ssilver
Poissa
|
 |
Vastaus #4975 : 03.03.2016 klo 02:42:28 |
|
15 min tauon aikana Tää ei nyt ole suoraan vastaus vain yllä olevaan viestiin, mutta nappasin sieltä olennaisimman. Käytännössä tauon aikana ei ole mahdollisuutta valmistaa ruokaa, vaan se tehdään ennen ottelua tai ekan jakson aikana. Ja jos tehdään liikaa, niin loput menee roskikseen. Sen takia hintavampien uutuuksien tai yksittäisten kausituotteiden yms. varaan ei kauheasti lasketa. Sonskilla on myös todella yksipuolinen tapahtumatarjonta (pelkkää futista), joten niin kauan kuin Sodexo ja sen kautta lisensoidut HK ja Dennis (vai mitävittuja siellä on) - sekä ruokamyynnistä todnäk oman osuutensa ottava HSM Oy ovat tyytyväisiä myyntiin, niin ei ole syytä vaihtaa ruokakioskien nimiä ja teemoja ja miksipä vaihtaa tuotteitakaan. Tässäkin hommassa pitää valitettavasti katsoa esimerkkiä kendohallien puolelta, koska siellä käytännössä järjestetään samanlaisen yleisön tapahtumia, isommalle porukalle ja vähän paremmissa puitteissa. Kaikkien lätkäfanien vihaama Restel myy Jäähallissa, Hartsulla ja Espoossa vielä kalliimpaa kaljaa ja ruokaa kuin Sonskilla ja käytännössä joka vuosi näiden valikoima laajenee. Palaute ei siis ole missään nimessä turhaa ja kannattaa mölytä siitä asiasta ihan joka kanavassa. Kyllä tuolla on jotain viikkopalavereita, joissa varmasti käydään läpi myös näitä foorumikirjoituksia, kun niitä alkaa riittävästi olla. Näkyvämpi protestikaan ei haittais. Ei sillä, että mä mitään muuta kuin kaljaa ostaisin kuitenkaan, mutta pointti on, että niin kauan kuin päädyn jengille maistuu Carlsberg ja jauhomakkara nykyiseen tahtiin ja Sodexo & HSM ei näe myyntikäyrässä laskusuuntaa, niin turha odotella Stadin panimon IPAa ja sushisettejä valikoimiin. Ellei siellä sitten aloita joku uusi vitun kreisi ravintolapäällikkö.
|
|
|
|
hhudberg
|
 |
hhudberg
Vastaus #4976 : 03.03.2016 klo 02:59:29 |
|
Ongelma on nähdäkseni siinä, että perus-myyjäteinarijanarin kokkaustaito (itseään telomatta) riittää juuri ja juuri paninin lämmitykseen ja höyrymakkaran laittamiseen paperiin.
Tavallaan, mutta isompi ongelma on siinä, että höyrymakkarat ja jotkut lämmitettävät paninit ovat viranomaisten silmissä vielä ns. vähäriskisiä elintarvikkeita. Niitä voi myydä urheilutilaisuuksissa ilman hygieniapassia, alan koulutusta, kahden vuoden työkokemusta yms. Jos ruokatarjoilu menee kärkkäriä monimutkaisemmaksi, niin siinä tulee helekatinmoinen byrokratia vastaan alkaen ihan saniteetti- ja säilytystiloista. Plus se, minkä itsekin mainitsit, että kun puoliaika kestää 15 minuuttia, niin montako iskenderiä siinä ennättää tarjoilla verrattuna siihen, että lappaa paperitaskuun valmiiksi kärtsättyjä kärkkäreitä. Tai vaikka vähän laadukkaampaa makkaraa. Mutta jos en ihan väärin ole ymmärtänyt, niin mielestäni keitot ja pataruoat (eli soppatykkitarjoilu) menee vielä vähäriskisten elintarvikkeiden kategoriaan. Sieltäkin voisi löytyä ideaa nopeaan tarjoiluun.
|
|
|
|
PG
Poissa
Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa
|
 |
Vastaus #4977 : 03.03.2016 klo 10:33:10 |
|
Laadukkaampien, mutta saman tyylisten, ruokien tarjoilu toimii kuitenkin kuin liukuhihnalta muualla maailmassa. Ei tassa voi olla kyse muusta kuin jonkun diplomi-insinoorin kustannuslaskelmasta ja paskoista tekosyista, koska "asiakkaat tulevat muun kuin ruoan perassa".
|
|
|
|
Preku
|
 |
Preku
Vastaus #4978 : 03.03.2016 klo 10:50:47 |
|
Havainnekuvien ja videoiden perusteella SJK:n uusi stadion voittaa Soneran joka osa-alueella. Voi kun olisi silloin ollut edes hieman järkeä tuon rotiskon suunnittelussa.
Toki en tiedä minkälaista tarjoilua noihin SJK:n "kiskoihin" tulee, mutta puitteet ainakin kohillaan kun kivasti tuulelta ja sateelta suojassa. Kesäterassikin kuitenkin löytyy.
|
|
« Viimeksi muokattu: 03.03.2016 klo 11:24:44 kirjoittanut Preku »
|
|
|
|
|
Boris Pugo
Poissa
|
 |
Vastaus #4979 : 03.03.2016 klo 11:23:56 |
|
Kesäterassikin kuitenkin löytyy.
Helppo olisi järjestää myös Sonskulla. Sopisi esim sinne vanhan Apupallon kulmaan tasanteelle. Etelästä voisi repia muutamat penkit irti niin saisi lisätilaa.
|
|
|
|
Epeli
Poissa
Suosikkijoukkue: Runkkaan Lupille
|
 |
Vastaus #4980 : 03.03.2016 klo 11:31:33 |
|
Helppo olisi järjestää myös Sonskulla. Sopisi esim sinne vanhan Apupallon kulmaan tasanteelle. Etelästä voisi repia muutamat penkit irti niin saisi lisätilaa.
Ja tähän jatkovinkkinä: sen myyntipisteen voi rakentaa sellaiseksi, että siitä voi myydä kaljaa sekä etelä- että itäkatsomoon.
|
|
|
|
Hiiritin
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK
|
 |
Vastaus #4981 : 03.03.2016 klo 11:35:24 |
|
Ei sillä, että mä mitään muuta kuin kaljaa ostaisin kuitenkaan, mutta pointti on, että niin kauan kuin päädyn jengille maistuu Carlsberg ja jauhomakkara nykyiseen tahtiin ja Sodexo & HSM ei näe myyntikäyrässä laskusuuntaa, niin turha odotella Stadin panimon IPAa ja sushisettejä valikoimiin. Ellei siellä sitten aloita joku uusi vitun kreisi ravintolapäällikkö.
Tässä pitäisikin olla kyse siitä Ägän toitottamasta "vaatimustason nostamisesta halutulle tasolle." Kyllähän sinne voisi vaikka minkälaista räkäkiskaa pistää pystyyn, joka tuottaisi jotain saludoja. Mutta millaisen kehyksen nämä oheistuotteet luovat itse päätuotteelle? No ei kauhean mairittelevat. Ratkaisu olisi varmaan juurikin tuommoinen "pyttipannu tirisee ja siitä lapioidaan mätöt lautaselle"-tyylinen. Kyllä ne Sonskilla varmasti tietää etukäteen about kuinka paljon väkeä matseihin on tulossa, joten en usko, että ruoan määrän mitoittaminen on ratkaisemattomissa oleva ongelma. Onhan Hartwallillakin matsipäivinä auki Hesburger. Ja jos nyt ruoan tasoa ei jonkun insinööri-Masan katetuottolaskelmien mukaan voi nostaa, niin pistäisivät edes ne kioskit ulkoisesti siistiin ja asialliseen kondikseen.
|
|
|
|
Tölkkivaari
Poissa
Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä
|
 |
Vastaus #4982 : 03.03.2016 klo 11:45:20 |
|
Ja jos nyt ruoan tasoa ei jonkun insinööri-Masan katetuottolaskelmien mukaan voi nostaa, niin pistäisivät edes ne kioskit ulkoisesti siistiin ja asialliseen kondikseen.
Ja jos edes täyteen myydyissä matseissa avattaisiin myös kaikki kioskit.
|
|
|
|
Sigi
Poissa
|
 |
Vastaus #4983 : 03.03.2016 klo 12:00:17 |
|
Havainnekuvien ja videoiden perusteella SJK:n uusi stadion voittaa Soneran joka osa-alueella. Voi kun olisi silloin ollut edes hieman järkeä tuon rotiskon suunnittelussa.
Toki en tiedä minkälaista tarjoilua noihin SJK:n "kiskoihin" tulee, mutta puitteet ainakin kohillaan kun kivasti tuulelta ja sateelta suojassa. Kesäterassikin kuitenkin löytyy.
Kannattaa muistaa, että Sonera on suunniteltu lähes 20 vuotta sitten. Seinäjoen stadionprojektin esikuvat ovat selvästikin Ruotsista, jossa saman tyyppisiä suljettuja, pohjoismaiseen ilmastoon sopivia stadioneja on rakennettu 2000-luvun alun jälkeen vaikka millä mitalla. Sonskin kaltaiselle pienehkölle, mutta modernille jalkapallostadionille ei oikein ollut 90-luvulla vielä mitään valmista konseptia pohjoismaissa. Arkkitehdit ja arkkitehtikilpailun tuomaristo varmaan yrittivät parhaansa, mutta eivät tienneet millä kriteereillä hyvä stadion syntyy. Allsvenskanin stadionit olivat tuolloin jostain 50-60-luvulta ja monet olivat lähinnä murenevia yleisurheilukenttiä. Sonera olisi varmaan ihan jees jossain välimeren maissa. Pienillä päivityksillä Sonerasta saisi ihan hyvän stadionin. Seinät (+katokset) itä- ja päätykatsomoiden taakse ja sinne tuulelta turvaan asianmukaiset palvelut. Kattoon vielä lämpölamput niin eiköhän katsojat ala viihtyä. Olutta ja safkaakin varmaan kuluisi enemmän. Jollain aikavälillä investointi varmaan olisi voitollinen, kun nykyisellään itäkatsomo ei varsinaisesti houkuttele viihtymään. Omissa mielikuvissa 75% matseista on niin kylmä, ettei olutta hirveästi tee mieli. Useamman vuosikymmenen tähtäimellä sitten toinen katsomokerros kiertämään koko kenttää ja suljettava katto ja uusi bisnesmalli monikäyttöareenana.
|
|
|
|
Nimimerkitön
Poissa
Suosikkijoukkue: Kontrollipallo. Kontrolloidut hankinnat.
|
 |
Vastaus #4984 : 03.03.2016 klo 12:05:29 |
|
Plekseihin tarvitsee luvat. Parhaimmillaan on päästy jo ELY-keskukseen asti, mutta ministeriö(?) torppasi hakemuksen.
Eikä päädyn kattamiselle ollut jo luvat kunnossa mutta (kaupungin) rahat puuttuvat? Vai muistanko ihan väärin?
|
|
|
|
Boris Pugo
Poissa
|
 |
Vastaus #4985 : 03.03.2016 klo 12:09:19 |
|
Eikä päädyn kattamiselle ollut jo luvat kunnossa mutta (kaupungin) rahat puuttuvat? Vai muistanko ihan väärin?
Ei ole vielä palannut mammalomalta se asian käsitellyt virkamies. Sitä ennen ei liiku mikään.
|
|
|
|
JDredd
Poissa
Suosikkijoukkue: TF 141
|
 |
Vastaus #4986 : 03.03.2016 klo 12:37:50 |
|
Eihän tuolla mitään "jauhomakkaraa" ole myyty miesmuistiin. Ei se Kabanossi nyt mitään käsintehtyä artesaanimakkaraa toki ole mutta kelvollista grillattavaa kuitenkin, ei ole yksi eikä kaksi liigapaikkakuntaa joissa on tarjottu sitä selvästi heikompaa camping-tasoa joka itseltäni yleensä jää jo syömättä. En varsinaisesti pahastuisi jos makkaran vaihtuisi johonkin paikalliseen meroseen mutta makkaran taso on noin sijalla 427 kun Finskin ongelmia aletaan listata (oluen taso löytyy samoilta paikkeilta, Carlsbergin suurin ongelma on tanskalaisuus).
|
|
|
|
Heppatiitti
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK, Cella, Sirdie, Majava ja Rautaranta.
|
 |
Vastaus #4987 : 03.03.2016 klo 12:42:14 |
|
Ja jos edes täyteen myydyissä matseissa avattaisiin myös kaikki kioskit.
Ja idässä jauhomakkarat eivät olisi loppu jo puoliajalla, jos on tullut vähän enemmän väkeä katsomoon.
|
|
|
|
ginikettu
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK (BJK)
|
 |
Vastaus #4988 : 03.03.2016 klo 12:46:55 |
|
Eihän tuolla mitään "jauhomakkaraa" ole myyty miesmuistiin. Ei se Kabanossi nyt mitään käsintehtyä artesaanimakkaraa toki ole mutta kelvollista grillattavaa kuitenkin, ei ole yksi eikä kaksi liigapaikkakuntaa joissa on tarjottu sitä selvästi heikompaa camping-tasoa joka itseltäni yleensä jää jo syömättä.
Ei se kabanossi ole huonointa, mutta onhan se silti aika vitsi makkaraksi. Tämä nyt on toki enemmän jokin ruokakulttuurisidonnainen juttu, että täällä ollaan nyt vain totuttu grillaamaan pötköjä, jonka "lihat" ovat mekaanisesti irroitettuja (koodisana teurasjätteille), pulverointikoneella käsiteltyjä ja esikypsennettyjä.
|
|
|
|
Rehellinen mustalainen
Poissa
Suosikkijoukkue: M.O.P.E.
|
 |
Vastaus #4989 : 03.03.2016 klo 12:50:08 |
|
Olkoon vaikka Sunnuntai-jauhopusseja mitä myyvät makkaroina, mutta se miten ne valmistetaan on kaiken a ja o. Sen pitsauunin kautta käytetyt käyrät on kyllä ihan vihonviimeisia. Haaleita, sitkeitä ja kaikkea muuta kuin pitäisi.
e. parhaat makkarat, mitä olen Soneralla syönyt on 04:sen matsissa, jossa jonkun pelaajan sukulainen niitä itäkatsomon alaosassa pastoi koko ottelun ajan. Vastassa oli toki LPS joten paine hyviin makkaroihin oli järisyttävän suuri.
|
|
« Viimeksi muokattu: 03.03.2016 klo 12:53:19 kirjoittanut Rehellinen mustalainen »
|
|
|
|
|
superDISA
Poissa
|
 |
Vastaus #4990 : 03.03.2016 klo 14:14:51 |
|
Laitoinkin jo tonne väärään ketjuun. Eli mun mielestä Klubin ei tarvitse itse miettiä sitä niin tarkkaan, mikä toimii ja mikä ei, vaan antaa mahdollisuuksia yrittäjille tarjota hyvää ruokaa. Voittajat markkinataloudessa sitten yleensä erottuu:
Juttelin tossa kaverille, joka on tuttu ajoista, kun olin Wisconsinissa vaihdossa. Hän on ollut markkinointitöissä mm. stadikalla, missä Green Bay Packers pelaa. Stadikkaa pidetään tarjoiluiltaan yhtenä parhaista maailmassa. Kun juteltiin tästä paskan ruuan dilemmasta suomalaisessa urheilussa - tai vielä tarkemmin oikeastaan Sonskilla - hän ehdotti, että suurin osa tiskeistä kilpailutettaisiin edelleen samaa rataa. Tämän lisäksi välissä voisi olla "pop-up"-tiskejä, joita ei kilpailutettaisi perinteiseen tapaan vaan annettaisiin esimerkiksi kuukaudeksi toimijalle, jonka katsotaan tuovan eniten lisäarvoa katsojille. Tällainen kilpailutilanne sparraa kokemuksen mukaan myös sitä suurta markkinatoimijaa, joka voi muuten myydä teurasjätettä kuluttajille.
Oon ihan varma, että Henri Allenin gourmet hodarit tai Välimäen hampparit menis Sonerallakin kaupaksi. Lisäksi noi on sellasia ruokia, että niitä pystyy laittaa suuren määrän puoliajaksi valmiiksi, ilman että laatu kärsii. Mutta niinkuin sanoin, kyllä sen nopeasti näkis mikä toimii ja mikä ei.
|
|
|
|
Sauron
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK, Tsingis Khan
|
 |
Vastaus #4991 : 03.03.2016 klo 14:32:52 |
|
Voisivat aloittaa yhteistyön rokkimäkin kanssa ja laittaa cheeseburgereita myyntiin 
|
|
|
|
Boris Pugo
Poissa
|
 |
Vastaus #4992 : 03.03.2016 klo 14:59:01 |
|
Voisivat aloittaa yhteistyön rokkimäkin kanssa ja laittaa cheeseburgereita myyntiin  Ja whoppereita.
|
|
|
|
okra
Poissa
|
 |
Vastaus #4993 : 03.03.2016 klo 15:03:46 |
|
Juttelin tossa kaverille, joka on tuttu ajoista, kun olin Wisconsinissa vaihdossa. Hän on ollut markkinointitöissä mm. stadikalla, missä Green Bay Packers pelaa. Stadikkaa pidetään tarjoiluiltaan yhtenä parhaista maailmassa. Kun juteltiin tästä paskan ruuan dilemmasta suomalaisessa urheilussa - tai vielä tarkemmin oikeastaan Sonskilla - hän ehdotti, että suurin osa tiskeistä kilpailutettaisiin edelleen samaa rataa. Tämän lisäksi välissä voisi olla "pop-up"-tiskejä, joita ei kilpailutettaisi perinteiseen tapaan vaan annettaisiin esimerkiksi kuukaudeksi toimijalle, jonka katsotaan tuovan eniten lisäarvoa katsojille. Tällainen kilpailutilanne sparraa kokemuksen mukaan myös sitä suurta markkinatoimijaa, joka voi muuten myydä teurasjätettä kuluttajille. Green Bay Packersin katsojakeskiarvo on 75-80 tonnin luokkaa, Klubilla neljän ja puolen... Mutta samaa olen itsekin miettinyt, eli että Sodexon sopparin joskus päättyessä tehtäisiinkin useampia soppareita pienempien toimijoiden kanssa. Mutta kuinkahan helppoa on niitä saada, kun se aktiivinen myyntiaika on se noin vartti per peli? Minäkin toivon, että tulevaisuudessa stadion ja ottelutapahtuma olisi niin viihtyisä, että se houkuttelisi syömään ja juomaan myös ennen ja jälkeen ottelun, mutta toistaiseksi mennään tällä, ja voi olla vaikea saada joku pioneeriksi kääntämään ihmisten tottumuksia ja ennakkoluuloja. Oon ihan varma, että Henri Allenin gourmet hodarit tai Välimäen hampparit menis Sonerallakin kaupaksi. Lisäksi noi on sellasia ruokia, että niitä pystyy laittaa suuren määrän puoliajaksi valmiiksi, ilman että laatu kärsii. Mutta niinkuin sanoin, kyllä sen nopeasti näkis mikä toimii ja mikä ei. Aattelin ehdottaa toimistolle, että järjestäisivät ruokarekat alkavalla kaudella stadionin ulkopuolelle ennen (!) jotain sopivasti valittua matsia. Näemmä helatorstaina ei pelata tällä kertaa MILFiä tai ketään muutakaan vastaan, mutta ehkä joku muu peli nimetään jalkapallokulttuuripäiväksi? Puoliaika sopii tähän huonommin, mutta voi sekin olla ratkaistavissa jotenkin, jos tahtoa on. Street Food Carnival -tilaisuudet vetivät esim. Teurastamon pihalle viime kesän molemmin puolin väkeä todella paljon. Luulisi molempia tahoja kiinnostavan ja hyödyntävän ainakin yhden tällaisen tapahtuman yhdistäminen Klubin ottelutapahtuman kanssa. Syömässähän voisivat käydä muutkin kiinnostuneet, jos/kun rekat ovat stadionin ulkopuolella. Alénhan oli viime helatorstaina eteläpäädyn edessä myymässä gourmethodareita ennen matsia. Hyvin näytti kauppa käyvän, ja olivat kyllä omaan ja superjunnunkin makuun. Nakkimukia en minäkään enää osta. Olivat kuulemma suunnitelleet idean Ägän kanssa vain paria päivää ennen, joten toivottavasti tällä kertaa näitä asioita mietittäisiin jo hyvissä ajoin. Jos luvat eivät estä (tai ne saisi kuntoon), voisi matseissa myydä vähintään koe-erän ylempänä jo mainitun Stadin Panimon (tai muun paikallisen pienpanimon) tekemää, mutta Klubin logolla brändättyä IPAa tai muuta muotiolutta. Minimierä 600 ploa tuskin jää käteen, hätätilassa sen voi jakaa vaikka yhteistyökumppaneille tms.
|
|
|
|
Bajella
Poissa
Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari
|
 |
Vastaus #4994 : 03.03.2016 klo 15:04:30 |
|
Pitakebab
Haljottu sämpylä, kebab lihaa, kolme kasvista/salaattia(mm. sipuli), kaksi kastiketta. 7e
Myyjällä kaikki yllämainitut valmiina lokeroissa edessä. Asiakkaat tuijottaa lasin takaa kuinka oma annos kootaan ja voi jättää halutessaan esim yhden kastikkeen pois. Valmis annos lasin yli nälkäsen käteen ja tilaa seuraavalle.
Toinen myyjä tekee vieressä ihan samaa toistoa. Kolmas rahastaa siinä vieressä ennen heitä. Neljäs pitää huolta että homma toimii muilla ja hoitaa yllätykset. Hommat tehdään samalla asenteella kuin kiireisellä keittiöllä yleensä. Eli reippaalla tahdilla ilman sekoilua.
Montako kebua tolla tavalla myy 15min? Entä 30min, jonka puoliaikamyynti kestää?
Siihen päälle myynti ennen peliä, puoliaikojen aikana ja jämät pelin jälkeen.
Toimija on joku paikallinen yrittäjä jonka kuultu tekevän asiallista kebsua. Kaikki luvat ym kunnossa valmiina ja kokemus.
|
|
|
|
Thouni
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.
|
 |
Vastaus #4995 : 03.03.2016 klo 15:20:02 |
|
Voisivat aloittaa yhteistyön rokkimäkin kanssa ja laittaa cheeseburgereita myyntiin  Sparta Prahalla on ainakin samanlainen systeemi. Stadikan käytävillä pyörii nuoria jannuja joilla on jossain aromipesässä muhimassa euron juustoja ja noita myyvät käteistä vastaan. Jonotusaika noin 2sekuntia. Hinta yhden kolikon ja maku"nautinto" samaa luokkaa kuin itse Mäkkärissä. Ei sitä gourmeta mutta toimivaa. Vastapainoksi sitten löytyy isoimmissa matseissa avotulella käristettyä possua ja lisukkeita sekä 20senttiä pitkiä nakkimakkaroita jotka eivät sisällä mitään muuta kuin lihaa ja läskiä.
|
|
|
|
Heppatiitti
Poissa
Suosikkijoukkue: HJK, Cella, Sirdie, Majava ja Rautaranta.
|
 |
Vastaus #4996 : 03.03.2016 klo 15:33:03 |
|
Sparta Prahalla on ainakin samanlainen systeemi. Stadikan käytävillä pyörii nuoria jannuja joilla on jossain aromipesässä muhimassa euron juustoja ja noita myyvät käteistä vastaan. Jonotusaika noin 2sekuntia. Hinta yhden kolikon ja maku"nautinto" samaa luokkaa kuin itse Mäkkärissä. Ei sitä gourmeta mutta toimivaa. Vastapainoksi sitten löytyy isoimmissa matseissa avotulella käristettyä possua ja lisukkeita sekä 20senttiä pitkiä nakkimakkaroita jotka eivät sisällä mitään muuta kuin lihaa ja läskiä.
Upton Parkilla kiersi stadikan käytävillä kavereita, joilla oli olutsäiliö selässä. Käteismaksu ja suihkuttivat janoisille helpotusta mukiin. Jonotusaika noin 2 sekuntia.
|
|
|
|
Doblass
|
 |
Doblass
Vastaus #4997 : 03.03.2016 klo 16:14:45 |
|
Itäkatsomon ylätasanteelle bissetarjoilu ja ruokailutasanteet takaisin käyttöön (tietääkö joku miksi poistettiin käytöstä kesken viime kauden?).
|
|
|
|
lithium6
Poissa
Suosikkijoukkue: haajotkaa
|
 |
Vastaus #4998 : 04.03.2016 klo 01:03:09 |
|
Jos luvat eivät estä (tai ne saisi kuntoon), voisi matseissa myydä vähintään koe-erän ylempänä jo mainitun Stadin Panimon (tai muun paikallisen pienpanimon) tekemää, mutta Klubin logolla brändättyä IPAa tai muuta muotiolutta. Minimierä 600 ploa tuskin jää käteen, hätätilassa sen voi jakaa vaikka yhteistyökumppaneille tms.
Carlsbergillä on muuten portfoliossaan Nikolai-oluet 
|
|
|
|
UKKI
Poissa
|
 |
Vastaus #4999 : 04.03.2016 klo 07:20:14 |
|
Pitakebab
Haljottu sämpylä, kebab lihaa, kolme kasvista/salaattia(mm. sipuli), kaksi kastiketta. 7e
Myyjällä kaikki yllämainitut valmiina lokeroissa edessä. Asiakkaat tuijottaa lasin takaa kuinka oma annos kootaan ja voi jättää halutessaan esim yhden kastikkeen pois. Valmis annos lasin yli nälkäsen käteen ja tilaa seuraavalle.
Toinen myyjä tekee vieressä ihan samaa toistoa. Kolmas rahastaa siinä vieressä ennen heitä. Neljäs pitää huolta että homma toimii muilla ja hoitaa yllätykset. Hommat tehdään samalla asenteella kuin kiireisellä keittiöllä yleensä. Eli reippaalla tahdilla ilman sekoilua.
Montako kebua tolla tavalla myy 15min? Entä 30min, jonka puoliaikamyynti kestää?
Siihen päälle myynti ennen peliä, puoliaikojen aikana ja jämät pelin jälkeen.
Toimija on joku paikallinen yrittäjä jonka kuultu tekevän asiallista kebsua. Kaikki luvat ym kunnossa valmiina ja kokemus.
Töissä siis neljä henkilöä per kioski. Henkilöstökulut neljästä tunnista (lyhyempää työvuoroa ei saa teettää) ~480€. Jos kebua myydään hintaan 7€ ja kate olisi perus 70%, jäisi tuotteesta käteen 5€. Kun 96 sämpylää on myyty, on henkilöstökulut jo katettu. Helppoa.
|
|
|
|
|
|