Olisko Unto Mononen, vuonna 1949, kun sävelsi ja sanoitti Satumaa -tangon, käynyt ennen sitä katsomassa suomalaista jalkapalloa. Liikevaihto on isompi kuin naisilla, mutta toiminta ei tuota niin paljon kuin siihen menee, joten tuota taustaa vasten suomalainen naisjalkapallo on todennäköisesti kannattavamapaa. Tappiota tulee huomattavasti vähemmän kuin miesjalkapallossa. Jos otetaan kaikki Kuortaneen jalkapallolukion kasvatit ja heistä saadut rahat, ko. summalla ei hirveästi juhlita saati makseta toimintaan pistettyjä rahoja takaisin, joten koko toiminta on kuin suoraan Monosen tangosta. Unelmaa, haavetta jostain paremmasta, jota ei koskaan saavuteta.
Unto Monosen Satumaa ei kyllä kuvaa suomalaista jalkapalloa, vaan korkeintaan niitä hetkiä, kun pelaajat tuijottavat epäuskoisina vastustajan viidettä maalia taululla ja haaveilevat jostain kaukaisesta paikasta, jossa edes syötöt menevät omille.
Jos Mononen olisi käynyt katsomassa suomalaista jalkapalloa vuonna 1949, hän ei olisi tehnyt Satumaa-tangoa, vaan jotain paljon melankolisempaa – ehkä Syvä hiljaisuus tai Miksi, oi miksi?. Ja mitä kannattavuuteen tulee, jos voiton määritelmä on "tappiota tulee vähemmän kuin toisilla", niin siinä on jo itsessään vähän tragikoominen asetelma. Mutta hei, unelmointi on tärkeää! Juuri sillä mentaliteetilla Suomi pääsi kerran EM-kisoihinkin.