Kausi 2015-2016Edellinen kausi oli päättynyt uskomattomaan kolmanteen sijaan ja koko joukkueella oli aihetta siirtyä rauhassa nauttimaan kesästä. Kesän siirtoikkuna oli hyvin hiljainen, sillä Laziolla ei ollut mitään tarvetta myydä joukkueensa suurimpia tähtiä, vaikka todella suuria tarjouksia tuli maailmanluokan joukkueiltakin. Myös vanhat konkarit saatiin pidettyä, kun Klose päätti vielä jatkaa yhden kauden verran ja Maurikin otettiin mukaan loppukesästä, kun selkisi, että hänen nimensä saatiin putsattua vedonlyöntiskandaalista. Kesän siirtoikkunan tulokseksi sisään siis tuli pari nuorta ja todella potentiaalista pelaajaa Kishnan ja Milinkovic-Savicin muodossa ja vuoden lainalla Matri sekä ulospäin lähti vanhempia ja suuripalkkaisia pelaajia, kun heidän sopimuksiaan lopetettiin yhteistuumissa. Kaikkiaan siis Lazion joukkue oli nuorentunut ja pienentynyt huomattavasti sekä samalla palkat olivat pienentyneet mukavasti. Lazio selvästi luotti siihen, että avauskokoonpano olisi riittävän vahva pääsemään UCL:ään, jonka jälkeen oltaisiin vielä ostettu yksi tai kaksi hankintaa leveyttä varten.
Kesän harjoitusottelut eivät kuitenkaan kulkeneet kunnolla. Tappioita toisensa perään ja huonoja otteita vastuksesta riippumatta. Mutta muistaakseni Capello sen sanoi, että jos voitat kaikki harjoitusottelut, niin teet jotain väärin. Tällähän tietenkin viitataan siihen, että harjoitusottelut ovat erilaisten asioiden testaamista ja pelituntuman saamista varten. Nämä kun olisi hyvä olla hyppysissä ennen kauden alkua. Joukkueessa siis tuskin hirveästi stressattiin harjoituspelien tuloksia.
Kausi alkoi elokuun alussa Super Coppa Italian pelillä Juventusta vastaan. Lazio lähti tietenkin suurena altavastaajana hallitsevaa tuplamestaria ja joukkuetta, joka oli vasta muutamaa kuukautta aikaisemmin pelannut UCL:n finaalissakin. Tuloksena 2-0 tappio, mutta ainakin rökäletappio saatiin vältettyä. Kauden toisena pelinä olikin käytännössä kauden tärkein kamppailu UCL-paikasta saksalaista Bayer 04 Leverkusenia vastaan. Ensimmäinen peli pelattiin suhteellisen täydellä Stadio Olimpicolla ja ottelu oli tiukka, jossa Leverkusen hienoisesti hallitsi, mutta molemmilla oli paikkansa. Lopulta kentälle vaihdettu Keita Balde pääsi näyttämään taitojaan väsyneitä Leverkusen pakkeja vastaan ja teki maalin hienolla yksilösuorituksella. Lopputulos oikein mainio 1-0 johto ensimmäisessä kohtaamisessa.

Myös Serie A alkoi positiivisesti, kun ensimmäinen ottelu Bolognaa vastaan voitettiin helpohkosti. Tämän jälkeen olikin toinen ottelu Leverkusenia vastaan Saksassa. Alussa Lazio oli selvästi ottavana osapuolena, mutta Leverkusen ei saanut palloa maaliin painostuksesta huolimatta. Keita Balde oli jälleen avainasemassa, kun hänet kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomarilla ei ollut munaa viheltää selvää pilkkua ja todennäköisesti 2-0 johtoa kokonaistilanteessa Lazion hyväksi. Pian tämän jälkeen de Vrij otti riskin omalla rangaistusalueella, eikä putsannut palloa pois, minkä jälkitilanteesta Leverkusen rokotti. Kokonaistilanne oli vielä 1-1, mutta Lazio lähti hieman avaamaan puolustustaan, mutta Leverkusen rokotti pian uudestaan. Tästä Lazio ei ikinä noussut ja Leverkusen meni ansaitusti UCL:n lohkovaiheeseen ja Lazio putosi UEL:ään.
Asiaa ei auttanut sekään, että kesällä Stadio Olimpicolle oli asennettu turvakaiteet keskelle Curvia, minkä myötä Lazion Curva Nord oli päättänyt boikotoida koko kauden kotiotteluita. Vierasotteluihin Curva Nordin jäsenet kuitenkin lupautuivat menemään ja Laziolla olikin varmaan Serie A:n aktiivisin vieraskannattajajoukko, kun satapäinen joukko kiersi Italiaa joukkueen mukana.
Sitten tulikin 4-0 shokkitappio Chievo Veronaa vastaan ja pian alkoikin maajoukkuetauko. Pienestä loukkaantumisestä kärsinyt Stefan de Vrij oli mukana Hollannin maajoukkueessa ja loukkaantui siellä pahemmin. Italiaan palattuaan todettiin, että hänet olisi fiksuinta leikata, jotta vamma saadaan kunnolla hoidettua. Tämä tarkoitti sitä, että de Vrij olisi sivussa käytännössä koko kauden. Myös Stefan itse oli valmis leikkaukseen, kun Hollantikin oli pudonnut EM-kisoista ja Laziolla oli "vain" Serie A ja UEL pelattavanaan.
Tämän jälkeen tulokset olivat hyvin vaihtelevia ja loukkaantumisia oli useilla avainpelaajilla. Käytännössä jokainen pelaaja pudotti selvästi tasoaan edelliseen kauteen verrattuna, selvimmin eron huomasi Candrevalla, Parololla ja Andersonilla. Tulokset olivat kuitenkin kohtalaisia vaikkakaan eivät loistavia, joten palli Piolin alla ei heilunut liikaa parista rökeletappiosta huolimatta. Mutta missään vaiheessa Pioli ei saanut joukkueeseen aikaan paloa, eikä muutosta pelitapaan ja Lazio luisui pikkuhiljaa sarjan keskitienoille.
UEL:ssa Lazio sentään meni jatkoon lohkostaan ja sai kriisissä olleen turkkilaisen Galatasarayn vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Lazio ei pelannut erikoisen hyvin, mutta Galatasaray oli todella huono ja Lazio pääsi jatkoon yhteismaalein 4-2. Sitten Lazio saikin ennakkoon helpohkon joukkueen, kun UEL:ssa vastaan arvottiin Sparta Praha. Ensimmäinen peli meni vielä suhteellisen hyvin, kun Lazio pelasi vieraissa tasan 1-1. Toisessa pelissä Stadio Olimpicolla Sparta antoi kylmää kyytiä ja voitti lopulta 3-0. Tulos on eittämättä yksi nöyryyttävimpiä tappiota Laziolle eurojalkapallon puolella. Aikaisemmin Lazio oli jo pudonnut pois myös Coppa Italiasta, kun Juventus oli voittanut Lazion 1-0.
Huhuja pyöri Piolin potkuista, mutta Lotito edelleen luotti mieheen. Ehkä Piolin kanssa sitten mentäisiin kauden loppuun saakka, vaikka sivullekirjoittanut henkilökohtaisesti toivoi Piolin potkuja jo syyskaudella, pelin ollessa halutonta ja tehotonta. Lazio pyöri edelleen jossain kahdeksannen ja kymmennen sijan tuntumassa.
Lopulta koitti kauden toinen derby ja Lazio otti todella rumasti tukkaan. Tämä riitti sitten viimein Lotitolle ja Pioli sai potkut ja tilalle tuli Simone Inzaghi Lazion primaveran peräsimestä. Inzaghi saikin heti joukkueeseen ryhtiä ja joukkue näytti paremmalta kuin kertaakaan aiemmin koko kaudella. Herää kysymys, että miksei Piolia potkittu pois aikaisemmin, kun kaudessa oli vielä jotain pelattavaa. Nyt Lazio oli jo kohtuu varmuudella ulkona europeleistä, eikä Inzaghilla ollut käytännössä mitään tavoiteltavaa kauden suhteen.

Vaikka Lazio pelasikin positiivisesti, niin moitteeton ei ollut Simonenkaan loppukausi. Etenkin kauden viimeinen peli Fiorentinaa vastaan näytti, ettei Simone ollut vielä valmis miesten peleihin ja Lazio hävisi kotonaan 4-2. Tähän peliin päättyi kahden legendan Lazio-ura, kun Klose ja Mauri eivät enää pukisi Lazio-paitaa ylleen. Klose teki vielä toisen Lazion maaleistakin pilkulta ja nousi jaetulle ykkössijalle Lazion kaikkien aikojen parhaana ulkomaisena maalintekijänä.
Pelaaja-arviotI PORTIERIFederico Marchetti: (6½) Marchetti pelasi jälleen vain kohtalaisen kauden. Välillä pelasti reflekseillään lähes varmoja maalipaikkoja, välillä sijoittuminen oli ala-arvoista ja verkko takana heilui. Pari loukkaantumistakin mahtui matkalle. Yllätys oli suuri, että Marchetti palkittiin kauden jälkeen maajoukkuekutsulla jalkapallon EM-kisoihin. Jatko Laziossa melko varmaa.
Etrit Berisha: (6+) Lazion kakkosmaalivahti, jolla myös vastuu Cup-peleissä. Kehittyminen ei jatkunut toivottuna ja välillä otteet olivat todella epävarmoja. On kuitenkin kohtuullisen hyvä torjuja, joten mielellään olisin nähnyt häntä enemmänkin. Pioli ja Inzaghi kuitenkin luottavat ymmärrettävästi enemmän kokeneempaan Marchettiin. Ei halua enää olla kakkosena, joten ura saattaa jatkua muualla.
I DIFENSORIDusan Basta: (6) Bastan kausi oli todella heikko verrattuna edelliseen kauteen. Jalka ei noussut enää ihan samaan tahtiin ja lähes puolet kaudesta meni loukkaantumisten parissa. Yksi kauden suurimpia epäonnistujia. Ura jatkuu Laziossa.
Abdoulay Konko: (7) Bastan loukkaantumisen jälkeen Konko sai kuin vahingossa paikan avaukseen ja käytti sen hyvin. Matkaan mahtui myös yksi pidempi loukkaantuminenkin, joka ei yllätä ketään. Taisteleva luonne erottui hyvin edukseen muuten niin harmaasta joukkueesta. Sopimus loppui ja uran jatko kysymysmerkki.
Patric: (6) Nuori pelaaja saapui ilmaisella siirrolla Barcelonasta ja pääsi pelaamaan muutaman pelinkin. Pallo pysyy jalassa, mutta sijoittuminen puolustuspäässä on huonoa, mutta yritystä ainakin on. Ehkä tulevaisuudessa enemmänkin annettavaa, mutta ensimmäinen kausi jäi aika ontoksi. Ura jatkuu Laziossa ja varmasti saa peliaikaakin Bastan loukkaantumisten vuoksi.
Stefan de Vrij: (6½) Stefanin kausi jäi ikävä kyllä kovin lyhyeksi, kun joutui jalan leikkaukseen heti alkukaudesta. Ehti pelata muutaman pelin kauden alussa ja mielessä on ainakin melko ratkaiseva virhe UCL-karsintapelissä Leverkusenia vastaan. Ura jatkuu Laziossa.
Maurício: (6) Edellisellä kaudella Maurício muodosti hyvän parin de Vrijin kanssa. Tällä kaudella tuota varmuutta tuovaa toppariparia ei missään vaiheessa ollut ja Maurício tekikin virheitä toisensa jälkeen. Sympaattinen brassi, joka antaa kyllä kaikkensa, mutta pää ei ole useinkaan mukana ja siten tekeekin ihan liian hölmöjä haastoja ja taklauksia ympäri kenttää. Ura todennäköisesti jatkuu muualla, kun Lazio on kesän aikana hankkinut parikin uutta topparia.
Santiago Gentiletti: (6½) Edellisen kauden shokkiloukkaantumisen myötä argentiinalaisen vauhti oli kuin varjo entisestään. Santiagon hommaa ei helpottanut sekään, että Pioli halusi puolustuslinjan pelaavan korkealla linjalla, jolloin Santiagon ongelmat näkyivät selvästi. Vauhti ei vain riitä vaikka sijoittuminen olikin parempaa keskitasoa Laziotoppareista. Myytiin Genoaan suhteellisen edullisesti.
Wesley Hoedt: (6+) Nuori hollantilaispelaaja joutui heti ensimmäisellä Serie A-kaudella kovaan paikkaan, kun avauksen pelaajat olivat loukkaantuneena ja Wesley joutui aloittamaan tämän tästä. Hoedt yritti parhaansa, mutta kokemuksen puute näkyi kerta toisensa jälkeen. Pääpalloissa voittaa kenet tahansa, mutta hitaus ja epävarmuus suuria heikkouksia. Potentiaalia mielestäni kuitenkin löytyy ja ikänsä puolesta aikaa on, eikä loukkaantumisetkaan häntä ole vaivanneet. Ura jatkuu Laziossa, mutta kilpailu on kovaa avauksen paikasta.
Milan Biševac: (6) Tuli hätähankintana talven siirtoikkunassa paikkaamaan enimpiä loukkaantumisia. Todella hidas ja loukkaantumisiakin oli matkalla. Ei oikein loistanut missään vaiheessa. Ura jatkuu jossain muualla, kun sopimus todennäköisesti puretaan yhteisymmäryksellä.
Stefan Radu: (6+) Sai uuden pitkän sopimuksen, mutta kentällä ei oikein sujunut. Pioli halusi hyökkäävämmän laitapakin ja Lulic ottikin Radun paikan hyvin pian. Myös loukkaantumisia oli ja kausi oli todella vaisu. Kapteenistoonkin kuuluvan Radun asenne on loistava ja mies rakastaa seuraa, mutta kentällä esitykset jäävät hieman torsoiksi ja loukkaantumiset ovat liian tuttuja. Ura jatkuu silti Laziossa, joskin avauksen paikasta voi tulla kova kamppailu.
Senad Lulic: (7+) Jokapaikanhöylänä tunnettu Lulic juoksee, taistelee ja raastaa 90 minuuttia ottelusta toiseen. Tämä kausi meni hyvin pitkälti vasemapana pakkina ja hoiti tonttinsa hyvin sekä tuki hyökkäyksiä. Pallotaituruutta herralla ei hirveästi ole, mutta luotettavuus ja monikäyttöisyys vie miehen kentälle valmentajasta riippumatta. Ura jatkuu Laziossa, mutta ei ehkä avauksen kamaa.
Edson Braafheid: (6+) Braafheid jäi Radun ja Lulicin taakse ja täten peliaikaa ei tullut käytännössä ollenkaan. Muutamassa pelissä pelasi, eikä erottunut hyvässä, mutta ei pahassakaan. Sopimus päättyi.
I CENTROCAMPISTIMarco Parolo: (6½) Edellisen kauden paras Lazio-pelaaja pudotti tasoaan huomattavasti. Oli kentällä suhteellisen näkymätön, eikä tehnyt montaakaan maalia. Silti Pioli laittoi Marcon avaukseen käytännössä jokaiseen peliin, vaikkei otteet tätä valintaa tukeneetkaan. Juoksuvoimaa löytyi edelleen, mutta se ei auttanut joukkuetta käytännössä mitenkään. Ura jatkuu Laziossa.
Lucas Biglia: (8-) Lazion kauden paras pelaaja ja sai itselleen kapteenin nauhankin. Biglia oli ainoa, joka pelasi samalla tasolla edelliseen kauteen verrattuna. Myös vastuu vapaapotkuissa toi pari lisämaalia ja -syöttöä tehotilastoihin. Kauteen mahtui pari loukkaantumista, mutta muuten herra oli todella tärkeä palanen Lazion muuten niin harmaata joukkiota. Ura jatkunee Laziossa, mutta sopimus Laziossa on loppupuolella ja ainakaan vielä uutta sopimusta ei ole saatu aikaan, vaikka Lazio on kovasti tehnyt töitä sen eteen.
Sergej Milinkovic-Savic: (7) Lazion kesän kallein hankinta väläytteli ajoittain, mutta kokemattomuus paistaa vielä hieman läpi. Juoksi käytännössä joka pelissä suurimmat kilometrit ja taisteli jokaisesta pallosta. Tekniikkaa on ja tulevaisuus näyttää todella hyvältä, kunhan vain saa hieman terävyyttä viimeisiin ratkaisuihin. Jatkaa Laziossa.
Ogenyi Onazi: (7) Lazion oma kasvatti nosti selvästi tasoaan tälle kaudelle ja oli lähes jokaisessa pelaamassaan pelissä Lazion parhaimpia ja näkyvimpiä pelaajia. Olisi ehdottomasti ansainnut lisää peliaikaa Parolon kustannuksella, mutta jostain syystä luottoa ei vain tullut. Hyökkäyssuuntaan ei hirveästi annettavaa, mutta puolustussuuntaan taisteli suurella sydämellä. Onazi ei kuitenkaan halunnut jatkaa enää Laziossa, joten hänet myytiin Turkkiin.
Danilo Cataldi: (6½) Positiivisen ensimmäisen kauden jälkeen kehitys ei ollutkaan toivottua. Ei pystynyt korvaamaan Bigliaa, mutta pelasi paremmin hieman ylempänä. Omana kasvattina ja Lazialena sydän sykkii taivaansinisille ja täten Cataldi jatkaa Laziossa. Ja toivottavasti jatkaa koko uransa, koska potentiaalia on ja näen hänet Marchision manttelinperijänä muutaman vuoden kuluttua. Tai näin ainakin haluan itse romantisoida.
Stefano Mauri: (6+) Maurilta odotettiin paljon, mutta saatiin vähän. Loukkaantumiset olivat suuri ongelma Maurin kaudessa ja kentälle päästessään esitykset heikkoja. Näin päättyi siis kapteenin hieno ura Laziossa. Grazie mille.
Ravel Morrison: (6+) Ongelmalapsena tunnettu Ravel tuli suuren hypen tuomana Lazioon. Onhan hän paras nuori pelaaja, jonka Ferguson on koskaan nähnyt pelaavan, siis jopa parempi kuin Pogba, joka juuri myytiin maailmanennätyssummalla takaisin Manchester Unitediin. Laziossa homma ei kuitenkaan sujunut. Pioli ei antanut peliaikaa ja kyseenalaisti Morrisonin panostuksen harjoitteluun. Vuoden Italiassa ollut Ravel ei vieläkään puhu sujuvaa Italiaa, joten siinä ehkä se suurin syy. Tosin ei ne otteet kentälläkään oikeuttaneet enempään peliaikaan. Jatkaa Laziossa, mutta peliaika on varmaankin edelleen tiukalla.
I ATTACANTIAntonio Candreva: (7+) Kausi alkoi vaisusti, eikä oikein mikään onnistunut. Kyllähän Antonio juosta jaksaa, mutta keskitykset eivät osuneet sinne päinkään. Loppukautta kohden alkoi pistetilikin karttumaan ja Candreva rikkoi jo kolmatta kautta putkeen kymmenen maalin rajan Laziossa. Todella näkyvä pelaaja, joka hoitaa oman tonttinsa kunnialla, mutta ei ole kuitenkaan maailmanluokan pelaaja. Juuri nyt oli oikea myydä, sillä kolmenkympin ikärajaa lähestyvä Antonio on uransa huipulla. Myytiin siis hyvällä hinnalla Interiin.
Felipe Anderson: (7-) Jos alkoi kausi huonosti Candrevalla, niin alkoi se myös huonosti Andersonilla. Hän ei oikein missään vaiheessa päässyt näkyvään rooliin ja monet kyseenalaistivat hänen motivaationsakin. Huhujen mukaan Manchester United oli tarjonnut yli 50 miljoonaa euroa Felipestä, mutta Lazio siis kieltäytyi myymästä pelaajaa. Ehkä tämä vaivasi miehen otteita pitkin kautta. Lopulta joutui penkillekin huonojen otteiden myötä. Vaihdosta tultuaan teki muutamia tärkeitä maaleja, mutta nopeus ja päättäväisyys oli kadonnut jonnekin kesän aikana. Tänä kesänä ollut riidoissa johdon kanssa ja ura Laziossa saattaa päättyä, kunhan vain palaa olympialaisista.
Ricardo Kishna: (7-) Ricardo oli toinen suurempia hankitoja viime kesänä ja kuuluu Mino Raiolan talliin. Tämän myötä hänen palkkansa on suhteellisen suuri ja taakse jää useampi avauksen pelaaja. Taitoa hollantilaisella on ja pidän hänen päättäväisyydestään, ehdottomasti olisi ansainnut enemmän peliaikaa viime kaudella, ellei polviongelmat olisi vieneet suurta osaa kaudesta. Jatkaa Laziossa ja on hyvin lähellä avauksen paikkaa.
Keita Baldé: (7+) Positiivinen yllättäjä viime kaudella. Alkukaudesta pelasi keskushyökkääjänä ja teki pari tärkeää maaliakin. Sitten siirtyi enemmän laidalle, mutta ei saanut peliaikaa Pioli alaisuudessa. Inzaghin tulon myötä oli selvä avauksen pelaaja. Todella taitava ja nopea pelaaja, jonka viimeinen ratkaisu kaipaa hiomista. Toivottavasti jatkaa Laziossa, koska olisi ehdoton avauksen pelaaja Inzaghin joukkueessa nyt kun Candreva on myyty pois.
Miroslav Klose: (7) Iän myötä nopeus kadonnut entisestäänkin, eikä enää ihan yhtä terävä boksissa. Kokemus oli kuitenkin valttia ja Klose sai suhteellisen paljon peliaikaa etenkin loppukaudesta. Alkukausi oli suuri pettymys, eikä meinannut saada maaleja aikaan, joskin syöttöpisteissä olikin Lazion paras pelaaja viime kaudella. Ura päättyi Laziossa. Legenda.
Filip Djordjevic: (6½) Yksiulotteinen pelaaja, joka kyllä osaa laittaa palloa verkkoon, jos vain saa palloa boksin sisällä. Mutta koska Lazion laiturit pelasivat surkean kauden, niin Filip jäi todella näkymättömäksi ollessaan yksin keskellä. Työteliäs prässääjä, mutta se ei riitä, kun pitäisi tehdä maalejakin. Jatkaa Laziossa.
Alessandro Matri: (7-) Lotiton itsensä tekemä hankinta ihan siirtoikkunan viime hetkillä. Aloitti vahvasti tekemällä pari maalia yhdessä pelissä ja tuomalla näin voiton Laziolle, mutta muuten jäi aika vaisuksi laina Laziossa. Sama ongelma kuin muillakin hyökkääjillä, ei saanut tarpeeksi tukea ja syöttöjä ja täten maalisaldo jäi köyhäksi. Laina loppui ja palasi Milaniin.
Kesä 2016 ja tulevaan kauteen valmistautuminenSuurimpana kysymysmerkkinä oli tietenkin valmentajatilanne. Inzaghi tuli vain väliaikaisesti hoitamaan valmentajan pestiä Piolin potkujen jälkeen. Lazio oli useamman nimekkään valmentajan perässä: ensin yritettiin hankkia Chilen maajoukkueessa hyviä tuloksia tehnyttä Jorge Sampaolia, mutta palkassa ei päästy yhteisymmärrykseen. Tämän jälkeen puhuttiin Prandellista, mutta valinta kohdistui lopulta Marcelo Bielsaan. Tilanne Bielsan kanssa muuttui kuitenkin farssiksi ja lopulta Inzaghi saikin jatkaa kaikkien odotuksien vastaisesti.
Valmentajatilanteen lisäksi Lazion johtoportaassa on tapahtunut suurimpia muutoksia vuosikausiin, kun Tare sai alaisekseen entisen Lazion ja Italian maalivahti Peruzzin. Myös tiedotuspuolelle tuli uutta vahvistusta, kun vastuun Lazion tiedottamisesta ottaa Diaconale. Tämä tarkoittaa sitä, että Lotiton ja Taren vastuuta on jaettu useammalle henkilölle, eikä Lazio ole ainakaan enää niin selvästi kahden miehen show. En tiedä vaikuttiko etenkin Peruzzin palkkaaminen siihen, että Curva Nord on ilmeisestikin palaamassa takaisin stadionille, eikä enää ihan tyhjiä lehtereitä pitäisi näkyä. Myös lääkäriosastolla on muutoksia siinä toivossa, että jokavuotiset loukkaantumiset jäisivät hieman vähemmälle.
Lazion kesän siirtoikkuna alkoi hiljaisesti, kun rahaa hankintoihin ei hirveästi ollut ja odoteltiin lähinnä pelaajien myyntejä. Tärkeintä oli tietenkin löytää korvaaja Kloselle ja se saatiinkin Immobilen muodossa. Myös vasemman pakin paikalle hankittiin Lukaku, kun Braafheidin sopimus päättyi ja Lulicin pelipaikasta ei ole varmuutta. Muuten on hankittu pelaajia niiden tilalle, joita on myyty. Tilanne näyttää siis tältä tällä hetkellä:
Ulos:
Klose --> sopimus päättyi
Mauri --> sopimus päättyi
Braafheid --> sopimus päättyi
Konko --> sopimus päättyi
Onazi --> myytiin Trabzonsporiin noin 5 miljoonalla eurolla
Candreva --> myytiin Interiin noin 22 miljoonalla eurolla
Gentiletti --> myytiin Genoaan alle 1 miljoonalla eurolla
Bisevac --> sopimuksen purku todennäköisesti
Guerrieri --> lainattiin Serie B:n Trapaniin
Sisään:
Ivan Vargic - Kroatialainen maalivahti ilmaissiirrolla.
Jordan Lukaku - Belgialainen vasen pakki Oostendesta noin 5 miljoonalla eurolla
Ciro Immobile - Italialainen hyökkäjä Sevillasta noin 10 miljoonalla eurolla
Wallace - Brasilialainen toppari Bragasta noin 10 miljoonalla eurolla
Moritz Leitner - Saksalainen keskikenttäpelaaja Dortmundista noin 3 miljoonalla eurolla
Bastos - Angolalainen toppari Rostovista noin 6 miljoonalla eurolla
Taren toiveissa on vielä yhden laiturin hankinta ja huhuissa on pyörinyt monenlaisia nimiä aina ranskalaisista Thauvinista ja Ntepista italialaiseen Cerciin ja belgialaiseen Praetiin. Thauvin ei ainakaan tule, mutta katsellaan mitä siirtoikkunan viimeiset pari viikkoa tarjoavat. Tämä on kuitenkin ollut tähän mennessä yksi Lazion vilkkaimpia kesiä Lotiton aikana.

Toivottavasti avaukseni kelpaa, koska kukaan ei voi korvata Signoria tällä palstalla ja mielelläni olisin herran avauksen jälleen lukenut. Nyt jouduin rikkomaan lähes kymmenen vuoden perinteen. Tästä on kuitenkin hyvä aloittaa, forza Lazio!