichel----------------

Penkillekin jäisi vielä mukavasti laatua; Zieler, Hernandez, King, Amartey, Gray, Albrighton, Schlupp, Okazaki, Ulloa
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #8 : 11.07.2016 klo 17:45:26

Jos oikein muistan niin laidalla Musa ei saanut TsSKA:ssa mitään aikaan, keskellä parempi. Kärjistäen paska Sterling laidassa. TsSKA pelasi yleensä Musa kärjessä ja Dzagojev-Roma-Tosic alapuolella. Samalla muodolla Musa stunttaa Vardya, otteluruuhka on niin eri tasolla. 4-4-2:lla voi tietysti kanssa koittaa, olisiko Doumbian kanssa joskus pelannut kahden kärjen taktiikalla (tai juuri Doumbian ollessa kärjessä Musa oli laidalla?). Kallis hankinta omasta mielestä, toivottavasti onnistuu.

Europelit kiinnostavat kyllä todella paljon, Nottingham Forestista mallia :)
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #9 : 11.07.2016 klo 17:47:53

Joo, Musa laiturina on täysin pystyynkuollut idea.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 13.07.2016 klo 10:28:03

Ulloa mahdollisesti Swanseaan £10m kirjoitteli ainakin Telegraph eilen. Walesilaiset ovat tarjonneet hieman sivuraiteille ajautuneesta kärkipelaajasta summaa, jolla Leicester saisi itse maksamansa siirtokorvauksen takaisin. Toinen asia sitten kuinka kiinnostuneita Ulloan myynnistä ollaan, kun tunnetusti Kettujen hyökkäyssektorilla ei valikoimaa järjettömästi ole ja pätevän korvaajan löytäminen ei ole helppo homma. Ei tietoa Ulloan halukkuudesta lähteä, mutta varmaan säännöllinen avauspaikka houkuttelisi, kun nimenomaan avaukseen Swansealla olisi tarvetta Ayewin ja Gomisin katsellessa vieraisiin pöytiin.

Ulloan jäädessä kaavailtanee sisään vielä yhtä aavistuksen pienempään rooliin tyytyvää hyökkääjää. Argentiinalaisen pakatessa kamansa uusi profiilihyökkääjä on ehdoton vaatimus loppukesälle. Ulloa tarjoaa erilaisen vaihtoehdon kentälle kuin mitä kolme muuta kokoonpanosta löytyvää hyökkääjää, minkä takia Leon lähtö jättäisi isomman aukon joukkueeseen kuin ensin ajattelisi. Musan saapuminen tuskin ainakaan helpotti Ulloan asemaa, sikäli jos valmennusjohto on katsellut samoja pelejä kuin yllä foorumistit.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 14.07.2016 klo 15:15:41

Saa nähdä minne Kanté vielä kesän mittaan päätyy. Ketut tarjonneet neljän vuoden jatkoa samaan aikaan kun etunenässä Chelsea ja Real Madrid jonkun nevö-höörd kiinalaissuuruuden kanssa yrittävät lyödä Leicesterille kapuloita rattaisiin. Joku päivä sitten ehdittiin jo julistamaan, että Chelsean £29m tarjous olisi hyväksytty, mutta nämäpä eivät tainneet perustua mihinkään muuhun kuin jonkun ranskalaistoimittajan harjoittamaan klikkijournalismiin. Kiinalaisten heittämät taloudellisesti paremmat sopimusehdotelmat tyrmättiin välittömästi, mikä viestii tietysti hyvää siitä, ettei raha ole ratkaiseva motiivi lähdölle. Niin harvinaista kuin onkin, mieluummin Kantén näkisi dominoimassa Chelsean paidassa KP:lla kuin että vielä yksikin timantti menetetään Aasiaan.

Ranskalaismedialla on muutakin kerrottavaa Leicesteriin liittyen; Football Francen mukaan Ketut yrittää saada Adil Ramin itselleen vielä kesän aikana. Pidin jo tuota Sunin juttua kuukauden takaa täysin höpöhöpönä, mutta mitä vielä. Yllättävän kova hankinta olisi toteutuessaan tuo, sillä vallitsevan käsityksen mukaan Leicester on katsastellut topparin tontille hankinnaksi jotain nuorta Huthin (tai Morganin) manttelinperijää eikä suinkaan 31-vuotiasta Ranskan maajoukkuepelaajaa. Michael Keanen kalastelu ei meinaa johtaa toivottuun lopputulokseen (luojan kiitos?) ja Rami on ilmeisesti plan B. Hinnan puolesta varmasti houkuttelevampi diili, sillä Keanen £15m tuntumaan kohoava hinta on aika naurettava kaikkine HG-lisineen. Ramin saattaisi saada Sevillasta pitkästi alle kympillä - tosin eiköhän Espanjassakin osata höydyntää epätoivoisesti vahvistuksia etsiviä uusrikkaita valioliigaporukoita ja nostaa hintoja parisataa prosenttia.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 15.07.2016 klo 22:33:19



Huomenna vahvistuu N'Golon lähtö Chelseaan. Niin vahvoista lähteistä jatkuvalla syötöllä työnnettävää juorua ranskalaisen lähdöstä liikkuu, ettei mitään enää ole tehtävissä. Ranierin ymmärtäväiset kommentit toissapäivänä toki jo viittasivatkin tähän, italialainen kun on takuulla tiennyt homman juonen hyvän aikaa. Kassaan kilahtavat noin £32m lievittää harmistusta hieman, mutta eihän yksinkertaisesti yllä olevilla statseilla pelaavan jannun lähtö voi olla muuta kuin valtava kolaus. Tsempit Kantélle uran jatkolle, tuskin jäi uran viimeiseksi valioliigamestaruudeksi keväinen pysti.

Edit: Jaa, siellä olikin vielä sopparin henkilökohtaisesta osuudesta sopimatta, joten tuskinpa lopullista niittiä saadaan tälle jutulle vielä huomenna. Varmaan ensi viikon loppupuolelle menee.

Edit2. Molemmat seurat vahvistaneet tämän nettisivuillaan. Case closed.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2016 klo 17:31:58 kirjoittanut Dimes »
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 19.07.2016 klo 22:19:19

Samalla hetkellä kun Oxfordissa potkaistiin kesän harkkapelit Leicesterin osalta käyntiin, vahvistettiin virallisilla sivuilla kapteenin jatkosopimus kesään 2019 Ylos Captain Morganin vankkaan johtajuuteen luotetaan vielä tulevatkin kaudet. Kiitettävästi on britti-jamaikalainen topparikolossi onnistunut sementoimaan asemansa, kun miettii sitä kannattajien turhautumisen määrää mitä mies vielä jokunen tovi sitten herätti. Tuoreimmilla näytöillä jatkouutista voi pitää jopa erinomaisena juttuna, vaikka enpä kyllä hetkeäkään epäillyt Wesin minnekään karkaavan.

Schmeichelin ja Schluppin perässä riittää kiinnostuneita, mutta ainakaan vielä ei tarvitse pelätä kummankaan menetystä. WBA tarjonnut Jeffistä £9m, mikä on jopa nykyisillä markkinoilla melkoinen potti rahaa vuosia avauksen paikan portteja hätyytelleestä ghanalaisesta. Jos kyseessä olisi edes ripauksen epävarmempi tai hyödyttömämpi kaveri, papereita voitaisiin alkaa välittömästi tekemään tuohon hintaan, mutta nyt oman kasvatin arvo on määritetty sellaiseksi, ettei vielä tuo tarjous houkuttele. Tuskinpa sentään yli kympin tarjousta saadaan Webalta edes tällaisena kulutusvimman aikakautena ja mielestäni sen Schluppin siirtyminen vaatisi. Oman kasvatin leima toki lisää haluttua siirtosummaa miljoonalla tai parilla.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2016 klo 22:56:05 kirjoittanut Dimes »
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 20.07.2016 klo 11:51:06

Ensimmäinen potkiskelu takana, Oxford kaatui 2-1 Grayn ja Schluppin onnistuessa maalinteossa. Raporttien perusteella varsin laadukas peli höntsäilyksi, ja uudet miehet pääsivät avausminuutteja pelailemaan joukkueen mukana. Junnuista mukana Choudhury, Chilwell, Elder ja Muskwe, joista varsinkin ensin mainittu keräsi kehuja.

Avaus:

--------------------Okazaki-------Ulloa--------------------
Gray------Drinkwater-----Choudhury---Mahrez
Chilwell-------Morgan-------Huth--------Simpson
------------------------Schmeichel---------------------------

Tunnin vaihtojen jälkeen:

---------Schlupp------Musa---------Muskwe---------
---------James-------Amartey------Lawrence-------
Elder------Hernández------Moore-----Wasilewski
-----------------------------Zieler-------------------------------

Mendyn ja Albrightonin puuttumisten taustalla pikkukolhut treeneistä.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2016 klo 11:55:35 kirjoittanut Dimes »
marionette

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LCFC, NJS


Vastaus #15 : 21.07.2016 klo 12:57:22

Lauantaina olisi mahdollisuus tutustua uusiin pelaajiin:

http://www.fanseat.com/event/1216

Toivottavasti Mendy toipuu pelikuntoon vai pelaako akatemialupaus Choudbury vielä keskikentän pohjalla. Vardy ja Fuchs tulevat mukaan vasta viikon päästä? Gray sai kehuja Oxford-pelistä.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 21.07.2016 klo 23:30:09

Steve Walsh lähti Evertoniin DoF:n rooliin... :( Alas Kovaa vauhtia murenee Kettujen palapelistä kaikki avainpalaset pelaajien muodossa ja nyt menetettiin sen palapelin kehyksetkin. Varmasti pitkävaikutteisin ja merkittävin menetys oli tämä Walshin lähtö, sillä niin uskomattoman hyvin on kakkosvalmentajan hommia kaiken muun sivussa pyörittänyt rekrytointivastaava osunut pelaajahankinnoissaan napakymppiin. Jatkossa mahrezejen ja kantéjen löytäminen voi olla suuremman tuskan takana, jos Leicester nyt ylipäätään jatkaa samalla hankintapolitiikalla tästä eteenpäin. Eipä Walshin päätöstä voi moittiakaan mistään, kun Everton varmasti houkutteli pitkän linjan huippujoukkueena oletettavasti paremmalla palkalla, paremmalla toimenkuvalla ja ilmeisesti työpaikan vaihto toi miehen lähemmäksi perhettään.
marionette

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LCFC, NJS


Vastaus #17 : 24.07.2016 klo 12:01:56

Eilisen pelin jälkeen pari kommenttia:
- Amartey EI ole vaihtoehto oikeaksi puolustajaksi
- Chilwell pärjäsi hienosti, oli tehdä maalinkin. Hoiti tyylikkäästi osansa rp-kilpailussa
- Gray ei ole puhdas kärkipelaaja, viihtyy paremmin vasemmalla
- Mendy on ehkä hyökkäävämpi vaihtoehto kuin Kante. Syötöt menivät hyvin perille
- Luis Hernandez teki vaikutuksen. Ei mitään hätäpurkuja vaan syöttöjä eteenpäin
- Musa on todella NOPEA
- Zieler vaikutti varmalta molarilta. Ei tosin paljon hommia, mutta teki yhden hyvän pelastuksen.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 24.07.2016 klo 14:29:31

Eilisen pelin jälkeen pari kommenttia:
- Amartey EI ole vaihtoehto oikeaksi puolustajaksi
- Chilwell pärjäsi hienosti, oli tehdä maalinkin. Hoiti tyylikkäästi osansa rp-kilpailussa
- Gray ei ole puhdas kärkipelaaja, viihtyy paremmin vasemmalla
- Mendy on ehkä hyökkäävämpi vaihtoehto kuin Kante. Syötöt menivät hyvin perille
- Luis Hernandez teki vaikutuksen. Ei mitään hätäpurkuja vaan syöttöjä eteenpäin
- Musa on todella NOPEA
- Zieler vaikutti varmalta molarilta. Ei tosin paljon hommia, mutta teki yhden hyvän pelastuksen.

Samansuuntaisia havaintoja itselläkin, mitä tuota nyt sivusilmällä tuli ESPN:n surkealta striimiltä tihrustettua.

Mahrez painoi taas sellaisen maalin, että varmasti toimi muistutuksena isommille seuroille siitä, ettei Leicesteriä ole vielä pumpattu aivan tyhjäksi huipuista. Toisaalta ensi viikolla voi hyvin pitkälti jo näin ollakin, jos puheet Arsenalin tarjouksista pitävät paikkansa (ja epäilemättä pitävät).

Luis Hernández pelasi muuten eilen paidassaan numero 2. Ihan kiintoisa yksityiskohta, kun mietitään tuota paitaa aiemmin kantaneen RDL:n kohtaloa seurassa. Eipä ollut belgialainen kokoonpanossa eilen, eikä ole silmään osunut puhetta mistään loukkaantumisestakaan. Matkalla poispäin? Kovin moni tuskin harmistuisi.

Peukkua uusien miesten onnistuneille harkkapeleille. Hyvä tästä vielä tulee.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 25.07.2016 klo 16:25:13

Srivaddhanaprabbhan suku päätti lähteä Los Angelesiin, missä Leicester pelailee tulevana lauantaina International Champions Cupissa PSG:ta vastaan. Ei varmasti omistajilla ole asiana vain joukkueen nykyvireen katsastaminen, vaan lukuisat huhutut siirrot, Mahrezin Arsenal-kytkökset etunenässä. Tässäkin gatessa voi käydä vielä aivan miten tahansa. Ranieri on kosiskellut algerialaista jäämään muistuttamalla penkille jäämisen mahdollisuuksista ja useat pelaajat - eilen muun muassa Demmy Gray - ovat hieman turhautuneesti joutuneet vastailemaan toimittajien uteluihin Mahrezin lähdöstä ja nämä hokeneet, ettei Riyad ole porukkaa jättämässä. Albrighton heitti jossain BBC:n haastattelussa vastaukseksi, että se antaa joukkueelle uutta buustia kuulla Mahrezin jäävän... :) Ylos

Mahrezin kerätessä suurimmat otsikot, on jäänyt hieman pienemmälle huomiolle, että Mahrezin mahdollinen korvaaja on DoF Jon Rudkinin toimesta jo katsastettu. Puolan EM-ryhmän superjunnun, 19-vuotiaan Bartosz Kapustkan perässä ollaan oltu koko kesä (ennen kisojakin?) ja nyt polskista on Leicesterin paikallismedian mukaan tehty toinen kirjallinen tarjous nuorukaisen omistavalle Cracovialle. Nyt oltaisiin valmiina sijoittamaan 6,25 miljoonaa euroa, kun ensimmäiseen viiden miljoonan tarjoukseen ei saatu hyväksyvää vastausta. Monipuoliseksi keskikenttäpelaajaksi, joka debytoi 18-vuotiaana A-maajoukkueessa, tuntuu hämmästyttävän matalilta nuo summat missä liikutaan.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 29.07.2016 klo 21:53:07

Chilwell kirjoitti jatkodiilin kesään 2021 saakka, eli kaikki puheet Liverpooliin karkaamisesta voidaan haudata Ylos Harvoin junnujen uudet sopimukset ihan näin vahvaa kiimaa herättää, mutta Chilwellin tapauksessa tämä on melkein kirjaimellisesti like a new signing, sillä niin tuore nimi Ben on näissä Leicesterin edustuksen ympyröissä. Tuskin pelaa enää ainummaistakaan peliä nuorisoliigaa, vaan pistää ainakin näin aluksi Fuchsin varpailleen pelipaikan suhteen. Toivottavasti ansaitsee peliminuutteja Valioliigassa, ettei tarvitse enää Championshipista hakea pelituntumaa. Viime kaudella Valju oli liian kova haaste ja Fuchs turhan vahva kilpakumppani, mutta viimeisen puolen vuoden aikana Chilwellin puhutaan ottaneen ihan merkittäviä kehitysaskeleita.

Edit: Myös Andy Kingille jatkoa vuoteen 2020, kuten jo pari viikkoa tiedetty Ylos
« Viimeksi muokattu: 29.07.2016 klo 23:33:23 kirjoittanut Dimes »
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 31.07.2016 klo 14:26:06

Leicester - PSG 0-4

Aamuyöstä Suomen aikaa Los Angelesissa tuli sellainen reality check Ketuille, vaikka lukemat nyt mairittelevatkin pariisilaisia aika vahvasti eikä kumpikaan ihannekentällisillä pelannut. Kantéta tulee ikävä jo tässä vaiheessa, kun Amartey ei täytä ranskalaisen jättämää tyhjiötä kuin vähän alusta. Tuo keskikentän pohja ei silti ole edes suurin ongelmakohta, vaan oikeaa pakkia kaivataan yhä. PSG:tä vastaan RB:nä kokeiltiin Hernándezia - koosteen ja raporttien perusteella ei ihan niin mallikkain tuloksin. Espanjalaisesta on varmasti topparina enemmän iloa.
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 03.08.2016 klo 19:47:19

Virallisella saitilla vahvistetaan, että Bartosz Kapustkan siirto on selvä työlupa-asioita lukuunottamatta. Viiden vuoden sopimukseen 19-vuotias puolalainen keskikentän monitoimimies sitten nimmarinsa raapusti tähän maailman aikaan hämmästyttävänkin kohtuullisella siirtokorvauksella, eli ainakin paperilla kovan päänahan saalistus Ketuilta. On jo muun joukkueen mukana Tukholmassa, missä tänä iltana höntsäillään Barcelonaa vastaan.

Nuoria lupauksia on kohta kenttä täynnä tai vähintäänkin heistä saisi pian koottua avauksellisen verran nimiä yhteen. Kiintoisa nähdä ensinnäkin mihin rooliin Kapustkaa istutetaan ja toisekseen jos joutuu kamppailemaan Grayn kanssa samoista minuuteista, kumpi on tuossa kisassa niskan päällä. Puolalainen on ilmeisesti kotimaassaan pelannut enemmän laidalla ja oikea laita Mahrezin back-uppina tuntuisi aluksi hyvänä hommana tälle superjunnulle, vasemmalle kun on jo heittää Albrighton ja Gray.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2016 klo 19:54:56 kirjoittanut Dimes »
marionette

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LCFC, NJS


Vastaus #23 : 03.08.2016 klo 23:12:54

Tuore kommentti juuri päättyneestä ottelusta:
Kuten Dimes on todennut suurin ongelma on oikean laitapuolustajan paikka. Tänään Simpson ei pitänyt miestään ensi jaksolla ja toisella nelivitosella Amateyta vietiin. Hernandez on parhaimmilaam toppari. Eli seuran valmennusjohdon tulisi hankkia elokuun aikana laatupelaaja oikeaksi pakiksi. Toppari Huthin hitaus ja kömpelyys aiheutti myös maalin. Veikkaisin, että liiga-avauksessa pelaavat toppareina Morgan-Hernandez. Puolustuslinjan paras pelaaja oli muuten Chilwell.
Ottelun ilonaihe oli tietenkin Musan otteet. Sopii mainiosti Leicesterin tyyliin. Röyhkeästi teki kaksi maalia eikä hat-trick ollut kaukana. Myös Gray oli pelipäällä (maali lähellä ottelun alussa). Drinkwater oli luotettava molempiin suuntiin. Vaihdossa tullut tuore hankinta Kaputska vaikutti lupaavalta. Mendy oli pimennossa, mutta en ole luovuttanut toivon hänen suhteen: sopeutuminen uusiin ympyröihin kestää.
betluck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Djurgårdens IF, Marsalforn FC, SL Benfica


Vastaus #24 : 03.08.2016 klo 23:57:36

Virallisella saitilla vahvistetaan, että Bartosz Kapustkan siirto on selvä työlupa-asioita lukuunottamatta.

Brexit edennyt Leicesterissä jo niin pitkälle, että puolalainen tarvitsee erikseen työluvan ???

 
Sivuja: [1] 2 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa